Добио отказ у Милану, али и посао у Примери!

Винћенцо Монтела брзо нашао нови ангажман.  ГОТОВО: Монтела води Севиљу! У суботу представљање на стадиону Санчез Писхуан.

Фудбал 28.12.2017 | 20:45
Добио отказ у Милану, али и посао у Примери!
Винћенцо Монтела није дуго трагао за новим послодавцима. Убрзо после смене у Милану, бивши репрезентативац Италије добио је позив из Севиље.

Клуб из Андалузије недавно се нашао у центру пажње због смене Едуарда Бериза, а овог четвртка саопштио је да ће га ускоро наследити 43-годишњи Италијан.

"Севиља и Винћенцо Монтела постигли су договор у начелу да буде тренер првог тима до јуна 2019. године. Монтела би у петак требало да потпише раскид сарадње са Миланом, а потом допутује у Шпанију и потпише уговор са Севиљом", наводи се у саопштењу тренутно петопласираног тима Примере.

Младом стратегу то ће бити први тренерски посао ван граница Италије. До сада је водио Рому, Катанију, Фиорентину, Сампдорију и Милан. Највећи успех му је освојен Суперкуп Италије са Миланом 2016. године, победом над Јувентусом пеналима после 1:1.

Италијан Винћенцо Монтела нови је тренер Севиље. Клуб са стадиона Санчез Писхуан објавио је на свом сајту да је постигао договор са Монтелом и потписаће уговор до 2019. године.

До договора је дошло након што су Монтелини адвокати постигли коначан споразум са његовим претходним клубом, Миланом.

Монтела ће у петак ставити потпис раскид уговора са Росонерима, а исто вече је планиран његов долазак у Севиљу.

Званично представљање новинарима на стадиону Санчез Писхуан планирано је за суботу.

Остаје да Монтела одабере свој стручни штаб, а очекује се а ту буде и неко од домаћих помоћника, Луис Тевент или Карлос Марћена.

Монтела је у досадашњој каријери водио Рому, Катанију, Фјорентину и Сампдорију.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар