Премијеровој жени поклонио огрлицу

Холивудски продуцент, милијардер Арнон Милхан, сведочио је да је поклонио супрузи премијера Израела Сари Нетањаху накит вредан 2. 500 долара, само зато што му је Нетањаху рекао да то није нелегално, јавили су израелски медији.

Свијет 28.12.2017 | 16:45
Премијеровој жени поклонио огрлицу
Милхана је још пре неколико месеци полиција испитивала о скупом накиту који је купио супрузи премијера. Милханови сарадници су такође сведочили у полицији, описавши каквом је притиску био изложен.

"Хадас Клајн (Милханова асистенткиња) је рекла да је Сара Нетањаху тражила накит за свој рођендан, али је (Милхан) одбио и рекао да жели да чује од Бењамина Нетањахуа да ли је легално за њега да купи накит по тој цени", рекли су полицији људи блиски Милхану.

Клајн је то пренела Сари, а она је одговорила да је увређена. Милхан, међутим, није одобрио куповину све док се не сложи Нетањаху.

У медије је такође процурило да је Сара рекла како се њен супруг консултовао са правним експертима и да је такав поклон дозвољен, али ни то није била довољна потврда за продуцента, па је сам питао Нетањахуа преко телефона. Он му је потврдио да нема правне препреке.

Милханови сарадници су рекли да је за њега важно да добије одобрење јер накит није исто што су цигаре и шампањац које је поклањао Нетањахуовима.

Он је касније покушао да објасни своју мотивацију да задовољи премијера и његову супругу. Извори блиски продуценту су рекли да му је било важно да буде близак премијеру и да утиче на ствари које се тичу државе.

Упркос свему поклон од 2.500 долара чинио му се исувише екстравагантан и покушао је да одбије, али је Нетањахуова супруга и даље наводно инсистирала, тако да на крају није имао избора и одобрио је асистенткињи да купи накит.

Нетањахуова породица пориче да је било шта лоше учинила, али није хтела да коментарише информације које процуре у медије, за које је речено да су пристрасне.

То је иначе један од два случаја сумњи на корупцију, превару и изневеравање поверења због којих је полиција испитивала Нетањахуа више пута по неколико сати.

Он је такође саслушаван због сумњи да се договарао с власником једног тиражног израелског листа да повољније извештава о њему у замену за смањење утицаја конкурентског дневника.

(Б92/Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар