Golman otišao iz Partizana!

Ali ne Vladimir Stojković, već Filip Kljajić koji ide na pozajmicu u Grčku.  Partizan se rastao sa Alenom Stevanovićem.

Fudbal 27.12.2017 | 15:45
Golman otišao iz Partizana!
Dok se vode pregovori Partizana i Vladimira Stojkovića o nastavku saradnje, tačnije produžetku ugovora, iz crno-belog tabora je otišao drugi čuvar mreže.

Poslovni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je Mondu da je Filip Kljajić otišao na pozajmicu u jedan grčki klub, a uz njega je danas Partizan napustio i Alen Stevanović, koji nije ni igrao jesenas.

Osim pomenute dvojice, za sada su iz Partizana otišli još i Petar Đuričković (Ksanti, Grčka) i bekMohamed El Monir, što je, naglašava Vazura, deo strategije kluba da smanji igrački kadar, a samim tim i rashode za plate.

Vazura je još pre nekoliko nagovestio mogućnost ostanka dvojice igrača iz grupe ključnih za crno-beli tim: golmana Vladimira Stojkovića i zadnjeg veznog Evertona Luiza.

"Pričamo sa njima i na dobrom smo putu. Stojković ugovor do juna, pričamo sa njim o produženju ugovora, dakle i posle juna", glasi najnoviji raport Vazure.

Filip Kljajić je i dalje pod ugovorom sa Partizanom, ali na proleće će braniti na drugoj adresi. Crno-beli su se privremeno rastali sa 27-godišnjim golmanom, tako što su ga poslali na pozajmicu u Grčku.

U pitanju je saradnja sa Platanjasom, sedmoplasiranim timom tamošnje Superlige, čiji dres nose Filip Stanisavlejvić i Miloš Stojčev, koji će olakšati Kljajiću privikavanje na novu sredinu.

Kljajić je mesto među stativama izgubio posle serije kikseva u avgustu i dolaskaVladimira Stojkovića, koji se nametnuo ne samo kao prvi izbor za čuvara mreže, već i kao lider tima. S obzurom da je stručni štab na čelu sa Miroslavom Đukićem do zimske pauze na 15 superligaških i svih šest utakmica grupna faze Lige Evrope ostavljao Kljajića van protokola, bilo je jasno da se nalazi u grupi igrača koji mogu da traže novu sredinu.

A kako je letos produžio ugovor (do juna 2021) u opštem interesu je bilo da pronađe sredinu u kojoj će braniti, što se i desilo.

Osim Kljajića, Humsku 1 je danas napustio i Alen Stevanović. Uprava crno-belih i krilni vezista, angažovan poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2015, sporazumno su raskinuli ugovor, šest meseci pre isteka. To znači da nekadašnji reprezentativac sa „čistim“ papirima može da traži novu sredinu.

S obzirom da su prethodno na isti način iz Partizana otišli levi bek Mohamed el Monir i vezista Petar Đuričković, jasno je da je toku racionalizacija troškova i smanjenje igračkog kadra.

Priča se o sve izvesnijem povratku Radosava Petrovića, ali Vazura dodaje da je trenutno malo zatišje na fudbalskom tržištu zbog božićnih i novogodišnjih praznika, ali poput sportskog direktora Ivice Ilieva, veruje da će do početka zimskih priprema, odnosno do 10. januara stvari biti jasnije što se tiče dolazaka i odlazaka.

Pred Partizanom je i nova bitka sa UEFA. Za 5. januar je predviđeno izricanje kazne Disciplinske komisije evropske kuće fudbala, a sve zbog propusta u organizaciji meča sa švajcarskom ekipom Jang bojs. Ono što je delagatu upalo u oči jesu sporni transparent na južnoj tribini koji je povezao sa generalom Vojske Republike Srpske ratkom Mladićem, koga je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina, a registrovao je i povike sa tribina koji mu se nisu dopali.

''Kazne će sigurno biti, mi ćemo se boriti da bude finansijska, a ne ponovo prazan stadion. Nismo u dobroj situaciji", rekao je Vazura.

Na potpitanje da li Partizanu preti, možda, izbacivanje, Vazura je odgovorio: "Ne, ne, izbacivanje sigurno ne, već smo prošli žreb".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar