Nema zastoja u finansiranju BiH

Savjet ministara BiH danas je na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH usvojilo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za razdoblje januar- mart 2018. godine u iznosu 237,5 miliouna KM, potvrdio je ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Bosna i Hercegovina 28.12.2017 | 15:44
Nema zastoja u finansiranju BiH
''Za finansiranje institucija Bosne i Hercegovine u prvom kvartalu 2018. godine odobravaju se sredstva u iznosu do 237.500.000 KM, što predstavlja jednu četvrtinu sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH shodno Zakonu o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2017. godinu'', objasnio je Bevanda.

Naglasio je da prema zakonu o finansiranju institucija BiH ne može biti zastoja u ispunjavanju obveza kod servisiranja spoljnog duga te da će se otplata kredita vršiti redovno.

''S profesionalne strane mogu reći da nema i neće biti nikakvih smetnji u finansiranju institucija BiH i obavljanja redovitih aktivnosti, jer smo odluku o privremenom finansiranju spremili i usvojili na vrijeme'', istakao je Bevanda.

On očekuje da će budžet za iduću godinu biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH uz mnogo više razumijevanja nego što se moglo čuti tokom prethodnih sjednica u Parlamentu BiH.

Budžet institucija BiH uvršten je na dnevni red sjednice Predstavničkog doma Parlamenatrne skupštine BiH koja je prekinuta 21. decembra ove godine a njen nastavak je planiran za 17. januar iduće godine.

(Fena).

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

NEMA NISTA OD TOGA FATAJ TE SE POSLA

28.12.2017 14:54

Niste uspjeli 92-95g i jedni i drugi zajedno Tako da ce od Dodikovog i Covicevog spletkarenje i pokusaja prikazati da je BIH nemoguca osjetiti opet samo narodi, a BIH ce preziviti htjeli ovi mindzusari to ili ne

ODGOVORITE
Name

O .. samnom do ludila

28.12.2017 15:38

Da li vi ikad saslušate same sebe Brčko je tvoj grad tj Distrikt.

ODGOVORITE
Name

BOBA

28.12.2017 16:10

LJUDI SVE STRAŠILO DO STRAŠILA KOJI ZASTAŠUJUĆI LIK MOŽDA JE PAMETAN ALI DALEKO MU KUĆA OD MOJE SRETNO NARODE.

ODGOVORITE