ЕЛ: Звезда у Милану, гдје странци играју "италијански"!

Армани и Црвена звезда мтс одиграће у петак последњи меч Евролиге у 2017. години.  

Кошарка 29.12.2017 | 11:30
ЕЛ: Звезда у Милану, гдје странци играју "италијански"!
Звезда у Милану за крај успешне године. Кошаркаши Црвене звезде, у последњем мечу у години, у 15. колу Евролиге гостују Арманију у Милану.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић очекује да његов тим прикаже добру партију.

Црвено-бели у Милану завршавају веома успешну 2017, у којој је освојена трипла-круна - Куп Радивоја Кораћа, АБА лига и Суперлиге, и то ће им бити чак 82 меч у години. 

"После серије добрих тренинга и периода опоравка очекује нас гостовање у Милану. За Армани је карактеристично да је то екипа која иде тренутно испод својих очекивања, судим на основу тога како је формиран тим, стручни штаб и колико је новца уложено. Верујем да ће до краја сезоне учинити све да удју у борбу за првих осам места јер за то реално имају капацитет у сјајном играцком кадру", рекао је Алимпијевић за клупски сајт. 

Као најбоље појединце италијанског великана издвојио је Ендрјуа Гаудлока, Владимира Мицова и Џордана Тиодора. 

"Поменути три довољно говори о њиховим амбицијама и квалитету. Њихов тим је у потпуности попримио италијански стил игре упркос томе што је сачињен од интернационалаца. Карактеристише их игра у транзицији, пуно добрих решења у првих 10 секунди напада и морамо да учинимо све да исконтролишемо њихову игру у транзицији", навео је Алимпијевић. 

Црвена звезда мтс отпутовала је у четвртак у Милано, на последњи меч Евролиге у 2017. години.

Екипа Душана Алимпијевића у петак ће заиграти против шампиона Италије и том утакмицом ставити тачку на календарску годину коју је испратила свечаношћу у хотелу "Краун Плаза".

У познатом граду, у којем је прошле сезоне победила Армани, Звезду ове сезоне очекује тим који је у досадашњих 14 кола остварио четири победе и који је тријумфом против Басконије у претпрошлом колу "прошарао" непријатну серију од пет пораза у шест утакмица.

Милански тим ове сезоне води Италијан Симоне Пјаниђани, а његова најефикаснија "оружја" су у бековској линији, коју чине три најбоља стрелца екипе - Ендрју Гаудлок (14 поена), Џодан Тиодор (12,5 поена) и Куртис Џерелс (11), уз константни допринос српског ветерана Владимира Мицова (10,2 поена).

"Армани је екипа која тренутно иде испод својих очекивања која су имали на почетку сезоне. То судим на основу тога како је формиран тим, стручни штаб и колико је новца уложено у састав", рекао је тренер Звезде Душан Алимпијевић у најави утакмице.

Интересантно је да је индексно најкориснији играч Арманија Литванац Артурас Гудаитис (208 цм), који просечно постиже по 10 поена, уз 5,7 скокова и уз Калеба Тарчевског (6,6 скокова у просеку) чини важан фактор унутрашње игре екипе која је три од своје четири победе остварила у чувеном "Медиоланум Форуму".

"Верујем да ће до краја сезоне учинити све да уђу у борби за првих осам места, јер за то реално имају капацитет у сјајном играчком кадру. Њихов састав чине врсни индивидуалци, попут Ендрјуа Гаудлока, Владимира Мицова, Џордана Тиодора и то довољно говори о њиховим амбицијама и квалитету".

Алимпијевић је рекао и да је Арманијев тим "у потпуности примио италијански стил, упркос томе што је сачињен од интернационалаца".

"Карактерише их игра у транзицији, пуно добрих решења у првих 10 секунди напада и морамо да учинимо све да исконтролишемо њихову игру у транзицији", скенирао је тренер Звезде укратко предстојећег ривала.

Дуел Армани - Звезда биће одигран у петак од 20.45 часова, а судијску тројку чиниће Карлос Перуђа (Шпанија), Пјотр Пастусијак (Пољска) и Јанис Фуфис (Грчка). Тај меч уједно ће бити и последњи у Евролиги у 2017. години.

Звезда и Армани одиграли су у реформисаној Евролиги две утакмице, обе прошле сезоне и у обе су славили црвено-бели.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар