Пријем поводом "9. јануара"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик са данашњег пријема у Бањалуци поводом Дана Републике позвао је све локалне заједнице у Српској да у што скорије вријеме једну улицу или трг назову “9. јануар”.

Република Српска 28.12.2017 | 14:26
Пријем поводом "9. јануара"
Додик је навео да Република Српска поново слави рођендан, иако је било покушаја њеног оспоравања.

“Не можете забранити љубав и осјећај припадности отаџбини никаквим декретом или силом и ми доказујемо да је то тако”, нагласио је Додик на пријему поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике за спортисте, студенте, награђене ученике, делегације културних и научних радника и представнике издавача из Републике Српске, те делегацију Савеза националних мањина Републике Српске.

Додик је поручио да му је циљ очување интегритета у свим секторима друштва.

“Као држава и друштво одговорни смо да препознамо индивидуалне напоре и достигнућа враћајући вриједности које су потребне да афирмишу напоре и посебност у сваком погледу, јер на тај начин највише повезујемо Републику Српску са оним што јесмо и желимо да будемо”, рекао је Додик.

Предсједник Српске је захвалио спортистима, студентима, награђеним ученицима труду и пожелио им све најбоље. “Самим тим што сте данас овдје значи да сте препознати као најбољи у свом домену”, нагласио је Додик.

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић рекао је да је знање развојна шанса Републике Српске.

“То је енергија коју треба ослободити и ми треба да постигнемо резултате који ће обезбиједити толерантно партнерство засновано на знању. У свијету можемо бити много већи и бољи”, сматра Комић.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић сматра да Српска има талената иза којих стоји мукотрпан рад и улагања, те вјерује да ће спортисти, умјетници и ученици из Српске имати још боље резултате, јер се сваке године све више улаже у ове области.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је да је поносна на спортски систем Српске.

Најуспјешнији српски џудиста Немања Мајдов рекао је да је 2017. најбоља година у његовој каријери и најсрећнија у животу јер је постао први свјетски првак из Републике Српске у било ком олимпијском спорту.

Он је поручио да ће се потрудити да понови овај историјски успјех.

Ученик осмог разреда Основне школе “Свети Сава” у Модричи Неда Симић, побједник у писању он-лајн есеја на енглеском језику у конкуренцији 15.000 ученика из 155 земаља, каже да је побједом на овом такмичењу освојила пут у Јапан у новембру, гдје је излагала свој есеј и понуђена јој је стипендија у једној школи.

Извор: Срна

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Никола

28.12.2017 13:30

Ова фотка ме подсјећа на диктатора пред којим дупеувлакаци стоје мирно и сами свјесни идиотизма којем служе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

руни

28.12.2017 14:27

Битна је плата ко нас ј..е њему овакви и требају...

Name

Мозе

29.12.2017 00:31

Ал улицу коју изгради снсд влат,мислим у Републици Српској а не у Бецу или Београду.

Name

кос

28.12.2017 13:43

разбијнице додик, поријекло имовине за тебе и твог кума Скрбица, за твоју фамилију и пријатеље па да видимо ...!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но1

28.12.2017 14:31

Свако јутро се 1000 пута захвалим богу, небесима, Јупитеру, Буди, Сунцу, што се нисам родио као небеско-летећи затупљени мекињаш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

28.12.2017 15:13

Е ово су људи који су спремни да "изгинули"за Бакина....јер што и неби кад имају 2-5 хиљада.....има стостопе да ми љубите ,рекао је на крају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.12.2017 17:06

Магазин Слободна Босна је 22. марта 1996. објавио опширнији интервју са Милорадом Додиком, предсједником Савеза независних социјалдемократа. У том интервјуу који је водио новинар Александар Чотрић из Београда, садашњи предсједник Републике Српске говори о Хашком трибуналу, Радовану Караџићу, Ратку Младићу и другим темама. Иако предсједник Републике Српске данас брани Младића и оспорава рад Хашког трибунала, то 1996. године није био случај. И њих двојица. Нека суд утврди да ли су криви или не, а не да своју одговорност сваљују на леђа цијелог српског народа. Кривица је индивидуална ствар, па нека свако испашта због злочина које је починио. Да ли Ви Босну и Херцеговину сматрате својом домовином? Да!

Name

Драги

28.12.2017 19:15

Све за власт.......продао би и рођену матер.......