Путинова честитка лидерима?

Руски предсједник Владимир Путин честитао је новогодишње и божиц́не празнике бројним свјетским лидерима, између осталог и предсједнику САД Доналду Трампу, лидеру Турске Реџепу Тајипу Ердоану, јапанском премијеру Шинзу Абеу, предсједнику Сирије Башару ел Асаду, њемачкој канцеларки Ангели Меркел, као и папи Фрањи.

Свијет 30.12.2017 | 12:15
Путинова честитка лидерима?
У честитки Трампу Путин је оцијенио да је дијалог између Русије и САД неопходан како би се пронашли одговори на глобалне изазове.

Он је истакао да је веома важно да темељ развоја односа Москве и Вашингтона буде принцип равноправности и узајамног поштовања: "То би допринијело да се изгради дугорочна прагматична сарадња".

У честитки Ердоану Путин је оцијенио да је у билатералним односима између Турске и Русије направљен огроман помак ка билатералној сарадњи.

"Боља сарадња омогуц́ила је да се обезбиједи сигуран темељ за даљу борбу против тероризма на Блиском истоку, као и да се покрене политички процес у Сирији", навео је.

У поруци Абеу Путин је подсјетио јапанског премијера да га очекује у мају у Русији.

Асаду је у честитки поручио да ц́е Русија наставити да пружа подршку Сирији када је ријеч о заштити националног суверенитета те земље, али и у реализацији политичког процеса како би се окончао конфликт.

Путин је, честитајуц́и папи Фрањи, изразио наду да ц́е у будуц́ности бити настављен међуцивилизацијски и међурелигијски дијалог.

Руски предсједник је новогодишње и божиц́не празнике честитао и њемачкој канцеларки Ангели Меркел, којој је поручио да је Русија спремна да настави дијалог са Њемачком.

Лидеру Кине Си Ђинпингу је потврдио спремност да се настави рад како би се ојачала стратешка сарадња Русије и Кине.

Премијеру Израела Бењамину Нетањахуу је поручио да рачуна на наставак рада како би се осигурала безбједност на Блиском истоку.

Краљици Велике Британије Елизабети Другој и премијерки Терези Меј такође је честитао новогодишње и божиц́не празнике истакавши да би развој сарадње са том земљом одговарао интересима оба народа, који вуку коријена од давнина.

Нешто раније је руски амбасадор у Србији Александар Чепурин уручио предсједнику Србије Александру Вучиц́у новогодишње и божиц́но писмо-честитку Владимира Путина, у коме је руски предсједник истакао да рачуна на даље унапређење билатералне сарадње у интересу регионалне стабилности.

(Спутњик)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

а

30.12.2017 12:50

ГДЈЕ ЈЕ БАЈА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре а

30.12.2017 14:00

Баја ти је више западњачки орјентисан. Њему ће наздравити Трамп јер је Жељка са госпођом Додик била на инаугурацији. Има селфи што га је Жељка направила. Доналд је обећао доћи у Лакташе на јесен да са Милорадом пече ракију. Пријатељска посјета јер Додо не може нигдје "макет".

Name

БОШЊО

30.12.2017 13:37

Браво брате Путине! Свака част што си и Редзепу честитао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАБА11Ф

30.12.2017 13:39

Русија и Америка су велики пријатељи Дрзаве Босне и Херцеговине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАБА11Ф

30.12.2017 13:40

Русија и Америка су велики пријатељи Дрзаве Босне и Херцеговине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

31.12.2017 14:54

Па ни један од њих не зна бих показати на карти,хаха.