Mladić ima volju za životom

Kada je ustao iz invalidskih kolica i zaplesao sa sestrom na njenoj svadbi, Nikola Raguž iz Mostara ganuo je mnoga srca u BiH, ali i u regionu.

Bosna i Hercegovina 30.12.2017 | 15:29
Mladić ima volju za životom
Prije skoro godinu dana ustao je iz kolica na svadbi svoje mlađe sestre Mateje. Samo kako bi mogao zaplesati s njom, a onda je zaplakao od sreće.

Ovaj hrabri mladić prošle godine postao je pravi hit na društvenim mrežama, nakon što je njegova sestra na svom Fejsbuk profilu objavila zanimljiv i dirljiv video – njihov ples.

Čelična volja ovog boraca ne poznaje granice. Nikolino zdravstveno stanje, na svu sreću polako napreduje, a sada se on želi i oženiti.

Prije četiri godine je doživeo tešku saobraćajnu nesreću, koja je zamalo prekinula njegov život. Tri mjeseca nakon nesreće proveo je u komi, a nakon što se probudio njegov život postao je nezamisliv bez invalidskih kolica, jer mu je desna strana tela iznimno slaba i oštećen mu je centar za ravnotežu.

Do sad je prošao dvije operacije matičnih stanica i svakim danom je sve bolji.

Nikola je sada mnogo stabilniji, ali još uvijek ne može hodati sam, no ne skida osmjeh s lica i ne gubi nadu te se neprestano trudi i gura dalje.

Često se druži s prijateljima, svakodnevno vježba, a za razbibrigu se igra na računaru i mobilnom telefonu i traži djevojku. Nikola je odlučio da se ženi.

- Kažem mu: „Pa oženićeš se sine, sve će to doći s vremenom, veruj mi - prepričava Nikolin otac.

Obećao je sestri da će plesati s njom i na svom vjenčanju.

- Sledeći ples je na njegovom vjenčanju. Njegovo je samo da se bori i ustane - govori sestra Mateja.

Nikola će uskoro na treću operaciju.

- Teško nam je to izdržati finansijski, ali Nikola je naš heroj, borac i pozitivac, uvjeren sam da će prohodati - dodaje otac.



(Blic/RadioSarajevo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zoran

30.12.2017 15:40

Nek mu bog podari zdravlje.Sretno junačino.

ODGOVORITE
Name

Mira

31.12.2017 08:27

Nikola, naprijed, hrabro Bog je uz tebe kao i mi znani i neznani, Za zenidbu ces pledati a i kad dode vrijeme sina krstiti.

Name

Рада

31.12.2017 14:14

Боже драги,молим ти се,помози овом младом човјеку да стане на своје ноге! Как дирљиви моменти за њега,његову породицу и свих добрих људи који ово виде!

Name

tb

30.12.2017 15:58

Da ti dragi Bog da sngu i moć za brz oporavak .od srca ti želim.

ODGOVORITE
Name

Faruk

30.12.2017 16:13

Svaka cast dati dragi bog da lijepo zdravlje i snage.

ODGOVORITE