Угљевик-Чуда од младих умјетника

Полазници Драмске радионице Центра за културу Угљевик извели су две нове представе и то млађа група драмског студија „Бајке у новогодишњој ноћи“ и старија група „Госпођу министарку“, по тексту Бранислава Нушића.

Република Српска 29.12.2017 | 13:05
Угљевик-Чуда од младих умјетника
Намера Центра за културу кроз ову радионицу је, како каже директор Предраг Вујевић, је да формира аматерско позориште, с циљем да окупи и афирмише што више младих људи, који ће учествовати у припремању и реализацији позоришних представа.

Циљ организатора, поред тога, је да подстиче и развија младе таленте и њихову креативност, обучи младе људе и да их укључи у тимски рад. Драмска радионица бесплатна је за све полазнике.

Поводом наступајућих новогодишњих празника у Плавој сали Центра за културу јуче је изведена представа за децу „Бајке у новогодишњој ноћи“ .
Многобројна публика, а нарочито дјеца, имали су прилику да се препусте свету маште и отпутују у чаробни свет бајки „Мала сирена“, „Снежана и седам патуљака“, „Петар Пан“, „Црвенкапа“ и „Пепељуга“.



Представу за децу, коју је режирао Михаило Максимовић, глумац из Београда, извели су полазници млађе групе драмске радионице Центра за културу: Анђела Бећаревић, Ирена Видаковић, Сергеј Вујевић, Софија Вујевић, Ана Десница, Нина Десница, Марко Ђокић, Марија Ђокић, Маја Михајловић, Петар Мићановић, Милијана Марјановић, Ђорђе Перић, Катарина Пајић, Адриана Ребић, Ирена Радић, Ђорђе Стевановић, Бранкица Тодоровић и Марија Ана Окиљ.

"У оквиру другог јавног часа, већ са искуством, млађи полазници школе глуме показали су један виши ниво и степен озбиљности и креативности, као и дисциплину. Овога пута су пролазили разне жанрове, као и карактерне особине сваког лика којима су пловили кроз „Бајке у новогодишњој ноћи“.



Веома сам поносан на њих јер су свој афинитет према глумачком занату довели до одређеног стадијума зрелости, показавши једну нову креативну игру и хомогеност групе", рекао је Михаило Максимовић, глумац који у Центру за културу води драмску радионицу. 

А, чувеном Нушићевом комедијом „Госпођа министарка“ представили су се публици полазници старије групе драмске радионице. 

Представа, коју је режирао глумац Михаило Максимовић, говори о друштвеном успону и паду жене министра, која из свакодневице једне мале средине доспева у елитне друштвене кругове.

Улоге у представи „Госпођа министарка“ тумачили су: Ивана Бабић, Гордана Пајкановић,Милорад Љубојевић, Тамара Грујичић, Жико Стевановић, Јелена Марковић, Душица Бећаревић, Кристина Стевановић, Стефан Михајловић, Немања Шарчевић, Ђорђе Илић, Иван Миловановић и Милош Видаковић.

(В.М/БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар