Ugljevik-Čuda od mladih umjetnika

Polaznici Dramske radionice Centra za kulturu Ugljevik izveli su dve nove predstave i to mlađa grupa dramskog studija „Bajke u novogodišnjoj noći“ i starija grupa „Gospođu ministarku“, po tekstu Branislava Nušića.

Republika Srpska 29.12.2017 | 13:05
Ugljevik-Čuda od mladih umjetnika
Namera Centra za kulturu kroz ovu radionicu je, kako kaže direktor Predrag Vujević, je da formira amatersko pozorište, s ciljem da okupi i afirmiše što više mladih ljudi, koji će učestvovati u pripremanju i realizaciji pozorišnih predstava.

Cilj organizatora, pored toga, je da podstiče i razvija mlade talente i njihovu kreativnost, obuči mlade ljude i da ih uključi u timski rad. Dramska radionica besplatna je za sve polaznike.

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika u Plavoj sali Centra za kulturu juče je izvedena predstava za decu „Bajke u novogodišnjoj noći“ .
Mnogobrojna publika, a naročito djeca, imali su priliku da se prepuste svetu mašte i otputuju u čarobni svet bajki „Mala sirena“, „Snežana i sedam patuljaka“, „Petar Pan“, „Crvenkapa“ i „Pepeljuga“.



Predstavu za decu, koju je režirao Mihailo Maksimović, glumac iz Beograda, izveli su polaznici mlađe grupe dramske radionice Centra za kulturu: Anđela Bećarević, Irena Vidaković, Sergej Vujević, Sofija Vujević, Ana Desnica, Nina Desnica, Marko Đokić, Marija Đokić, Maja Mihajlović, Petar Mićanović, Milijana Marjanović, Đorđe Perić, Katarina Pajić, Adriana Rebić, Irena Radić, Đorđe Stevanović, Brankica Todorović i Marija Ana Okilj.

"U okviru drugog javnog časa, već sa iskustvom, mlađi polaznici škole glume pokazali su jedan viši nivo i stepen ozbiljnosti i kreativnosti, kao i disciplinu. Ovoga puta su prolazili razne žanrove, kao i karakterne osobine svakog lika kojima su plovili kroz „Bajke u novogodišnjoj noći“.



Veoma sam ponosan na njih jer su svoj afinitet prema glumačkom zanatu doveli do određenog stadijuma zrelosti, pokazavši jednu novu kreativnu igru i homogenost grupe", rekao je Mihailo Maksimović, glumac koji u Centru za kulturu vodi dramsku radionicu. 

A, čuvenom Nušićevom komedijom „Gospođa ministarka“ predstavili su se publici polaznici starije grupe dramske radionice. 

Predstava, koju je režirao glumac Mihailo Maksimović, govori o društvenom usponu i padu žene ministra, koja iz svakodnevice jedne male sredine dospeva u elitne društvene krugove.

Uloge u predstavi „Gospođa ministarka“ tumačili su: Ivana Babić, Gordana Pajkanović,Milorad Ljubojević, Tamara Grujičić, Žiko Stevanović, Jelena Marković, Dušica Bećarević, Kristina Stevanović, Stefan Mihajlović, Nemanja Šarčević, Đorđe Ilić, Ivan Milovanović i Miloš Vidaković.

(V.M/BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar