Сутра олујни вјетар и до 80 км/х

Републичка управа Цивилне заштите Републике Српске апелује да грађани у сриједу и четвртак, 27. и 28. децембра, пажљиво планирају боравак на отвореном и да обезбиједе имовину због најаве јаког до олујног јужног вјетра, који ће достизати јачину и до 80 километара на час.

Република Српска 26.12.2017 | 19:42
Сутра олујни вјетар и до 80 км/х
Према најави из Републичког хидрометеоролошког завода, у сриједу се очекују удари вјетра јачине од 40 до 60 километара на час, а у Крајини и на планинама од 60 до 80 километара на час. У четвртак ће вјетар слабити на западу и сјеверу Српске, а током дана и у осталим крајевима.

"Вјетар јачине до 80 километара на час сматра се олујним и може бити опасан за безбједност људи и нанијети материјалну штету. Ипак, брзина вјетра биће мања од оне 11. и 12. децембра, када је било удара и преко 120 километара на час", појашњавају у саопштењу из Цивилне заштите Републике Српске.

У наредна четири дана најављене су и падавине са обилнијом кишом у Херцеговини и снијегом који ће на планинама достићи висину од 20 центиметара.

Републичка управа Цивилне заштите апелује да надлежне локалне службе за одржавање путних комуникација, испоруку струје, комуналне службе и службе за заштиту и спасавање спремно дочекају и испрате најављени влажни, хладни и вјетровити талас изнад Републике Српске.



(БН/Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар