Нема застоја у финансирању БиХ

Савјет министара БиХ данас је на приједлог Министарства финансија и трезора БиХ усвојило Одлуку о привременом финансирању институција БиХ за раздобље јануар- март 2018. године у износу 237,5 милиоуна КМ, потврдио је министар финансија и трезора Вјекослав Беванда.

Босна и Херцеговина 28.12.2017 | 15:44
Нема застоја у финансирању БиХ
''За финансирање институција Босне и Херцеговине у првом кварталу 2018. године одобравају се средства у износу до 237.500.000 КМ, што представља једну четвртину средстава одобрених за финансирање институција БиХ сходно Закону о буџету институција БиХ и међународних обвеза Босне и Херцеговине за 2017. годину'', објаснио је Беванда.

Нагласио је да према закону о финансирању институција БиХ не може бити застоја у испуњавању обвеза код сервисирања спољног дуга те да ће се отплата кредита вршити редовно.

''С професионалне стране могу рећи да нема и неће бити никаквих сметњи у финансирању институција БиХ и обављања редовитих активности, јер смо одлуку о привременом финансирању спремили и усвојили на вријеме'', истакао је Беванда.

Он очекује да ће буџет за идућу годину бити усвојен у Парламентарној скупштини БиХ уз много више разумијевања него што се могло чути током претходних сједница у Парламенту БиХ.

Буџет институција БиХ уврштен је на дневни ред сједнице Представничког дома Парламенатрне скупштине БиХ која је прекинута 21. децембра ове године а њен наставак је планиран за 17. јануар идуће године.

(Фена).

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НЕМА НИСТА ОД ТОГА ФАТАЈ ТЕ СЕ ПОСЛА

28.12.2017 14:54

Нисте успјели 92-95г и једни и други заједно Тако да це од Додиковог и Цовицевог сплеткарење и покусаја приказати да је БИХ немогуца осјетити опет само народи, а БИХ це презивити хтјели ови миндзусари то или не

ОДГОВОРИТЕ
Name

О .. самном до лудила

28.12.2017 15:38

Да ли ви икад саслушате саме себе Брчко је твој град тј Дистрикт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

28.12.2017 16:10

ЉУДИ СВЕ СТРАШИЛО ДО СТРАШИЛА КОЈИ ЗАСТАШУЈУЋИ ЛИК МОЖДА ЈЕ ПАМЕТАН АЛИ ДАЛЕКО МУ КУЋА ОД МОЈЕ СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