Srbija dobija selektora: Ko predlaže, a ko bira Krstajića?

Prvo zaseda Stručni odbor, onda odlučuje Izvršni odbor FSS.

Fudbal 29.12.2017 | 11:15
Srbija dobija selektora: Ko predlaže, a ko bira Krstajića?
Mladen Krstajić na klupi državnog tima. Bez odrednice „vršilac dužnosti“. Nekadašnji štoper, priznat u svetskim okvirima, danas će i definitivno postati novi selektor Srbije i vodiće je na Mundijalu u Rusiji, tako što će ga Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije predložiti, a Izvršni odbor i izbrisati ulogu privremenog rešenja, posle razlaza sa prethodnikom, Slavoljubom Musinom.

Krstajić će novi selektor postati posle sednice dva pomenuta tela u na Terazijama 3, u Beogradu. Redosled poteza je sledeći: najpre će Stručni odbor predložiti kandidata, a pod oznakom „hitno“ reagovaće i Izvršni odbor, jedini organ koji ima moć odlučivanja, i potvrditi izbor struke.

Tek da pomenemo, članovi Stručnog odbora su bivši selektor Ilija Petković, potpredsednk FSS Savo Milošević, sportski direktor reprezentacije Goran Bunjevčević, nekadašnji reprezentativac i trener Crvene zvezde Zoran Filipović, te Slobodan Pavković, od nedavno pomoćni trener državnog tima, baš na azijskoj turneji, kad je Krstajić i ubedio čelnike Saveza da, po njihovim kriterijumima, ima štofa za veliki izazov. Najveći u karijeri.

Bez obzira što je tokom četvrtka, u elektronskoj formi, na adresu FSS stigla i kandidaturaZorana Đorđevića Piroćanca, teško je poverovati da će Stručni odbor nju ukazati poverenje, već će predlog o imenovanju Mladena Krstajića biti direktno prosleđen Izvršnom odboru, u sastavu Slaviša Kokeza (predsednik), Branko Stojaković, Novica Tončev, Goran Bunjevčevič, Dragan Simović, Zoran Šćepanović, Marjan Rnić, Ivan Ristić, Janoš Žemberi, Saša Bajčetić, Dušan Mrakić, Dragan Ilić i Dragiša Binić.

(Član je i sam Mladen Krstajić, ali u ovakvim prilikama verovatno će ostati uzdržan)

Njegovi članovi imaju dve opcije: da ga prihvate ili odbiju, međutim, imajući u vidu kakvi signali dolaze sa Terazija i iz Stare Pazove jasno je da će Mladen Krstajić već danas postati selektor, s tim što će zbog nagomilihanih obaveza njegova zvanična promocija da usledi u prvim danima 2018. godine.

Na taj način nekadašnji prvotimac Sente, Kikinde, Partizana, Verdera i Šalkea postaće deveti selektor Srbije otkako smo se razišli sa Crnogorcima. Pre njega reprezentaciju su vodili Havijer Klemente, Miroslav Đukić, Radomir Antić, Vladimir Petrović, Siniša Mihajlović, Dik Advokat, Radovan Ćurčić i Slavoljub Muslin, u čijem se stručnom štabu, na putu ka SP u Rusiji, nalazio između ostalih i Mladen Krstajić.

S njim na klupi, Orlovi su u novembru savladali Kinu (2:0) i remizirali sa Južnom Korejom (1:1) u kontrolnim susretima, narednu proveru imaće u martu (verovatno protiv Maroka), a prvi zvaničan meč u svojstvu selektora za Mladena Krstajića biće na Mundijalu, 17. juna, protiv Kostarike.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar