Kraj sage - Krstajić vodi ''Orlove'' na Mundijalu!

Mladen Krstajić dobio je poverenje Stručnog odbora FSS i ostaće selektor reprezentacije Srbije, potvrdio je sportski direktor Goran Bunjevčević.  ON vodi "orlove" na Mundijalu u Rusiji! Odlučeno je! "Beli dim" iz Stare Pazove: selektor je izabran!

Fudbal 29.12.2017 | 15:45
Kraj sage - Krstajić vodi ''Orlove'' na Mundijalu!
"Krstajić je dobio naše poverenje da u narednom periodu zaključno sa Svetskim prvenstvom u Rusiji sa mesta selektora predvodi seniorski tim Srbije. O detaljima dogovora sa Krstajićem razgovaraćemo više po završetku praznika kada će biti organizovana i njegova promocija, negde u drugoj polovini januara. U svakom slučaju, izbor Stručnog odbora je definitivno Mladen Krstajić", izjavio je Bunjevčević ujedno i potpredsenik Stručnog odbora FSS.

Bivši istaknuti reprezentativac, član sturčnog štaba u kvalifikacijama za SP u Rusiji, nasledio je Slavoljuba Muslina i sa mesta vršioca dužnosti selektora predvodio reprezentaciju novembarskoj turneji po Aziji gde je Srbija pobedila Kinu sa 2:0 i igrala nerešeno protiv Južne Koreje 1:1.

Mladen Krstajić više nije vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Od danas je selektor! Iako nije vodio nijedan klub samostalno u karijeri (ima funkcionerskog iskustva), njemu je dato poverenje da izabere i vodi tim na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine. Krstajić je, posle razlaza FSS i Slavoljuba Muslina, vodio "orlove" na dve prijateljske utakmice u Aziji - protiv Južne Koreje i Kine.

Ovu informaciju domaćim agencijama je potvrdio sportski direktor FSS i potpredsednik Stručnog odbora Goran Bunjevčević, koji je preneo odluku Stručnog odbora nacionalnog saveza.

"Krstajić je dobio naše poverenje da u narednom periodu zaključno za Svetskom prvenstvom u Rusiji sa mesta selektora predvodi seniorski tim Srbije", rekao je Bunjevčević.

Funkcioner FSS je dodao da će uslediti razgovori sa Krstajićem oko uslova saradnje.

"O detaljima dogovora sa Krstajićem razgovaraćemo više po završetku praznika kada će biti organizovana i njegova promocija, negde u drugoj polovini januara. U svakom slučaju, izbor Stručnog odbora je definitivno Mladen Krstajić".

Mladen Krstajić je bio uz Slovoljuba Muslina koji je odveo Srbiju na Mundijal u Rusiji, a potom je Krstajić prihvatio ruku ljudi iz Saveza i pristao da bude selektor. 

U javnosti se, od razlaza sa Muslinom, spominjalo mnogo imena, od Dragana Stojkovića-Piksija, preko Veljka Paunovića, Aleksandra Stanojevića, Ivice Jovanovića, nekih stranaca, u poslednje vreme i trenera Zvezde Vladana MIlojevića, "trenera godine" po izboru FSS. Ali, kako god okrenuli, sve se potom vraćalo "na staro" - na Mladena Krstajića, nekadašnjeg štopera.

Mladen Krstajić ima 43 godine. Rođen je u Zenici, a fudbalsku afirmaciju stekao je u Partizanu, za koji je igrao od 1996. do 2000. godine (prvi put). Kao kapiten Partizana bio je poznat po autoritetu u timu. Posle Partizana zaigrao je u Bundesligi, najpre u Verderu iz Bremena (četiri godine), a potom i u Šalkeu (pet godina). Posle Nemačke, vratio se u Partizan gde je odigrao još dve sezone, a potom bio na funkciji sportskog direktora, sa koje je otišao posle sukoba njega i tadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića sa tadašnjim predsednikom kluba Draganom Đurićem.

Krstajić je bio i stub odbrane jugoslovenske reprezenatcije (SR Jugoslavija i Srbija i Crna Gora). Igrao je devet godina za nacionalni tim, a igrao je i na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj.

Izvor: Mondo.rs/B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

...

29.12.2017 15:34

Mladjo cestitamo, bio si mi drag kao igrač odiosao si nekom smirenoscu i sigurnoscu, nadam se da ces kao selektor doseci zvezde. Pa i mi Srbi imamo pravo da sanjarimo....

ODGOVORITE
Name

F.K N.K

29.12.2017 16:23

Mladen je dobar covjek i zajebant ali ne vjerujem da ce se snaci u ulozi selektora,tesko da ce imati autoritet kod igraca.2010.kod Antica igraci su pili pusili i mezetili,tesko da ce Mladen ove da sprijeci da ne rade isto.

ODGOVORITE
Name

Drivuša

29.12.2017 19:52

Pokazat će nam šta znaći Autoritet kad krenu pripreme, Čovjek koji se nikad nije bojo protivnika , zna taj Krle kako i kad JA vjerujem u njega i njegove momke koje ON odabere . Sretno Momci u Rusiji

ODGOVORITE