Додикова подјела на Србе патриоте и издајнике

Предсједник Републике Српске (РС) Милорад Додик наставља оспоравање Босне и Херцеговине, те подјелу српског народа на патриоте и издајнике.

Република Српска 26.12.2017 | 19:26
Додикова подјела на Србе патриоте и издајнике
Он је, гостујући на прњаворској ТВ К3, рекао да Оружане снаге Босне и Херцеговине више неће учествовати у обиљежавању 9. јануара, Дана РС, већ почасни вод састављен од 50 полицајаца РС.

"Тај почасни вод ћемо промовисати на Дан РС. Не требају нам Оружане снаге БиХ. На крају крајева, ми њих и не доживљавамо као наше оружане снаге. Свака част свим Србима који се тамо налазе, желимо им све најбоље, али намјера формирања Оружаних снага БиХ јесте била да се подреди РС томе. Ми смо то одбили и не желимо никада да прихватимо. То није наша војска", казао је Додик.

Реагујући на ову Додикову изјаву, министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак послао је отворено писмо свим припадницима Министарства одбране БиХ и Оружаних снага БиХ из РС.

"Поводом изјаве Милорада Додика, предсједника Републике Српске, у којој вам је поручио 'да вас не доживљава као наше', као министар који у Савјету министара БиХ представља Републику Српску, желим вам поручити да сматрам да је ова изјава погрешна и штетна, те да представља искључиво лични став господина Додика", навео је Црнадак.

Увјеравам вас, истакао је Црнадак, да вас народ Републике Српске доживљава својим, те да припадате Републици Српској, јер ви јесте народ и дијелите све добро и лоше са народом Републике Српске.

"Као некадашњи замјеник министра одбране из реда српског народа упознао сам многе од вас и лично сам се увјерио да је међу вама много бивших бораца Војске Републике Српске, чланова породица погинулих бораца, вриједних и честитих људи, који само желе да у миру раде свој посао и да се заједно са другим народима окрену будућности", навео је босанскохерцеговачки шеф дипломатије.

"Позивам вас да наставите обављати своје дужности војника, подофицира, официра, генерала, цивилних лица и државних службеника на професионалан и достојанствен начин, поштујући Дејтонски споразум и бројне уставне и законске механизме заштите позиције српског народа и Републике Српске, као и њихове улоге у функционисању система одбране у БиХ", закључио је у писму Игор Црнадак.

За члана Главног одбора Српске демократске странке (СДС) Драгана Мектића који је и министар безбједности Босне и Херцеговине, изјава предсједника РС је "скандалозна" и потврда да актуелна власт у овом бх. ентиту све чини како би подијелила Србе на патриоте и издајнике.

"Додик не доживљава Србе у Оружаним снагама БиХ као своје, не доживљава Србе у правосудним институцијама као своје, он не доживљава Србе у заједничким институцијама као своје... Позива их да оставе крух и кашику и да иду на казан... Срби су за њега само ботови из СНСД-а (Савез независних социјалдемократа, предсједник СНСД-а је Милорад Додик, оп. а.), рекао је Мектић.



Ставом да војници Оружаних снага Босне и Херцеговине не треба да присуствују обиљежавању 9. јануара, Дана РС, Додик је испунио велику жељу и Бошњака и странаца, који су прошле године покушали да на све начине оспоре овакав начин прославе, поручили су из Партије демократског прогреса (ПДП).

"За разлику од власти у РС, ми се поносимо српским војницима и официрима, као и Србима у Федерацији БиХ, које су они заборавили", наводе из ПДП-а.

СНСД је саопштио да не треба дозволити да се понови понижавање припадника Трећег (Република Српска) пука "на начин како је то приликом прошлог обиљежавања Дана Републике кукавички учинио српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић".



Припадници Трећег (Република Српска) пука, наводи се из СНСД, требало је тада да добију наредбу да се постројавају у част Дана РС, али је Иванић тражио да се постројавају у његову част, као да се слави његов рођендан.

Деветог јануара ове године у паради у Бањалуци поводом Дана Републике, присуствовали су и припадници Трећег пешадијског (Република Српска) пука, који баштини традицију Војске РС. Они су одавали почаст, у том тренутку, предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу, што је у складу са прописима.

Колумнистица Ослобођења Гордана Катана оцјењује да овакав Додиков потез није изненађујући.

"Како се три члана Предсједништва БиХ сваких осам мјесеци смјењују, у овом тренутку предсједавајући је Драган Човић (предсједник Хрватске демократске заједнице ХДЗ БиХ, оп. а.). С обзиром на добре коалиционе односе СНСД-а и ХДЗ-а чији су лидери Додик и Човић, вјероватно један од договора који је пао на њиховом недавном састанку на Јахорини је био и да се не позива Трећи пјешадијски пук (РС) Оружаних снага БиХ и изазива нова политичку кризу у БиХ. Додик у стилу предизборне кампање коју води за опште изборе наредне године, подјеле на Србе патриоте и Србе издајнике, и ово је желио претворити у своју политичку побједу", оцјењује Гордана 

(РСЕ)

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

тб

26.12.2017 18:38

Додик призива Дејтон 2. свјесно нас води у пропаст његовим игрицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре тб

26.12.2017 20:05

Не призива он дејтон 2 вец јебе луд збуњеног.

Name

кики

26.12.2017 20:30

Циљ му је заједно са својом организацијом застраши народ, да га сатјера у стадо оваца само да би освојио власт а тим начином се озбиљно игра са Републиком Српском, јер забија прст у око Међународној заједници. Његова политика да смо држава јер имамо власт, становништво и територију је обични шупљак јер без међународног признања нисмо ништа, чак ни Србија неби смјела да нас призна! Добили смо ентитет и требамо бити срећни с тим да људи нису џаба гинули. БиХ је наша исто колико и бошњачка и хрватска. Додик је обични коцкар који се зарад власти коцка са својим народом и Републиком Српском!

Name

@

26.12.2017 20:39

Милорад одрадјује задатак, пуна подрска Миле, настави по плану и договору имас подрску босњака.

Name

Реално

26.12.2017 21:28

Засто овај мајмун трази да буде неко у БиХ кад тако казе његово место је у цузи у некој сумици где су само дивље зивотиње као сто је и он.

Name

ВРС

26.12.2017 21:54

Сви који су било кад гласали за лазног патриоту и његову секту, стидјет це се једног дана... Њему је јос само остало" србе на србе" и он је своју мисиу и заврсио!!! Бас онако како је и досао на Америцким тенковима, сјети те се да је и тада мало фалило да се и орузани сукоби са онима који нису били спремни да потпису њему лојалност!!! Отицес у историју као неко ко је висе уцинио зла српском народу него добра

Name

Паф

26.12.2017 22:01

Човјек редовно даје изјаве у множини као то он у име народа. Никада никога ништа не пита и све што каже то је из његове главе. Будалетина опасна по околину.

Name

Странац

27.12.2017 01:19

Додик као и остала двојица и сви политицари у цијелој БиХ се боје Дејтона 2 као дјаво крста јер тај Дејтон 2 доноси једног пријесједника без скоро 1000 министара,уређење земље као и сваке друге у свијету,нови закон и безброј много тога сто има корист само обичан човјек.Због тога наши политичари и бјеже од тога и свим силама се залазу да до тога не додје јер би тад био крај њиховој владавини

Name

Огорчена мајка

27.12.2017 07:03

Страшно. Немам ријечи. Као мајка сина који је у ОС БиХ осјецам се ужасно. Дијете часно и поштено зарађује свој хљеб. Не могу да прихватим ту његову изјаву. Мој муж је у току рата читаво вријеме на првој борбеној линији, ја у радној обавези, и да нам се тако обраћа ратни профитер. Скандалозно.

Name

Стојан

27.12.2017 10:26

Несхватам докле полемисање и паметовање око ове БиХ у којој нажалост живимо јер неможемо Ил незнамо куд даље,толике године се говори,лаже и обећава народу а иде на горе,БиХ је творевина на папиру и функционише само у миру.То знају ученици седмих и виших разреда.Ни државни ни војни руководећи кадрови у договору о заједничком раду и деловању или бирању страна неких суперсила а тако и у сваком рату неће и немогу имати заједнички став.И зато одговорно тврдим да оваква држава постоји без икаквог правог и истинитог договора и напретка и истинског заједничког суживота,она ће трајати под упитником,до кад.

Name

СВетозар

26.12.2017 18:39

Будала и издајник,већу штету је направио српскомнароду него Турци за 500 година.Он ће побјећи у Москву а ти стоко страдај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.12.2017 23:23

Само ме занима како це то да изведе. Директним летом бања лука - москва, или мозда летом из требиња.

Name

ре

27.12.2017 07:15

Или из бихаца

Name

Боки

26.12.2017 18:40

Патриоте су лопови, а поштени су издајници. Овде су улоге свјесно замијењене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

27.12.2017 00:36

Свјесна активност по задатку.

Name

Лука

26.12.2017 18:41

Срам га било, отици це на сметљисте историје као "предсједник" који је дефинитивно подијелио српски народ и који се обогатио на муци тог истог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак Миле

26.12.2017 20:43

Обавља велики посао, пуна подрска босњаку Милораду, настави даље легендо, до краја.

Name

Циркус

26.12.2017 23:24

Само ви прицајте а видјецете кад додо оде у Техеран има да гс од блата правите.

Name

Недељко

27.12.2017 06:51

Није Миле ни Србин ни Босњак него будалетина. Такви данас регирају свијетом.

Name

ДИЈЕЛИДБА

26.12.2017 18:45

Миле је циркусант гдје његова нога кроци ту трава не расте,Он це унистити дотуци српску и ово сто је остало од ње,Милини срби а цији су ови други срби Прво банкрот а послије србин на србина<<<<<< МАЛО МОРГЕН МИЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

г6

28.12.2017 21:16

Због овог циркусанта ће испаштати многе генерације. Њега и његове следбенике треба обиљежити да се не сакрију када им у октобру дође крај.

Name

Кондор

26.12.2017 18:46

ЛУКАЦ ОДАВНО СПРЕМА СЛЕТ И ПАРАДУ КОПИРАЈУЦИ ТИТА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви Смо За

26.12.2017 19:32

Поред акциза, ја сам за уводјење мјесног самодоприноса.

Name

Ре Кондор

26.12.2017 20:17

Било би добро да кад Лукач построји почасни вод полиције обрати пажњу на пар ситних детаља; 1. ознаке на лијевој надлактици припадника 3. пјешадијског РС пука су оне које је његов шеф Миле протјерао из институција на чијем је челу. Пушке које ти вијници користе су паповке произведене у Крагујевцу, а исте користе и гардисти у Србији и Црној гори. Даље је у свим нормалним земљама посао полиције да између осталог јуре криминалце, а код нас се ономад деси да припадници специјалне полиције пресретоше и опљачкаше возило са новцем. Надам се да се једна озбиљна парада неће претвотити у кич.

Name

срб

26.12.2017 21:50

Јел у униформи која се ради у ФБиХ, близу Техерана? Мозе то велики Вођа и боље.

Name

Логика

26.12.2017 18:48

Жив је Тито умро није док је Мила Додиклије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

26.12.2017 18:50

Па ста, тако и јесте. Свако нормалан тако мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грунф

26.12.2017 19:02

Хм. Ходате Бањалуком а на сваком другом пп натпис "издаје се". Град издајника. Закљуцих. И прецједник је закљуцио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

26.12.2017 19:14

За најнасуснију намирницу прави Срби користе ријец хљеб или хлеб.Ријец крух користе Хрвати.Инаце и на сједницама НСРС се у излагањима посланика масовно користе хрватске ријеци,па понекад помислим да слуцајно нисам пребацио радио на пренос из хрватског Сабора.Одлицно нам је образовање,нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

26.12.2017 19:43

Е мој ЈОЛЕ,зар је битно дали је хљеб или хлеб,сомун или крух,питање је као сто је јос и битније,дали га Народ има довољно,а такви као ти сто гкедају како се ста изговара или назива су проблем овог друства.Видис Јоле ха врло добро разумојем све те називе па ко да их изговара или Србин или Хрват,а и Босњак,до прије двадесет гидина си их и ти разумио врло добро док ниси постао велики Србин само по свом лицном мисљењу,а не по дијелу,као и твој Предсједник Додик Ја сам небитан Србин,али настојим да својом понасањем никог не омаловазавам,понизавам јер ло ницему нисам бољи од остала два Народа за разлику од тебе и Доде који мислите да јесте.Како казе Исус:"Опрости им Оце,незнају ста раде".

