Просинечки се повлачи, Амар Осим селектор БиХ?!

После анкете у фудбалској јавности БиХ, Роберт Просинечки ће се данас, наводно, изјаснити да се повлачи. Стање у БиХ фудбалу описује бивши репрезентативац: "Као да те бацају у џунглу да се бориш са мајмунима и Индијанцима".

Фудбал 28.12.2017 | 19:45
Просинечки се повлачи, Амар Осим селектор БиХ?!
Роберт Просинечки или Амар Осим, дилема је која би ускоро требало да буде размршена у Босни и Херцеговини.

Наследник Мехмеда Баждаревића на месту селектора БиХ требало би да буде познат после Нове године, а у фудбалској јавности у Босни и Херцеговини, син великог Ивице Осима, бивши тренер Жељезничара, Амар, добио је неподељену подршку.

Поједини медији, попут спортске.ба, објавили су у среду да је Просинечки велики фаворит Извршног одбора ФС БиХ и да ће фудбалска влада БиХ пристати на све његове услове, укључујући и да сам бира помоћнике.

Међутим, исти медиј је данас објавио да ће Просинечки, на састанку са челницима ФС БиХ, саслушати све и захвалити се на понуди. Односно да ће се повући.

На то је, додају спортске.ба, битно утицала и реч домаћих тренера у БиХ, који су листом били за Амара Осима, пре свега зато што боље познаје околности, друштво, фудбалере, а има и одговарајући карактер. Амар Осим одговара Фудбалском савезу БиХ и због плате од 15.000 евра, али и због чињенице да ће комплетан стручни штаб бити из Босне и Херцеговине.

Можда је најбољи опис тренутног стања у фудбалу у БиХ дао некадашњи репрезентативац Нинослав Миленковић:

"Посао селектора БиХ је као да те бацају у џунглу да се бориш са мајмунима и Индијанцима. Амар је спремнији на то од Просинечког, може се јаче борити са проблемима нашег фудбала".

Пред састанак са Просинечким, Спортске.ба су објавиле сазнања да ће се он данас повући из трке за селекторско место.

"Иако су за данас (четвртак) заказани преговори са Просинечким у Градишци, Спортске.ба сазнају од својих извора из Загреба, како је 'Жути' схватио поруку из Сарајева. Наводно је он свесно поставио неке 'неприхватљиве' услове ФС БиХ, а на преговоре намерава да дође само из пристојности", наводе спортске.ба.

Исти медиј додаје да је и један ауторитативни члан Радне групе изразио наду у "неповољан" исход преговора са Просинечким, занимљивом опаском:

"Надам се да ће Просинечки тражити оно што ми не можемо испунити".  

Пред ове најновије информације, спортске.ба су дан раније имале текст о томе шта би све могло да сачека Просинечког, који је (био) фаворит, бар код челника комшијског Савеза.

"Потрошиће га, као што су учинили са његовим претходницима. Славиће га док буде потписивао уговор, а онда га се, после једног пораза, одрећи. Неће бити ничији, пустиће га низ воду. И кренуће приче да пуши као Турчин, пије као Рус и троши као шеик. Просинечки, добродошао у пакао", навеле су Спортске.ба у чланку од среде. 

У истом тексту је као закључак написано и ово:

"Познавајући Робија, врло могуће да је 'Жути' поставио услов довођења својих помоћника, знајући да у Савезу имају своје баџе, како би господски одбио понуду. Просинечком је јасно, дође ли за селектора, да ће узети посао сину свог некадашњег шефа и најбољег тренера (Ивице Осима). Роби је превелики господин да би се у тако нешто упустио".

ГЛАС ИЗ БИХ: ШТА ЈЕ ОСВОЈИО ПРОСИНЕЧКИ?

Един Боровина, новинар који прати репрезентацију БиХ, разочаран је односом према Осиму:

"Бирају између странца који у каријери није направио скоро ништа и домаћег тренера са резултатима. Амар Осим има пет титула првака БиХ, али ти резултати и титуле не значе ништа људима из Савеза. Замислите овакву ситуацију у Фудбалском савезу Хрватске, да бирају између домаћег стручњака са резултатима и Босанца без икаквих резултата. Незамисливо. Незамисливо и немогуће. Само је код нас итекако могуће", рекао је овај новинар за Спортске.ба

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар