Абу Даби: Новак, ипак, не игра!

Ђоковић трећи пут отказао, хоће ли играти у Мелбурну? Иако су љубитељи тениса жељно ишчекивали повратак а Новака Ђоковића на терен, српски тенисер још једном је морао да одложи повратак.  Новак Ђоковић неће учествовати на егзибиционом турниру у Абу Дабију, јер је протеклих пар дана осетио болове у лакту. После савета лекарског тима донета је одлука да пропусти ово такмичење.  Мареј ускаче уместо Ђоковића! Организатори егзибиционог турнира у Уједињеним Арапаским Емиратима саопштили су да ће на том турниру после отказа српског аса наступити Шкот.

Тенис 29.12.2017 | 15:15
Абу Даби: Новак, ипак, не игра!
Ипак, после консултовања с лекарским тимом одлучио је да због болова у лакту одложи почетак сезоне.

"Изузетно сам разочаран што сам принуђен да се повучем са турнира у Абу Дабију. Нажалост, у последњих пар дана поново ми се јавио бол у лакту и након прегледа лекари су ме саветовали да ништа не ризикујем, да би требало да пропустим ово такмичење, и да одмах наставим са терапијама. Веома сам тужан јер сам жељно чекао да поново почнем да играм званичне мечеве. Уживао сам у припремама и радовао се турниру у Абу Дабију, где волим да учествујем. Остаје да прихватим ову ситуацију и сачекам резултате терапија како бих што пре могао да се вратим на терен и уђем у пун ритам. Све ово може да утиче и на почетак сезоне и план турнира који сам направио, али одлука ће бити донета наредних дана", рекао је Новак.

Ђоковић је због хроничне повреде десног лакта завршио сезону већ након четвртфинала Вимблдона, док је велики повратак најавио на турнирима у Уједињеним Арапским Емиратима очекују, у Дохи, а потом и на Аустралијан опену.

Од једног је одсутао, а оно што највише брине јесте да ли ће Ђоковић заиграти на првом Гренд Слему сезоне јер је трећи пут у овој години отказао учешће због повреде.

Пре тога, видећемо да ли ће Новак бити спреман за турнир у Дохи, који почиње 1.јанура, а могуће је да неће играти како би играо у Мелбурну.

Надал се такође повукао са егзибиционог турнира у Абу Дабију, а неће учествовати на турниру у Бризбејну, како би био спреман за први Гренд слем сезоне.

Освајач 12 Гренд Слем турнира избегао је операцију и припреме за нову сезону почео под будним оком Андреа Агасија, стигао је и Шћепанек, како би разбили доминацију коју су Федерер и Надал успоставили од јануара.

Нестрпљиво се чекао повратак Новака Ђоковића на тениске терене. Требало је да га гледамо данас, на егизбиоционом турниру у Абу Дабију, али нећемо.

Новак је одлучио да одложи повратак због болова у лакту. Из његове изјаве се може закључити и да ће његов повратак на терен бити одложен на неко дуже време...

Подсетимо да Ђоковић није играо од турнира у Вимблдону јула ове године, јер је повредио десну руку, што је довело до преурањеног завршетка сезоне за њега. Због дугог одсуства, Ноле је сада на 12. месту АТП листе, што је његов најнижи ниво за протеклих 10 година.

Мареј ускаче уместо Ђоковића! Организатори егзибиционог турнира у Уједињеним Арапаским Емиратима саопштили су да ће на том турниру после отказа српског аса наступити Шкот.

Енди Мареј замениће Новака Ђоковића на егзибиционом турниру у Абу Дабију после повлачења Србина због болова у лакту, објавили су организатори.

Ђоковић је отказао наступ у Уједињеним Арапаским Емиратима због повреде која га је одвојила од терена на шест месеци, а уместо њега против Шпанца Роберта Баутисте Ахута заиграће Шкот, који је такође паузирао претходних пола године због проблема са куком.

"Новак се повукао са турнира после савета са медицинским тимом и желимо му брз опоравак. Договорено је да га замени троструки гренд слем шампион Енди Мареј у егзиционом мечу против Баутисте Ахута", саопштили су организатори турнира у Абу Дабију.

Мареј је залечио повреду кука, а последњи наступ забележио је на хуманитарном мечу против Роџера Федерера у Глазгову почетком новембра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар