Сода бикарбона корисна и за кожу

Добра је и за негу коже, али се може користити и у домаћинству.

Здравље 29.12.2017 | 22:43
Сода бикарбона корисна и за кожу
Ових 10 трикова ће ти показати да је сода бикарбона право мало мултипрактик чудо.

1. Мешавина соде и воде чисти наше руке темељније него сапун и посебно је корисно за осетљиву кожу (за разлику од агресивних сапуна).

2. Масна ти је коса и немаш времена за прање? Једноставно умасирај мало соде у косу. Ако имаш тамну косу, припази да ти не остану бели трагови. Такође је корисна и код прања косе: помешај прашак и воду у размери 1:3, умасирај на косу, остави кратко да делује, па затим темељно испери косу.

3. Немаш дезодоранс при руци? Сода бикарбона може да послужи као и природни дезодоранс – једноставно помешај 10-15 милилитара воде с мало прашка и готову смесу нанеси испод пазуха. Док многи дезодоранси садрже токсичне ствари, ова безопасна алтернатива уклања зној и штити ти кожу.

4. Ема Стоун и други познати се куну у пилинг од соде бикарбоне који неутрализује киселост коже и обогаћује је кисеоником. Ево како да направиш пилинг: промешај две трећине соде и трећину воде и нанеси на лице. Ипак, ми упозоравамо, можда је боље ово избегавати на осетљивој кожи лица.

5. Мешавина соде бикарбоне и водоник пероксида (има га у свакој апотеци) може да посветли пожутеле трагове од лака на ноктима. Смесу нанеси на четкицу за зубе, протрљај и остави три минута да делује, пре него што уклониш смесу.

6. Незгоде код самотамњења коже се дају лако уклонити уз помоћ соде и лимуна.

7. Сода бикарбона са својим антибактеријским деловањем је и посебан тајни савет за чишћење четкица за шминку. Стави своје четкице у посуду с топлом водом и пар кашичица соде и остави да делује минут-два. Након тога, добро испери.

8. Сода је идеалан помоћник за опекотине, смањење црвенила и ублажавање убода од комараца. Најбоље се окупај у хладној води помешаној са содом или једноставно нанеси такву смесу на оштећена подручја.

9. За суве и осетљиве руке је врло користан пилинг од соде и маслиновог уља. Омекшава кожу и хидрира је.

10. Одвод у тушу или судопери ти је опет запушен? Помешај по пола количине сирћета и соде и проспи у одвод (сва прљавштина ће изаћи на површину због реакције). Након пет минута залиј врућом водом.

(Ало)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сода

05.01.2018 03:14

Сода бикарбона добра и за лијецење разни болести као и за бијељење веса...

ОДГОВОРИТЕ