EL: Zvezda u Milanu, gdje stranci igraju "italijanski"!

Armani i Crvena zvezda mts odigraće u petak poslednji meč Evrolige u 2017. godini.  

Košarka 29.12.2017 | 11:30
EL: Zvezda u Milanu, gdje stranci igraju "italijanski"!
Zvezda u Milanu za kraj uspešne godine. Košarkaši Crvene zvezde, u poslednjem meču u godini, u 15. kolu Evrolige gostuju Armaniju u Milanu.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević očekuje da njegov tim prikaže dobru partiju.

Crveno-beli u Milanu završavaju veoma uspešnu 2017, u kojoj je osvojena tripla-kruna - Kup Radivoja Koraća, ABA liga i Superlige, i to će im biti čak 82 meč u godini. 

"Posle serije dobrih treninga i perioda oporavka očekuje nas gostovanje u Milanu. Za Armani je karakteristično da je to ekipa koja ide trenutno ispod svojih očekivanja, sudim na osnovu toga kako je formiran tim, stručni štab i koliko je novca uloženo. Verujem da će do kraja sezone učiniti sve da udju u borbu za prvih osam mesta jer za to realno imaju kapacitet u sjajnom igrackom kadru", rekao je Alimpijević za klupski sajt. 

Kao najbolje pojedince italijanskog velikana izdvojio je Endrjua Gaudloka, Vladimira Micova i Džordana Tiodora. 

"Pomenuti tri dovoljno govori o njihovim ambicijama i kvalitetu. Njihov tim je u potpunosti poprimio italijanski stil igre uprkos tome što je sačinjen od internacionalaca. Karakteristiše ih igra u tranziciji, puno dobrih rešenja u prvih 10 sekundi napada i moramo da učinimo sve da iskontrolišemo njihovu igru u tranziciji", naveo je Alimpijević. 

Crvena zvezda mts otputovala je u četvrtak u Milano, na poslednji meč Evrolige u 2017. godini.

Ekipa Dušana Alimpijevića u petak će zaigrati protiv šampiona Italije i tom utakmicom staviti tačku na kalendarsku godinu koju je ispratila svečanošću u hotelu "Kraun Plaza".

U poznatom gradu, u kojem je prošle sezone pobedila Armani, Zvezdu ove sezone očekuje tim koji je u dosadašnjih 14 kola ostvario četiri pobede i koji je trijumfom protiv Baskonije u pretprošlom kolu "prošarao" neprijatnu seriju od pet poraza u šest utakmica.

Milanski tim ove sezone vodi Italijan Simone Pjaniđani, a njegova najefikasnija "oružja" su u bekovskoj liniji, koju čine tri najbolja strelca ekipe - Endrju Gaudlok (14 poena), Džodan Tiodor (12,5 poena) i Kurtis Džerels (11), uz konstantni doprinos srpskog veterana Vladimira Micova (10,2 poena).

"Armani je ekipa koja trenutno ide ispod svojih očekivanja koja su imali na početku sezone. To sudim na osnovu toga kako je formiran tim, stručni štab i koliko je novca uloženo u sastav", rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević u najavi utakmice.

Interesantno je da je indeksno najkorisniji igrač Armanija Litvanac Arturas Gudaitis (208 cm), koji prosečno postiže po 10 poena, uz 5,7 skokova i uz Kaleba Tarčevskog (6,6 skokova u proseku) čini važan faktor unutrašnje igre ekipe koja je tri od svoje četiri pobede ostvarila u čuvenom "Mediolanum Forumu".

"Verujem da će do kraja sezone učiniti sve da uđu u borbi za prvih osam mesta, jer za to realno imaju kapacitet u sjajnom igračkom kadru. Njihov sastav čine vrsni individualci, poput Endrjua Gaudloka, Vladimira Micova, Džordana Tiodora i to dovoljno govori o njihovim ambicijama i kvalitetu".

Alimpijević je rekao i da je Armanijev tim "u potpunosti primio italijanski stil, uprkos tome što je sačinjen od internacionalaca".

"Karakteriše ih igra u tranziciji, puno dobrih rešenja u prvih 10 sekundi napada i moramo da učinimo sve da iskontrolišemo njihovu igru u tranziciji", skenirao je trener Zvezde ukratko predstojećeg rivala.

Duel Armani - Zvezda biće odigran u petak od 20.45 časova, a sudijsku trojku činiće Karlos Peruđa (Španija), Pjotr Pastusijak (Poljska) i Janis Fufis (Grčka). Taj meč ujedno će biti i poslednji u Evroligi u 2017. godini.

Zvezda i Armani odigrali su u reformisanoj Evroligi dve utakmice, obe prošle sezone i u obe su slavili crveno-beli.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar