Abu Dabi: Novak, ipak, ne igra!

Đoković treći put otkazao, hoće li igrati u Melburnu? Iako su ljubitelji tenisa željno iščekivali povratak a Novaka Đokovića na teren, srpski teniser još jednom je morao da odloži povratak.  Novak Đoković neće učestvovati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, jer je proteklih par dana osetio bolove u laktu. Posle saveta lekarskog tima doneta je odluka da propusti ovo takmičenje.  Marej uskače umesto Đokovića! Organizatori egzibicionog turnira u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima saopštili su da će na tom turniru posle otkaza srpskog asa nastupiti Škot.

Tenis 29.12.2017 | 15:15
Abu Dabi: Novak, ipak, ne igra!
Ipak, posle konsultovanja s lekarskim timom odlučio je da zbog bolova u laktu odloži početak sezone.

"Izuzetno sam razočaran što sam prinuđen da se povučem sa turnira u Abu Dabiju. Nažalost, u poslednjih par dana ponovo mi se javio bol u laktu i nakon pregleda lekari su me savetovali da ništa ne rizikujem, da bi trebalo da propustim ovo takmičenje, i da odmah nastavim sa terapijama. Veoma sam tužan jer sam željno čekao da ponovo počnem da igram zvanične mečeve. Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dabiju, gde volim da učestvujem. Ostaje da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što pre mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam. Sve ovo može da utiče i na početak sezone i plan turnira koji sam napravio, ali odluka će biti doneta narednih dana", rekao je Novak.

Đoković je zbog hronične povrede desnog lakta završio sezonu već nakon četvrtfinala Vimbldona, dok je veliki povratak najavio na turnirima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima očekuju, u Dohi, a potom i na Australijan openu.

Od jednog je odsutao, a ono što najviše brine jeste da li će Đoković zaigrati na prvom Grend Slemu sezone jer je treći put u ovoj godini otkazao učešće zbog povrede.

Pre toga, videćemo da li će Novak biti spreman za turnir u Dohi, koji počinje 1.janura, a moguće je da neće igrati kako bi igrao u Melburnu.

Nadal se takođe povukao sa egzibicionog turnira u Abu Dabiju, a neće učestvovati na turniru u Brizbejnu, kako bi bio spreman za prvi Grend slem sezone.

Osvajač 12 Grend Slem turnira izbegao je operaciju i pripreme za novu sezonu počeo pod budnim okom Andrea Agasija, stigao je i Šćepanek, kako bi razbili dominaciju koju su Federer i Nadal uspostavili od januara.

Nestrpljivo se čekao povratak Novaka Đokovića na teniske terene. Trebalo je da ga gledamo danas, na egizbiocionom turniru u Abu Dabiju, ali nećemo.

Novak je odlučio da odloži povratak zbog bolova u laktu. Iz njegove izjave se može zaključiti i da će njegov povratak na teren biti odložen na neko duže vreme...

Podsetimo da Đoković nije igrao od turnira u Vimbldonu jula ove godine, jer je povredio desnu ruku, što je dovelo do preuranjenog završetka sezone za njega. Zbog dugog odsustva, Nole je sada na 12. mestu ATP liste, što je njegov najniži nivo za proteklih 10 godina.

Marej uskače umesto Đokovića! Organizatori egzibicionog turnira u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima saopštili su da će na tom turniru posle otkaza srpskog asa nastupiti Škot.

Endi Marej zameniće Novaka Đokovića na egzibicionom turniru u Abu Dabiju posle povlačenja Srbina zbog bolova u laktu, objavili su organizatori.

Đoković je otkazao nastup u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima zbog povrede koja ga je odvojila od terena na šest meseci, a umesto njega protiv Španca Roberta Bautiste Ahuta zaigraće Škot, koji je takođe pauzirao prethodnih pola godine zbog problema sa kukom.

"Novak se povukao sa turnira posle saveta sa medicinskim timom i želimo mu brz oporavak. Dogovoreno je da ga zameni trostruki grend slem šampion Endi Marej u egzicionom meču protiv Bautiste Ahuta", saopštili su organizatori turnira u Abu Dabiju.

Marej je zalečio povredu kuka, a poslednji nastup zabeležio je na humanitarnom meču protiv Rodžera Federera u Glazgovu početkom novembra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar