Крај саге - Крстајић води ''Орлове'' на Мундијалу!

Младен Крстајић добио је поверење Стручног одбора ФСС и остаће селектор репрезентације Србије, потврдио је спортски директор Горан Буњевчевић.  ОН води "орлове" на Мундијалу у Русији! Одлучено је! "Бели дим" из Старе Пазове: селектор је изабран!

Фудбал 29.12.2017 | 15:45
Крај саге - Крстајић води ''Орлове'' на Мундијалу!
"Крстајић је добио наше поверење да у наредном периоду закључно са Светским првенством у Русији са места селектора предводи сениорски тим Србије. О детаљима договора са Крстајићем разговараћемо више по завршетку празника када ће бити организована и његова промоција, негде у другој половини јануара. У сваком случају, избор Стручног одбора је дефинитивно Младен Крстајић", изјавио је Буњевчевић уједно и потпредсеник Стручног одбора ФСС.

Бивши истакнути репрезентативац, члан стурчног штаба у квалификацијама за СП у Русији, наследио је Славољуба Муслина и са места вршиоца дужности селектора предводио репрезентацију новембарској турнеји по Азији где је Србија победила Кину са 2:0 и играла нерешено против Јужне Кореје 1:1.

Младен Крстајић више није вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије.

Од данас је селектор! Иако није водио ниједан клуб самостално у каријери (има функционерског искуства), њему је дато поверење да изабере и води тим на Светском првенству у Русији наредне године. Крстајић је, после разлаза ФСС и Славољуба Муслина, водио "орлове" на две пријатељске утакмице у Азији - против Јужне Кореје и Кине.

Ову информацију домаћим агенцијама је потврдио спортски директор ФСС и потпредседник Стручног одбора Горан Буњевчевић, који је пренео одлуку Стручног одбора националног савеза.

"Крстајић је добио наше поверење да у наредном периоду закључно за Светском првенством у Русији са места селектора предводи сениорски тим Србије", рекао је Буњевчевић.

Функционер ФСС је додао да ће уследити разговори са Крстајићем око услова сарадње.

"О детаљима договора са Крстајићем разговараћемо више по завршетку празника када ће бити организована и његова промоција, негде у другој половини јануара. У сваком случају, избор Стручног одбора је дефинитивно Младен Крстајић".

Младен Крстајић је био уз Словољуба Муслина који је одвео Србију на Мундијал у Русији, а потом је Крстајић прихватио руку људи из Савеза и пристао да буде селектор. 

У јавности се, од разлаза са Муслином, спомињало много имена, од Драгана Стојковића-Пиксија, преко Вељка Пауновића, Александра Станојевића, Ивице Јовановића, неких странаца, у последње време и тренера Звезде Владана МИлојевића, "тренера године" по избору ФСС. Али, како год окренули, све се потом враћало "на старо" - на Младена Крстајића, некадашњег штопера.

Младен Крстајић има 43 године. Рођен је у Зеници, а фудбалску афирмацију стекао је у Партизану, за који је играо од 1996. до 2000. године (први пут). Као капитен Партизана био је познат по ауторитету у тиму. После Партизана заиграо је у Бундеслиги, најпре у Вердеру из Бремена (четири године), а потом и у Шалкеу (пет година). После Немачке, вратио се у Партизан где је одиграо још две сезоне, а потом био на функцији спортског директора, са које је отишао после сукоба њега и тадашњег тренера Александра Станојевића са тадашњим председником клуба Драганом Ђурићем.

Крстајић је био и стуб одбране југословенске репрезенатције (СР Југославија и Србија и Црна Гора). Играо је девет година за национални тим, а играо је и на Светском првенству 2006. године у Немачкој.

Извор: Мондо.рс/Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

...

29.12.2017 15:34

Младјо цеститамо, био си ми драг као играч одиосао си неком смиреносцу и сигурносцу, надам се да цес као селектор досеци звезде. Па и ми Срби имамо право да сањаримо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ф.К Н.К

29.12.2017 16:23

Младен је добар цовјек и зајебант али не вјерујем да це се снаци у улози селектора,теско да це имати ауторитет код играца.2010.код Антица играци су пили пусили и мезетили,теско да це Младен ове да спријеци да не раде исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дривуша

29.12.2017 19:52

Показат ће нам шта знаћи Ауторитет кад крену припреме, Човјек који се никад није бојо противника , зна тај Крле како и кад ЈА вјерујем у њега и његове момке које ОН одабере . Сретно Момци у Русији

ОДГОВОРИТЕ