Шеф нарко-картела ухапшен у Аустрији

Двадесетједногодишњи држављанин БиХ, чије име није саопштено, означен је као вођа нарко-картела, чија су четири члана, укључујући и њега, ухапшена у акцији полиције аустријске покрајине Корушке.

Свијет 28.12.2017 | 08:01
Шеф нарко-картела ухапшен у Аустрији
Сва четворица ухапшених пребачена су у затвор у Клагенфурту, гдје ће сачекати подизање оптужнице.

Терете их за кријумчарење и продају великих количина дроге, а посао је водио бх. држављанин, док му је асистирао двадесетогодишњи Словенац.

Они су набављали дрогу у Словенији и преносили је преко границе, а онда у Аустрији предавали двојици овисника из Клагенфурта, који су били задужени за продају.

Од јануара прошле године, тандем поријеклом из БиХ, односно Словеније, како их сумњиче, пренио је девет килограма хероина, пола килограма кокаина и најмање 350 таблета екстазија, тржишне вриједности 450.000 евра.

У акцију хапшења нарко-дилера била је укључена и специјална аустријска полиција "Цобра", чији су припадници провалили у стан у Клагенфурту. Из стана, који подсјећа на бункер, словеначки и бх. држављанин покушали су побјећи преко балкона, али су их специјалци ухапсили.

У стану је пронађено више хиљада евра у кешу, али и тек пристигла дрога спремна за пласман.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ап

28.12.2017 07:30

То су ти шупци што иду ( као овде нема посла ) вани да раде и да намлате лове.Па нису Аустријанци глупи као наши да им којекакви балавци из БиХ ваљају дрогу ЊИХОВОЈ ДИЈЕЦИ.Није то БиХ килава.Поготово са наших простора дилери.Овде са 25 г.момци имају јахте,скупа аута,пар станова у БГ итд и важе за угледне бизнисмене јер се " снашао".Код нас је то врлина а начин како ? То је већ упитно.Не зна се ко све није у "талу" око дроге од судова,полиције,адвоката итд.Сва срећа омладина одлази па нека тамо живи гдје се зна ред ( закон и држава постоји).

ОДГОВОРИТЕ
Name

гро

28.12.2017 07:36

Раде дјеца. Шта каже статистика? Млади се замозапошљавају тако да је на бироу за незапошљавање знатно смањен број.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из Клагенфурта

28.12.2017 08:00

Ове треба доооообро надерати у затвору да им никада не падне на памет висе продају јадницима ии трују дјецу овде ,само нек их добро намлате ,маму им ј.. м.

ОДГОВОРИТЕ