Гагић: Једном кад осјетиш Партизан...

Он ти више не излази из крви! "Волим тај клуб, без обзира на нека погрешна тумачења свега што се дешавало кад сам одлазио", рекао је повратник у црно-бели дрес.

Кошарка 29.12.2017 | 17:30
Гагић: Једном кад осјетиш Партизан...
Ђорђе Гагић поново у Партизану! Сада искусни центар враћа се на место које је 2015. године напустио уз много буре и негативних коментара, али је сада спреман да поврати поверење црно-беле публике и заигра знатно важнију ролу у свом некадашњем клубу.

На крају, све ће вероватно зависити од учинка на самом терену.

„Од тренутка кад је постало јасно да се враћам, имам невероватну енергију, као на батерије сам. Прича је почела после квалификација за Светско првенство. Да сам истог момента могао да раскинем са Јешилгиресуном, одмах бих стигао у Партизан. Они нису хтели да ме пусте, али смо се сви заједно изборили и ево ме опет код куће“, поручио је за Журнал Гагић.

Бивши играч Газијантепа, Тенерифа, Цмокија, Бујукшехира и Јешилгиресуна један од ретких опростио дуг црно-белима. Ипак, реакција дела навијача Парног ваљка би могла да буде негативна.

„Волим тај клуб, без обзира на нека погрешна тумачења свега што се дешавало кад сам одлазио. Нисам ни размишљао кад је почела прича о повратку. Ја сам неко ко гледа живот са ведрије стране. Веома сам свестан ситуације, можда и критика које ће ме дочекати. Али исто тако знам и какву овај клуб има подршку навијача. Једном када осетиш Партизан, то не може да изађе из крви“.

Ако се из ове перспективе није премишљао да ли да се врати, у фебруару 2015. вероватно није помишљао да је тако нешто могуће.

„Никад нисам искључио Партизан, али сам тада хтео да пукнем од притиска, негативне приче која није била реална. Већ сам то једном рекао, без обзира шта је Дуле Вујошевић казао после растанка, ја ћу га увек поштовати, он ме је афирмисао, омогућио ми је да играм Евролигу и за репрезентацију. Зато, кад помислим на Партизан, памтим само лепе ствари. Све титуле, победе, дете ми се родило док сам носио црно-бели дрес... Животни ток ми је везан за овај клуб. У том тренутку сам само желео да се склоним“.

Због претходног одласка не постоји никаква врста покајања, али је црно-бели дрес и те како недостајао.

„Било ми је много тешко што се то дешава, али сам морао, тако да се нисам ни покајао. Сматрао сам да заслужујем да играм више, било је много стреса и чаша се напунила до краја. Онда сам отишао и гледао сваку утакмицу Партизана толико страствено да породица није смела да седи поред мене док гледам. Много ми је недостајао Партизан“.

У садашњем тиму Парног ваљка су двојица играча са којима је и тада играо.

„Са мном су били Шалић и Андрић, док је Величковића знам много дуго. Гледао сам их, видим себе у том тиму, али је моје само да радим, да се подредим тиму и да сви заједно пробамо да направимо добар резултат. Ја увек верујем, а уз наше навијаче све је могуће, то најбоље знам. Партизан је сигурно 30 одсто бољи уз људе на трибинама“.

Сада се на паркету дворане Александар Николић очекује знатно другачији Ђорђе Гагић, као неко ко би могао да буде кључни играч црно-белих у наставку сезоне.

„Нико ко се није нашао на паркету у црно-белом дресу не може да схвати шта је Партизан. А ја тада нисам знао где долазим. Сада сам искуснији, стрпљивији. Играо сам у Италији, Турској и Шпанији, али нигде није као код куће“, закључио је Гагић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар