Србија добија селектора: Ко предлаже, а ко бира Крстајића?

Прво заседа Стручни одбор, онда одлучује Извршни одбор ФСС.

Фудбал 29.12.2017 | 11:15
Србија добија селектора: Ко предлаже, а ко бира Крстајића?
Младен Крстајић на клупи државног тима. Без одреднице „вршилац дужности“. Некадашњи штопер, признат у светским оквирима, данас ће и дефинитивно постати нови селектор Србије и водиће је на Мундијалу у Русији, тако што ће га Стручни одбор Фудбалског савеза Србије предложити, а Извршни одбор и избрисати улогу привременог решења, после разлаза са претходником, Славољубом Мусином.

Крстајић ће нови селектор постати после седнице два поменута тела у на Теразијама 3, у Београду. Редослед потеза је следећи: најпре ће Стручни одбор предложити кандидата, а под ознаком „хитно“ реаговаће и Извршни одбор, једини орган који има моћ одлучивања, и потврдити избор струке.

Тек да поменемо, чланови Стручног одбора су бивши селектор Илија Петковић, потпредседнк ФСС Саво Милошевић, спортски директор репрезентације Горан Буњевчевић, некадашњи репрезентативац и тренер Црвене звезде Зоран Филиповић, те Слободан Павковић, од недавно помоћни тренер државног тима, баш на азијској турнеји, кад је Крстајић и убедио челнике Савеза да, по њиховим критеријумима, има штофа за велики изазов. Највећи у каријери.

Без обзира што је током четвртка, у електронској форми, на адресу ФСС стигла и кандидатураЗорана Ђорђевића Пироћанца, тешко је поверовати да ће Стручни одбор њу указати поверење, већ ће предлог о именовању Младена Крстајића бити директно прослеђен Извршном одбору, у саставу Славиша Кокеза (председник), Бранко Стојаковић, Новица Тончев, Горан Буњевчевич, Драган Симовић, Зоран Шћепановић, Марјан Рнић, Иван Ристић, Јанош Жембери, Саша Бајчетић, Душан Мракић, Драган Илић и Драгиша Бинић.

(Члан је и сам Младен Крстајић, али у оваквим приликама вероватно ће остати уздржан)

Његови чланови имају две опције: да га прихвате или одбију, међутим, имајући у виду какви сигнали долазе са Теразија и из Старе Пазове јасно је да ће Младен Крстајић већ данас постати селектор, с тим што ће због нагомилиханих обавеза његова званична промоција да уследи у првим данима 2018. године.

На тај начин некадашњи првотимац Сенте, Кикинде, Партизана, Вердера и Шалкеа постаће девети селектор Србије откако смо се разишли са Црногорцима. Пре њега репрезентацију су водили Хавијер Клементе, Мирослав Ђукић, Радомир Антић, Владимир Петровић, Синиша Михајловић, Дик Адвокат, Радован Ћурчић и Славољуб Муслин, у чијем се стручном штабу, на путу ка СП у Русији, налазио између осталих и Младен Крстајић.

С њим на клупи, Орлови су у новембру савладали Кину (2:0) и ремизирали са Јужном Корејом (1:1) у контролним сусретима, наредну проверу имаће у марту (вероватно против Марока), а први званичан меч у својству селектора за Младена Крстајића биће на Мундијалу, 17. јуна, против Костарике.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар