Prijem povodom "9. januara"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa današnjeg prijema u Banjaluci povodom Dana Republike pozvao je sve lokalne zajednice u Srpskoj da u što skorije vrijeme jednu ulicu ili trg nazovu “9. januar”.

Republika Srpska 28.12.2017 | 14:26
Prijem povodom "9. januara"
Dodik je naveo da Republika Srpska ponovo slavi rođendan, iako je bilo pokušaja njenog osporavanja.

“Ne možete zabraniti ljubav i osjećaj pripadnosti otadžbini nikakvim dekretom ili silom i mi dokazujemo da je to tako”, naglasio je Dodik na prijemu povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike za sportiste, studente, nagrađene učenike, delegacije kulturnih i naučnih radnika i predstavnike izdavača iz Republike Srpske, te delegaciju Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Dodik je poručio da mu je cilj očuvanje integriteta u svim sektorima društva.

“Kao država i društvo odgovorni smo da prepoznamo individualne napore i dostignuća vraćajući vrijednosti koje su potrebne da afirmišu napore i posebnost u svakom pogledu, jer na taj način najviše povezujemo Republiku Srpsku sa onim što jesmo i želimo da budemo”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je zahvalio sportistima, studentima, nagrađenim učenicima trudu i poželio im sve najbolje. “Samim tim što ste danas ovdje znači da ste prepoznati kao najbolji u svom domenu”, naglasio je Dodik.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da je znanje razvojna šansa Republike Srpske.

“To je energija koju treba osloboditi i mi treba da postignemo rezultate koji će obezbijediti tolerantno partnerstvo zasnovano na znanju. U svijetu možemo biti mnogo veći i bolji”, smatra Komić.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević smatra da Srpska ima talenata iza kojih stoji mukotrpan rad i ulaganja, te vjeruje da će sportisti, umjetnici i učenici iz Srpske imati još bolje rezultate, jer se svake godine sve više ulaže u ove oblasti.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je da je ponosna na sportski sistem Srpske.

Najuspješniji srpski džudista Nemanja Majdov rekao je da je 2017. najbolja godina u njegovoj karijeri i najsrećnija u životu jer je postao prvi svjetski prvak iz Republike Srpske u bilo kom olimpijskom sportu.

On je poručio da će se potruditi da ponovi ovaj istorijski uspjeh.

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Modriči Neda Simić, pobjednik u pisanju on-lajn eseja na engleskom jeziku u konkurenciji 15.000 učenika iz 155 zemalja, kaže da je pobjedom na ovom takmičenju osvojila put u Japan u novembru, gdje je izlagala svoj esej i ponuđena joj je stipendija u jednoj školi.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nikola

28.12.2017 14:30

Ova fotka me podsjeća na diktatora pred kojim dupeuvlakaci stoje mirno i sami svjesni idiotizma kojem služe!?

ODGOVORITE
Name

runi

28.12.2017 15:27

Bitna je plata ko nas j..e njemu ovakvi i trebaju...

Name

Moze

29.12.2017 01:31

Al ulicu koju izgradi snsd vlat,mislim u Republici Srpskoj a ne u Becu ili Beogradu.

Name

kos

28.12.2017 14:43

razbijnice dodik, porijeklo imovine za tebe i tvog kuma Skrbica, za tvoju familiju i prijatelje pa da vidimo ...!!

ODGOVORITE
Name

No1

28.12.2017 15:31

Svako jutro se 1000 puta zahvalim bogu, nebesima, Jupiteru, Budi, Suncu, što se nisam rodio kao nebesko-leteći zatupljeni mekinjaš!

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

28.12.2017 16:13

E ovo su ljudi koji su spremni da "izginuli"za Bakina....jer što i nebi kad imaju 2-5 hiljada.....ima stostope da mi ljubite ,rekao je na kraju......

ODGOVORITE
Name

re

28.12.2017 18:06

Magazin Slobodna Bosna je 22. marta 1996. objavio opširniji intervju sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata. U tom intervjuu koji je vodio novinar Aleksandar Čotrić iz Beograda, sadašnji predsjednik Republike Srpske govori o Haškom tribunalu, Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i drugim temama. Iako predsjednik Republike Srpske danas brani Mladića i osporava rad Haškog tribunala, to 1996. godine nije bio slučaj. I njih dvojica. Neka sud utvrdi da li su krivi ili ne, a ne da svoju odgovornost svaljuju na leđa cijelog srpskog naroda. Krivica je individualna stvar, pa neka svako ispašta zbog zločina koje je počinio. Da li Vi Bosnu i Hercegovinu smatrate svojom domovinom? Da!

Name

Dragi

28.12.2017 20:15

Sve za vlast.......prodao bi i rođenu mater.......