Name

РЕ

26.12.2017 20:47

Нестанак слиједи, егзодус и бјезанија епских размјера је у току, ускоро це све бити јасније, тако да је то потпуно невазно.

Name

дусанцули

26.12.2017 19:34

Сујета и љубомора коју осјећа према Иванићу зато што је у сваком погледу а посебно интелектуално инфериорнији чини од њега потпуно сумануту особу да није у стању ни на тренутак трезвено и разборито размишљати тако да ће нас болесник уколико га неко не обузда одвести у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

26.12.2017 20:09

ДОДИКУ ЦИК НЕСМИЈЕ ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА ЦЛАНА ПРЕДСЈЕДНИСТВА БИХ.КОПИРА СТИПУ МЕСИЦА.

Name

Емпирија, историја

26.12.2017 19:58

Ипак је РС-а срце БХ-а. Било, јесте и биће, и тако остаће. И послије ових новокомпонованих, ткз. и смз. патриота, родољуба. Значи, лажних патриота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.12.2017 20:49

Пјеснице кад се пробудис, бице ти теско, реалност је сурова......

Name

пусац

26.12.2017 20:49

Засто ле Додик добио надимак ронхил, то је рекла-казала, како је уопсте могао набављат ронхил у току рата или је снадбијевао војску РС цигарима, ми нисмо имали цигарете и скоро цитав рат смо пусили дуван, цесто нисмо ни цате имали

Name

Ре Ре

26.12.2017 21:48

Само ти слиједи те новокомпоноване, лажне, ткз. и смз. патриоте, родољубе..., и не буди се. Стварност је ипак другачија, а и народу реалност постаје јаснија.

Name

Локални Дрипац

26.12.2017 20:33

Нека сам хиљаду пута издајник ако се не слажем са политиком руралног националсоцијалистичког покрета званог СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

26.12.2017 20:56

Па има ли оцитијег примјера преваре од лазног референдума...сада казе како треба имати мудрости и одговорности према градјанима и српској...а када га је опозиција упозоравала да не усвајају тај закон јер це нас увести и кризу он га је ипак усвојио, јер је тада Миле испао патриота и узео изборе, а опозиција је етикетирана као издајници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

26.12.2017 21:32

Е сваст па ја висе незнам ста сам морам код додика на тест е будале оне сјетим их се сваки дан сто изгинусе за ове несколоване госпде о бозе имали те па да прекинес висе овај циркус јебе се мени и за додика и за све ја радим као коњ за 700 марака имам дјецу кредит и незнам гдје ударам а они незнају ста це од пара ста це мени сад снсд да соли памет ста је ко о бозе смилуј се помози нам овог зла од властитог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја сам Ниџо Јабуко

26.12.2017 21:45

Још жваћете о овоме?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

26.12.2017 22:03

Наравно опет извлаците из контекста,али све васе лази и манипулације нимало додику неце одмоци,напротив,цините му велику услугу,само сто бих вас ја,да сам на његовом мјесту,на дневном нивоу утузавао по десет пута!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За НЕСУ

26.12.2017 22:45

ОООООООООООООО

Name

Ацо

26.12.2017 22:30

Цовјек је у праву,састо би уваљивао припаднике ОС БИХ у проблеме,да их тузакају и пријете којекаквим санкцијама ради присуства на обиљезавању њима неуставног дана а за Србе поноснога дана,јер послије тога нико неце срати иза њих,поготово они сто им нареде а од првога дана формирања Ос се зна да Додик не подрзава војску,сто је донекле уораву,а СЗП само купи поене и другације тумаци његову изјаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

26.12.2017 22:48

Врхунски манипулатор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

26.12.2017 22:58

Само ти скреци теме са битних ствари,за овако необразован народ тоо увјек продје!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

26.12.2017 23:13

Баја наставља по старом. Прави балијско-устаску дрзаву. Није ни цудно када га они плацају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Бомбардер

27.12.2017 00:08

Је ли оно недавно Додик поставио за предсједника омладине СНСД-а Дениса Шулића сина Есада Шулића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

27.12.2017 00:21

Психички болесник,свака његова изјава то потврђује.Не смета му да се удружи са Бакиром и СДА када треба да нам поскупи гориво а тиме и све остало.Једног дана ће ови који подржавају овај режим ,да се стиде пред рођеном дјецом и унуцима због подршке злотвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јабуко

27.12.2017 02:02

најгореје сопствени народ дјелити на подобне и неподобне знаци сви стосе са тобом политицки не слазу он су неподобни ниси у праву јабуко какав домацин онаква и куцна цељад акоје добар домацин и цељад је добра а акоје лос лосасу и цељад прво питај себе стоси ти јабуко па онда трази дате постује народ ти и твоја зељка све покрадосте и како давас народ воли само дизете кредите и тросите на себе ниста не радите да народу буде боље него све горе и горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

тик так

27.12.2017 02:16

јабуко немој тако људе делити ти ка њихов преседник није то добро нити лијепо од преседника покази даси достојан те функције коју обнасас и покази даси преседник свих народа а не само своје партије

ОДГОВОРИТЕ
Name

туга

27.12.2017 02:17

Ниста друго се не мозе од једног манипулатора оцекивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зракториста

27.12.2017 06:41

Нису били издајници док се питало аспирира ,Новица,Радмановића.Мајкицке,прасенцета Клосарца који су и формирали и учествовали у формирању институција БиХ на челу са Милом!И сад је проблем кад су други тамо у тим истим институцијама фуј ко још нормалан вјерује Мили!Ако попије погрешну таблету увијек каже другачије?И он да мјери ко је Србин ко не !Откуд му право на то бас он најмање има право на такав став јер њему је приватан интерес персона бр1 а какав патриотизам он му је лажан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

27.12.2017 08:22

А ДА ЛИ СЕ ГОСПОДИН ЗАПИТАО КОЛИКО СРБА ЊЕГА НЕ ДОЖИВЉАВА КАО СВОГА ПРЕДСЈЕДНИКА И НИКАД ГА НЕЋЕ НИ ДОЖИВЉАВАТИ .ЊЕГА МОГУ ДОЖИВЉАВАТИ САМО ИДИОТИ ИЗ СНСД А ТО СУ ВЕЋИНОМ ДЕЗЕРТЕРИ И ОМЛАДИНА КОЈА НЕМА ПОЈМА ШТА ЗНАЧИ РИЈЕЧ ПАТРИОТА.ЉУДИ ИЗ СНСД СЕ МОГУ НАЗВАТИ САМО ПРОЦЕНТИ ЈЕР СВЕ ШТО РАДЕ РАДЕ ЗА ПРОЦЕНАТ СВОЈЕ ЛИЧНЕ ДОБИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Они имају проблем

27.12.2017 14:30

МЗ је приставила Босански лонац онако како не треба сама мора да то и ријеши . А ријешит се мора прије или касније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

27.12.2017 15:35

Ко је мудар све ће да свати,а ови што желе приказати да Додик дијели Србе не сваћају вала ништа или неће намјерно да свате,А изјаве да Додик србе у ОС БиХ не доживљава као своје србе је намјерно изокрећање теза,он то није реко он је реко да ОС БиХ не доживљава као своју ,А опозици је јасно да на жалост 80% срба у Р.С-у тако доживљавају ОС БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСКАФЕ

28.12.2017 12:40

ЕТО ТИ СИ И ЈЕДНО И ДРУГО ЗАТО НАМ И ЈЕСТЕ ОВАКО, ЦАСОВЕ НАМ ДРЗИ НЕКО КО РАТА НЕ ВИДЈЕ НИТИ БИЛО КАКО УЦЕСТВОВА У СТВАРАЊУ РС АЛИ КАД ЈЕ ЛИЦНИ ИНТЕРЕС У ПИТАЊУ Е ТУ СИ 3 У 1 БРАВО СРБИНЕ УКЛОНИ СВЕ КОЈИ ТИ БИЛО КАКО НЕ ОДГОВАРАЈУ И ЕТО ТИ ТВОЈЕ СТАДО:ПОДГОЈЕНИХ НЕСКОЛОВАНИХ ЛИЦЕМЈЕРНИХ ПАТРИОТА

ОДГОВОРИТЕ