Изашла нова збирка пјесама

Објављена прва збирка пјесама, младог, бијељинског пјесника Михаила Мише Васића. Младић, који је рођен игром случаја у Шумадији, а још као дјечак се доселио са својима на простор Семберије, односно Бијељине. Одрастао је у Бијељини, гдје је завршио основну, средњу школу и гдје студира Филолошки факултет, катедра за руски језик и књижевност.

Република Српска 27.12.2017 | 22:55
Изашла нова збирка пјесама
Још од раног дјетињства пише поезију и брижним скупљањем својих пјесама објавио је збирку пјесама под именом „У потрази за врлином“.

Збирка је замишљена у три циклуса од којих је први „Неиспричана романса“, као израз ауторове љубавне поезије, пјесме о жени и односу према жени.

Други циклус је под називом „Моја Земља“, што и самим насловом асоцира на ауторов родољубив поглед у поезији.

Пјесме тог циклуса су написане у већини тако, као универзално патриотске у којима може да се пронађу разне националности и народности.

А трећи циклус и последњи у збирци у наслову „Верујући“, пјева о свијету и како се свијет односи према нама, не сликајући га у стилским фигурама ни као само црн или бијели. Трећи циклус на неки начин осликава гнушање према материјализму свих врста, који је данас све више присутан. На неки начин т је и бјежања од стварности, поглед у будућност и на неке друге димензије битисања.

Уколико је неко заинтересован за књижевно стваралаштво, овог младог двадесетпетогодишњег пјесника, може и да га прати преко његове фејзбук странице: у потрази за врлином.

А поводом промоција саме збирке пјесама „У Потрази За Врлином“, људи ће моћи  да се информишу  преко ауторове странице и јавних гласила.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

војин

28.12.2017 07:28

Драго ми је да се и на порталу БН појавио и текст из области умјетности (књижевности). Вјерујем да је то љепша страна живота, па би требали да и у будуће практикујете, односно пратите дешавања из културе.

ОДГОВОРИТЕ