Šef narko-kartela uhapšen u Austriji

Dvadesetjednogodišnji državljanin BiH, čije ime nije saopšteno, označen je kao vođa narko-kartela, čija su četiri člana, uključujući i njega, uhapšena u akciji policije austrijske pokrajine Koruške.

Svijet 28.12.2017 | 08:01
Šef narko-kartela uhapšen u Austriji
Sva četvorica uhapšenih prebačena su u zatvor u Klagenfurtu, gdje će sačekati podizanje optužnice.

Terete ih za krijumčarenje i prodaju velikih količina droge, a posao je vodio bh. državljanin, dok mu je asistirao dvadesetogodišnji Slovenac.

Oni su nabavljali drogu u Sloveniji i prenosili je preko granice, a onda u Austriji predavali dvojici ovisnika iz Klagenfurta, koji su bili zaduženi za prodaju.

Od januara prošle godine, tandem porijeklom iz BiH, odnosno Slovenije, kako ih sumnjiče, prenio je devet kilograma heroina, pola kilograma kokaina i najmanje 350 tableta ekstazija, tržišne vrijednosti 450.000 evra.

U akciju hapšenja narko-dilera bila je uključena i specijalna austrijska policija "Cobra", čiji su pripadnici provalili u stan u Klagenfurtu. Iz stana, koji podsjeća na bunker, slovenački i bh. državljanin pokušali su pobjeći preko balkona, ali su ih specijalci uhapsili.

U stanu je pronađeno više hiljada evra u kešu, ali i tek pristigla droga spremna za plasman.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ap

28.12.2017 07:30

To su ti šupci što idu ( kao ovde nema posla ) vani da rade i da namlate love.Pa nisu Austrijanci glupi kao naši da im kojekakvi balavci iz BiH valjaju drogu NJIHOVOJ DIJECI.Nije to BiH kilava.Pogotovo sa naših prostora dileri.Ovde sa 25 g.momci imaju jahte,skupa auta,par stanova u BG itd i važe za ugledne biznismene jer se " snašao".Kod nas je to vrlina a način kako ? To je već upitno.Ne zna se ko sve nije u "talu" oko droge od sudova,policije,advokata itd.Sva sreća omladina odlazi pa neka tamo živi gdje se zna red ( zakon i država postoji).

ODGOVORITE
Name

gro

28.12.2017 07:36

Rade djeca. Šta kaže statistika? Mladi se zamozapošljavaju tako da je na birou za nezapošljavanje znatno smanjen broj.

ODGOVORITE
Name

Iz Klagenfurta

28.12.2017 08:00

Ove treba dooooobro naderati u zatvoru da im nikada ne padne na pamet vise prodaju jadnicima ii truju djecu ovde ,samo nek ih dobro namlate ,mamu im j.. m.

ODGOVORITE