Младић има вољу за животом

Када је устао из инвалидских колица и заплесао са сестром на њеној свадби, Никола Рагуж из Мостара гануо је многа срца у БиХ, али и у региону.

Босна и Херцеговина 30.12.2017 | 15:29
Младић има вољу за животом
Прије скоро годину дана устао је из колица на свадби своје млађе сестре Матеје. Само како би могао заплесати с њом, а онда је заплакао од среће.

Овај храбри младић прошле године постао је прави хит на друштвеним мрежама, након што је његова сестра на свом Фејсбук профилу објавила занимљив и дирљив видео – њихов плес.

Челична воља овог бораца не познаје границе. Николино здравствено стање, на сву срећу полако напредује, а сада се он жели и оженити.

Прије четири године је доживео тешку саобраћајну несрећу, која је замало прекинула његов живот. Три мјесеца након несреће провео је у коми, а након што се пробудио његов живот постао је незамислив без инвалидских колица, јер му је десна страна тела изнимно слаба и оштећен му је центар за равнотежу.

До сад је прошао двије операције матичних станица и сваким даном је све бољи.

Никола је сада много стабилнији, али још увијек не може ходати сам, но не скида осмјех с лица и не губи наду те се непрестано труди и гура даље.

Често се дружи с пријатељима, свакодневно вјежба, а за разбибригу се игра на рачунару и мобилном телефону и тражи дјевојку. Никола је одлучио да се жени.

- Кажем му: „Па оженићеш се сине, све ће то доћи с временом, веруј ми - препричава Николин отац.

Обећао је сестри да ће плесати с њом и на свом вјенчању.

- Следећи плес је на његовом вјенчању. Његово је само да се бори и устане - говори сестра Матеја.

Никола ће ускоро на трећу операцију.

- Тешко нам је то издржати финансијски, али Никола је наш херој, борац и позитивац, увјерен сам да ће проходати - додаје отац.



(Блиц/РадиоСарајево)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зоран

30.12.2017 15:40

Нек му бог подари здравље.Сретно јуначино.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

31.12.2017 08:27

Никола, напријед, храбро Бог је уз тебе као и ми знани и незнани, За зенидбу цес пледати а и кад доде вријеме сина крстити.

Name

Рада

31.12.2017 14:14

Боже драги,молим ти се,помози овом младом човјеку да стане на своје ноге! Как дирљиви моменти за њега,његову породицу и свих добрих људи који ово виде!

Name

тб

30.12.2017 15:58

Да ти драги Бог да снгу и моћ за брз опоравак .од срца ти желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фарук

30.12.2017 16:13

Свака цаст дати драги бог да лијепо здравље и снаге.

ОДГОВОРИТЕ