Голман отишао из Партизана!

Али не Владимир Стојковић, већ Филип Кљајић који иде на позајмицу у Грчку.  Партизан се растао са Аленом Стевановићем.

Фудбал 27.12.2017 | 15:45
Голман отишао из Партизана!
Док се воде преговори Партизана и Владимира Стојковића о наставку сарадње, тачније продужетку уговора, из црно-белог табора је отишао други чувар мреже.

Пословни директор Партизана Милош Вазура рекао је Монду да је Филип Кљајић отишао на позајмицу у један грчки клуб, а уз њега је данас Партизан напустио и Ален Стевановић, који није ни играо јесенас.

Осим поменуте двојице, за сада су из Партизана отишли још и Петар Ђуричковић (Ксанти, Грчка) и бекМохамед Ел Монир, што је, наглашава Вазура, део стратегије клуба да смањи играчки кадар, а самим тим и расходе за плате.

Вазура је још пре неколико наговестио могућност останка двојице играча из групе кључних за црно-бели тим: голмана Владимира Стојковића и задњег везног Евертона Луиза.

"Причамо са њима и на добром смо путу. Стојковић уговор до јуна, причамо са њим о продужењу уговора, дакле и после јуна", гласи најновији рапорт Вазуре.

Филип Кљајић је и даље под уговором са Партизаном, али на пролеће ће бранити на другој адреси. Црно-бели су се привремено растали са 27-годишњим голманом, тако што су га послали на позајмицу у Грчку.

У питању је сарадња са Платањасом, седмопласираним тимом тамошње Суперлиге, чији дрес носе Филип Станисавлејвић и Милош Стојчев, који ће олакшати Кљајићу привикавање на нову средину.

Кљајић је место међу стативама изгубио после серије киксева у августу и доласкаВладимира Стојковића, који се наметнуо не само као први избор за чувара мреже, већ и као лидер тима. С обзуром да је стручни штаб на челу са Мирославом Ђукићем до зимске паузе на 15 суперлигашких и свих шест утакмица групна фазе Лиге Европе остављао Кљајића ван протокола, било је јасно да се налази у групи играча који могу да траже нову средину.

А како је летос продужио уговор (до јуна 2021) у општем интересу је било да пронађе средину у којој ће бранити, што се и десило.

Осим Кљајића, Хумску 1 је данас напустио и Ален Стевановић. Управа црно-белих и крилни везиста, ангажован последњег дана летњег прелазног рока 2015, споразумно су раскинули уговор, шест месеци пре истека. То значи да некадашњи репрезентативац са „чистим“ папирима може да тражи нову средину.

С обзиром да су претходно на исти начин из Партизана отишли леви бек Мохамед ел Монир и везиста Петар Ђуричковић, јасно је да је току рационализација трошкова и смањење играчког кадра.

Прича се о све извеснијем повратку Радосава Петровића, али Вазура додаје да је тренутно мало затишје на фудбалском тржишту због божићних и новогодишњих празника, али попут спортског директора Ивице Илиева, верује да ће до почетка зимских припрема, односно до 10. јануара ствари бити јасније што се тиче долазака и одлазака.

Пред Партизаном је и нова битка са УЕФА. За 5. јануар је предвиђено изрицање казне Дисциплинске комисије европске куће фудбала, а све због пропуста у организацији меча са швајцарском екипом Јанг бојс. Оно што је делагату упало у очи јесу спорни транспарент на јужној трибини који је повезао са генералом Војске Републике Српске ратком Младићем, кога је Хашки трибунал осудио на доживотну казну затвора због ратних злочина, а регистровао је и повике са трибина који му се нису допали.

''Казне ће сигурно бити, ми ћемо се борити да буде финансијска, а не поново празан стадион. Нисмо у доброј ситуацији", рекао је Вазура.

На потпитање да ли Партизану прети, можда, избацивање, Вазура је одговорио: "Не, не, избацивање сигурно не, већ смо прошли жреб".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар