Izašla nova zbirka pjesama

Objavljena prva zbirka pjesama, mladog, bijeljinskog pjesnika Mihaila Miše Vasića. Mladić, koji je rođen igrom slučaja u Šumadiji, a još kao dječak se doselio sa svojima na prostor Semberije, odnosno Bijeljine. Odrastao je u Bijeljini, gdje je završio osnovnu, srednju školu i gdje studira Filološki fakultet, katedra za ruski jezik i književnost.

Republika Srpska 27.12.2017 | 22:55
Izašla nova zbirka pjesama
Još od ranog djetinjstva piše poeziju i brižnim skupljanjem svojih pjesama objavio je zbirku pjesama pod imenom „U potrazi za vrlinom“.

Zbirka je zamišljena u tri ciklusa od kojih je prvi „Neispričana romansa“, kao izraz autorove ljubavne poezije, pjesme o ženi i odnosu prema ženi.

Drugi ciklus je pod nazivom „Moja Zemlja“, što i samim naslovom asocira na autorov rodoljubiv pogled u poeziji.

Pjesme tog ciklusa su napisane u većini tako, kao univerzalno patriotske u kojima može da se pronađu razne nacionalnosti i narodnosti.

A treći ciklus i poslednji u zbirci u naslovu „Verujući“, pjeva o svijetu i kako se svijet odnosi prema nama, ne slikajući ga u stilskim figurama ni kao samo crn ili bijeli. Treći ciklus na neki način oslikava gnušanje prema materijalizmu svih vrsta, koji je danas sve više prisutan. Na neki način t je i bježanja od stvarnosti, pogled u budućnost i na neke druge dimenzije bitisanja.

Ukoliko je neko zainteresovan za književno stvaralaštvo, ovog mladog dvadesetpetogodišnjeg pjesnika, može i da ga prati preko njegove fejzbuk stranice: u potrazi za vrlinom.

A povodom promocija same zbirke pjesama „U Potrazi Za Vrlinom“, ljudi će moći  da se informišu  preko autorove stranice i javnih glasila.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vojin

28.12.2017 07:28

Drago mi je da se i na portalu BN pojavio i tekst iz oblasti umjetnosti (književnosti). Vjerujem da je to ljepša strana života, pa bi trebali da i u buduće praktikujete, odnosno pratite dešavanja iz kulture.

ODGOVORITE