Sutra olujni vjetar i do 80 km/h

Republička uprava Civilne zaštite Republike Srpske apeluje da građani u srijedu i četvrtak, 27. i 28. decembra, pažljivo planiraju boravak na otvorenom i da obezbijede imovinu zbog najave jakog do olujnog južnog vjetra, koji će dostizati jačinu i do 80 kilometara na čas.

Republika Srpska 26.12.2017 | 19:42
Sutra olujni vjetar i do 80 km/h
Prema najavi iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u srijedu se očekuju udari vjetra jačine od 40 do 60 kilometara na čas, a u Krajini i na planinama od 60 do 80 kilometara na čas. U četvrtak će vjetar slabiti na zapadu i sjeveru Srpske, a tokom dana i u ostalim krajevima.

"Vjetar jačine do 80 kilometara na čas smatra se olujnim i može biti opasan za bezbjednost ljudi i nanijeti materijalnu štetu. Ipak, brzina vjetra biće manja od one 11. i 12. decembra, kada je bilo udara i preko 120 kilometara na čas", pojašnjavaju u saopštenju iz Civilne zaštite Republike Srpske.

U naredna četiri dana najavljene su i padavine sa obilnijom kišom u Hercegovini i snijegom koji će na planinama dostići visinu od 20 centimetara.

Republička uprava Civilne zaštite apeluje da nadležne lokalne službe za održavanje putnih komunikacija, isporuku struje, komunalne službe i službe za zaštitu i spasavanje spremno dočekaju i isprate najavljeni vlažni, hladni i vjetroviti talas iznad Republike Srpske.



(BN/Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar