Dodikova podjela na Srbe patriote i izdajnike

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik nastavlja osporavanje Bosne i Hercegovine, te podjelu srpskog naroda na patriote i izdajnike.

Republika Srpska 26.12.2017 | 19:26
Dodikova podjela na Srbe patriote i izdajnike
On je, gostujući na prnjavorskoj TV K3, rekao da Oružane snage Bosne i Hercegovine više neće učestvovati u obilježavanju 9. januara, Dana RS, već počasni vod sastavljen od 50 policajaca RS.

"Taj počasni vod ćemo promovisati na Dan RS. Ne trebaju nam Oružane snage BiH. Na kraju krajeva, mi njih i ne doživljavamo kao naše oružane snage. Svaka čast svim Srbima koji se tamo nalaze, želimo im sve najbolje, ali namjera formiranja Oružanih snaga BiH jeste bila da se podredi RS tome. Mi smo to odbili i ne želimo nikada da prihvatimo. To nije naša vojska", kazao je Dodik.

Reagujući na ovu Dodikovu izjavu, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak poslao je otvoreno pismo svim pripadnicima Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH iz RS.

"Povodom izjave Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj vam je poručio 'da vas ne doživljava kao naše', kao ministar koji u Savjetu ministara BiH predstavlja Republiku Srpsku, želim vam poručiti da smatram da je ova izjava pogrešna i štetna, te da predstavlja isključivo lični stav gospodina Dodika", naveo je Crnadak.

Uvjeravam vas, istakao je Crnadak, da vas narod Republike Srpske doživljava svojim, te da pripadate Republici Srpskoj, jer vi jeste narod i dijelite sve dobro i loše sa narodom Republike Srpske.

"Kao nekadašnji zamjenik ministra odbrane iz reda srpskog naroda upoznao sam mnoge od vas i lično sam se uvjerio da je među vama mnogo bivših boraca Vojske Republike Srpske, članova porodica poginulih boraca, vrijednih i čestitih ljudi, koji samo žele da u miru rade svoj posao i da se zajedno sa drugim narodima okrenu budućnosti", naveo je bosanskohercegovački šef diplomatije.

"Pozivam vas da nastavite obavljati svoje dužnosti vojnika, podoficira, oficira, generala, civilnih lica i državnih službenika na profesionalan i dostojanstven način, poštujući Dejtonski sporazum i brojne ustavne i zakonske mehanizme zaštite pozicije srpskog naroda i Republike Srpske, kao i njihove uloge u funkcionisanju sistema odbrane u BiH", zaključio je u pismu Igor Crnadak.

Za člana Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Dragana Mektića koji je i ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, izjava predsjednika RS je "skandalozna" i potvrda da aktuelna vlast u ovom bh. entitu sve čini kako bi podijelila Srbe na patriote i izdajnike.

"Dodik ne doživljava Srbe u Oružanim snagama BiH kao svoje, ne doživljava Srbe u pravosudnim institucijama kao svoje, on ne doživljava Srbe u zajedničkim institucijama kao svoje... Poziva ih da ostave kruh i kašiku i da idu na kazan... Srbi su za njega samo botovi iz SNSD-a (Savez nezavisnih socijaldemokrata, predsjednik SNSD-a je Milorad Dodik, op. a.), rekao je Mektić.



Stavom da vojnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ne treba da prisustvuju obilježavanju 9. januara, Dana RS, Dodik je ispunio veliku želju i Bošnjaka i stranaca, koji su prošle godine pokušali da na sve načine ospore ovakav način proslave, poručili su iz Partije demokratskog progresa (PDP).

"Za razliku od vlasti u RS, mi se ponosimo srpskim vojnicima i oficirima, kao i Srbima u Federaciji BiH, koje su oni zaboravili", navode iz PDP-a.

SNSD je saopštio da ne treba dozvoliti da se ponovi ponižavanje pripadnika Trećeg (Republika Srpska) puka "na način kako je to prilikom prošlog obilježavanja Dana Republike kukavički učinio srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić".



Pripadnici Trećeg (Republika Srpska) puka, navodi se iz SNSD, trebalo je tada da dobiju naredbu da se postrojavaju u čast Dana RS, ali je Ivanić tražio da se postrojavaju u njegovu čast, kao da se slavi njegov rođendan.

Devetog januara ove godine u paradi u Banjaluci povodom Dana Republike, prisustvovali su i pripadnici Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka, koji baštini tradiciju Vojske RS. Oni su odavali počast, u tom trenutku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, što je u skladu sa propisima.

Kolumnistica Oslobođenja Gordana Katana ocjenjuje da ovakav Dodikov potez nije iznenađujući.

"Kako se tri člana Predsjedništva BiH svakih osam mjeseci smjenjuju, u ovom trenutku predsjedavajući je Dragan Čović (predsjednik Hrvatske demokratske zajednice HDZ BiH, op. a.). S obzirom na dobre koalicione odnose SNSD-a i HDZ-a čiji su lideri Dodik i Čović, vjerovatno jedan od dogovora koji je pao na njihovom nedavnom sastanku na Jahorini je bio i da se ne poziva Treći pješadijski puk (RS) Oružanih snaga BiH i izaziva nova političku krizu u BiH. Dodik u stilu predizborne kampanje koju vodi za opšte izbore naredne godine, podjele na Srbe patriote i Srbe izdajnike, i ovo je želio pretvoriti u svoju političku pobjedu", ocjenjuje Gordana 

(RSE)

Komentari / 57

Ostavite komentar
Name

tb

26.12.2017 18:38

Dodik priziva Dejton 2. svjesno nas vodi u propast njegovim igricama.

ODGOVORITE
Name

Re tb

26.12.2017 20:05

Ne priziva on dejton 2 vec jebe lud zbunjenog.

Name

kiki

26.12.2017 20:30

Cilj mu je zajedno sa svojom organizacijom zastraši narod, da ga satjera u stado ovaca samo da bi osvojio vlast a tim načinom se ozbiljno igra sa Republikom Srpskom, jer zabija prst u oko Međunarodnoj zajednici. Njegova politika da smo država jer imamo vlast, stanovništvo i teritoriju je obični šupljak jer bez međunarodnog priznanja nismo ništa, čak ni Srbija nebi smjela da nas prizna! Dobili smo entitet i trebamo biti srećni s tim da ljudi nisu džaba ginuli. BiH je naša isto koliko i bošnjačka i hrvatska. Dodik je obični kockar koji se zarad vlasti kocka sa svojim narodom i Republikom Srpskom!

Name

@

26.12.2017 20:39

Milorad odradjuje zadatak, puna podrska Mile, nastavi po planu i dogovoru imas podrsku bosnjaka.

Name

Realno

26.12.2017 21:28

Zasto ovaj majmun trazi da bude neko u BiH kad tako kaze njegovo mesto je u cuzi u nekoj sumici gde su samo divlje zivotinje kao sto je i on.

Name

VRS

26.12.2017 21:54

Svi koji su bilo kad glasali za laznog patriotu i njegovu sektu, stidjet ce se jednog dana... Njemu je jos samo ostalo" srbe na srbe" i on je svoju misiu i zavrsio!!! Bas onako kako je i dosao na Americkim tenkovima, sjeti te se da je i tada malo falilo da se i oruzani sukobi sa onima koji nisu bili spremni da potpisu njemu lojalnost!!! Otices u istoriju kao neko ko je vise ucinio zla srpskom narodu nego dobra

Name

Paf

26.12.2017 22:01

Čovjek redovno daje izjave u množini kao to on u ime naroda. Nikada nikoga ništa ne pita i sve što kaže to je iz njegove glave. Budaletina opasna po okolinu.

Name

Stranac

27.12.2017 01:19

Dodik kao i ostala dvojica i svi politicari u cijeloj BiH se boje Dejtona 2 kao djavo krsta jer taj Dejton 2 donosi jednog prijesjednika bez skoro 1000 ministara,uređenje zemlje kao i svake druge u svijetu,novi zakon i bezbroj mnogo toga sto ima korist samo običan čovjek.Zbog toga naši političari i bježe od toga i svim silama se zalazu da do toga ne dodje jer bi tad bio kraj njihovoj vladavini

Name

Ogorčena majka

27.12.2017 07:03

Strašno. Nemam riječi. Kao majka sina koji je u OS BiH osjecam se užasno. Dijete časno i pošteno zarađuje svoj hljeb. Ne mogu da prihvatim tu njegovu izjavu. Moj muž je u toku rata čitavo vrijeme na prvoj borbenoj liniji, ja u radnoj obavezi, i da nam se tako obraća ratni profiter. Skandalozno.

Name

Stojan

27.12.2017 10:26

Neshvatam dokle polemisanje i pametovanje oko ove BiH u kojoj nažalost živimo jer nemožemo Il neznamo kud dalje,tolike godine se govori,laže i obećava narodu a ide na gore,BiH je tvorevina na papiru i funkcioniše samo u miru.To znaju učenici sedmih i viših razreda.Ni državni ni vojni rukovodeći kadrovi u dogovoru o zajedničkom radu i delovanju ili biranju strana nekih supersila a tako i u svakom ratu neće i nemogu imati zajednički stav.I zato odgovorno tvrdim da ovakva država postoji bez ikakvog pravog i istinitog dogovora i napretka i istinskog zajedničkog suživota,ona će trajati pod upitnikom,do kad.

Name

SVetozar

26.12.2017 18:39

Budala i izdajnik,veću štetu je napravio srpskomnarodu nego Turci za 500 godina.On će pobjeći u Moskvu a ti stoko stradaj.

ODGOVORITE
Name

Re

26.12.2017 23:23

Samo me zanima kako ce to da izvede. Direktnim letom banja luka - moskva, ili mozda letom iz trebinja.

Name

re

27.12.2017 07:15

Ili iz bihaca

Name

Boki

26.12.2017 18:40

Patriote su lopovi, a pošteni su izdajnici. Ovde su uloge svjesno zamijenjene.

ODGOVORITE
Name

Piksi

27.12.2017 00:36

Svjesna aktivnost po zadatku.

Name

Лука

26.12.2017 18:41

Sram ga bilo, otici ce na smetljiste istorije kao "predsjednik" koji je definitivno podijelio srpski narod i koji se obogatio na muci tog istog naroda.

ODGOVORITE
Name

Bosnjak Mile

26.12.2017 20:43

Obavlja veliki posao, puna podrska bosnjaku Miloradu, nastavi dalje legendo, do kraja.

Name

Cirkus

26.12.2017 23:24

Samo vi pricajte a vidjecete kad dodo ode u Teheran ima da gs od blata pravite.

Name

Nedeljko

27.12.2017 06:51

Nije Mile ni Srbin ni Bosnjak nego budaletina. Takvi danas regiraju svijetom.

Name

DIJELIDBA

26.12.2017 18:45

Mile je cirkusant gdje njegova noga kroci tu trava ne raste,On ce unistiti dotuci srpsku i ovo sto je ostalo od nje,Milini srbi a ciji su ovi drugi srbi Prvo bankrot a poslije srbin na srbina<<<<<< MALO MORGEN MILE

ODGOVORITE
Name

g6

28.12.2017 21:16

Zbog ovog cirkusanta će ispaštati mnoge generacije. Njega i njegove sledbenike treba obilježiti da se ne sakriju kada im u oktobru dođe kraj.

Name

Kondor

26.12.2017 18:46

LUKAC ODAVNO SPREMA SLET I PARADU KOPIRAJUCI TITA..

ODGOVORITE
Name

Svi Smo Za

26.12.2017 19:32

Pored akciza, ja sam za uvodjenje mjesnog samodoprinosa.

Name

Re Kondor

26.12.2017 20:17

Bilo bi dobro da kad Lukač postroji počasni vod policije obrati pažnju na par sitnih detalja; 1. oznake na lijevoj nadlaktici pripadnika 3. pješadijskog RS puka su one koje je njegov šef Mile protjerao iz institucija na čijem je čelu. Puške koje ti vijnici koriste su papovke proizvedene u Kragujevcu, a iste koriste i gardisti u Srbiji i Crnoj gori. Dalje je u svim normalnim zemljama posao policije da između ostalog jure kriminalce, a kod nas se onomad desi da pripadnici specijalne policije presretoše i opljačkaše vozilo sa novcem. Nadam se da se jedna ozbiljna parada neće pretvotiti u kič.

Name

srb

26.12.2017 21:50

Jel u uniformi koja se radi u FBiH, blizu Teherana? Moze to veliki Vođa i bolje.

Name

Logika

26.12.2017 18:48

Živ je Tito umro nije dok je Mila Dodiklije.

ODGOVORITE
Name

Da

26.12.2017 18:50

Pa sta, tako i jeste. Svako normalan tako misli.

ODGOVORITE
Name

grunf

26.12.2017 19:02

Hm. Hodate Banjalukom a na svakom drugom pp natpis "izdaje se". Grad izdajnika. Zakljucih. I precjednik je zakljucio.

ODGOVORITE
Name

Jole

26.12.2017 19:14

Za najnasusniju namirnicu pravi Srbi koriste rijec hljeb ili hleb.Rijec kruh koriste Hrvati.Inace i na sjednicama NSRS se u izlaganjima poslanika masovno koriste hrvatske rijeci,pa ponekad pomislim da slucajno nisam prebacio radio na prenos iz hrvatskog Sabora.Odlicno nam je obrazovanje,nema sta.

ODGOVORITE
Name

Zoki

26.12.2017 19:43

E moj JOLE,zar je bitno dali je hljeb ili hleb,somun ili kruh,pitanje je kao sto je jos i bitnije,dali ga Narod ima dovoljno,a takvi kao ti sto gkedaju kako se sta izgovara ili naziva su problem ovog drustva.Vidis Jole ha vrlo dobro razumojem sve te nazive pa ko da ih izgovara ili Srbin ili Hrvat,a i Bosnjak,do prije dvadeset gidina si ih i ti razumio vrlo dobro dok nisi postao veliki Srbin samo po svom licnom misljenju,a ne po dijelu,kao i tvoj Predsjednik Dodik Ja sam nebitan Srbin,ali nastojim da svojom ponasanjem nikog ne omalovazavam,ponizavam jer lo nicemu nisam bolji od ostala dva Naroda za razliku od tebe i Dode koji mislite da jeste.Kako kaze Isus:"Oprosti im Oce,neznaju sta rade".

Name

RE

26.12.2017 20:47

Nestanak slijedi, egzodus i bjezanija epskih razmjera je u toku, uskoro ce sve biti jasnije, tako da je to potpuno nevazno.

Name

dusanculi

26.12.2017 19:34

Sujeta i ljubomora koju osjeća prema Ivaniću zato što je u svakom pogledu a posebno intelektualno inferiorniji čini od njega potpuno sumanutu osobu da nije u stanju ni na trenutak trezveno i razborito razmišljati tako da će nas bolesnik ukoliko ga neko ne obuzda odvesti u propast.

ODGOVORITE
Name

X

26.12.2017 20:09

DODIKU CIK NESMIJE DOZVOLITI DA SE KANDIDUJE ZA CLANA PREDSJEDNISTVA BIH.KOPIRA STIPU MESICA.

Name

Empirija, istorija

26.12.2017 19:58

Ipak je RS-a srce BH-a. Bilo, jeste i biće, i tako ostaće. I poslije ovih novokomponovanih, tkz. i smz. patriota, rodoljuba. Znači, lažnih patriota.

ODGOVORITE
Name

re

26.12.2017 20:49

Pjesnice kad se probudis, bice ti tesko, realnost je surova......

Name

pusac

26.12.2017 20:49

Zasto le Dodik dobio nadimak ronhil, to je rekla-kazala, kako je uopste mogao nabavljat ronhil u toku rata ili je snadbijevao vojsku RS cigarima, mi nismo imali cigarete i skoro citav rat smo pusili duvan, cesto nismo ni cate imali

Name

Re Re

26.12.2017 21:48

Samo ti slijedi te novokomponovane, lažne, tkz. i smz. patriote, rodoljube..., i ne budi se. Stvarnost je ipak drugačija, a i narodu realnost postaje jasnija.

Name

Lokalni Dripac

26.12.2017 20:33

Neka sam hiljadu puta izdajnik ako se ne slažem sa politikom ruralnog nacionalsocijalističkog pokreta zvanog SNSD.

ODGOVORITE
Name

zux

26.12.2017 20:56

Pa ima li ocitijeg primjera prevare od laznog referenduma...sada kaze kako treba imati mudrosti i odgovornosti prema gradjanima i srpskoj...a kada ga je opozicija upozoravala da ne usvajaju taj zakon jer ce nas uvesti i krizu on ga je ipak usvojio, jer je tada Mile ispao patriota i uzeo izbore, a opozicija je etiketirana kao izdajnici...

ODGOVORITE
Name

Savo

26.12.2017 21:32

E svast pa ja vise neznam sta sam moram kod dodika na test e budale one sjetim ih se svaki dan sto izginuse za ove neskolovane gospde o boze imali te pa da prekines vise ovaj cirkus jebe se meni i za dodika i za sve ja radim kao konj za 700 maraka imam djecu kredit i neznam gdje udaram a oni neznaju sta ce od para sta ce meni sad snsd da soli pamet sta je ko o boze smiluj se pomozi nam ovog zla od vlastitog naroda.

ODGOVORITE
Name

Ja sam Nidžo Jabuko

26.12.2017 21:45

Još žvaćete o ovome?!

ODGOVORITE
Name

neso bl

26.12.2017 22:03

Naravno opet izvlacite iz konteksta,ali sve vase lazi i manipulacije nimalo dodiku nece odmoci,naprotiv,cinite mu veliku uslugu,samo sto bih vas ja,da sam na njegovom mjestu,na dnevnom nivou utuzavao po deset puta!

ODGOVORITE
Name

Za NESU

26.12.2017 22:45

OOOOOOOOOOOOOO

Name

Aco

26.12.2017 22:30

Covjek je u pravu,sasto bi uvaljivao pripadnike OS BIH u probleme,da ih tuzakaju i prijete kojekakvim sankcijama radi prisustva na obiljezavanju njima neustavnog dana a za Srbe ponosnoga dana,jer poslije toga niko nece srati iza njih,pogotovo oni sto im narede a od prvoga dana formiranja Os se zna da Dodik ne podrzava vojsku,sto je donekle uoravu,a SZP samo kupi poene i drugacije tumaci njegovu izjavu

ODGOVORITE
Name

Slobo

26.12.2017 22:48

Vrhunski manipulator

ODGOVORITE
Name

Slobo

26.12.2017 22:58

Samo ti skreci teme sa bitnih stvari,za ovako neobrazovan narod too uvjek prodje!!!

ODGOVORITE
Name

kiza

26.12.2017 23:13

Baja nastavlja po starom. Pravi balijsko-ustasku drzavu. Nije ni cudno kada ga oni placaju

ODGOVORITE
Name

Crni Bombarder

27.12.2017 00:08

Je li ono nedavno Dodik postavio za predsjednika omladine SNSD-a Denisa Šulića sina Esada Šulića?

ODGOVORITE
Name

Trebava

27.12.2017 00:21

Psihički bolesnik,svaka njegova izjava to potvrđuje.Ne smeta mu da se udruži sa Bakirom i SDA kada treba da nam poskupi gorivo a time i sve ostalo.Jednog dana će ovi koji podržavaju ovaj režim ,da se stide pred rođenom djecom i unucima zbog podrške zlotvoru.

ODGOVORITE
Name

jabuko

27.12.2017 02:02

najgoreje sopstveni narod djeliti na podobne i nepodobne znaci svi stose sa tobom politicki ne slazu on su nepodobni nisi u pravu jabuko kakav domacin onakva i kucna celjad akoje dobar domacin i celjad je dobra a akoje los losasu i celjad prvo pitaj sebe stosi ti jabuko pa onda trazi date postuje narod ti i tvoja zeljka sve pokradoste i kako davas narod voli samo dizete kredite i trosite na sebe nista ne radite da narodu bude bolje nego sve gore i gore

ODGOVORITE
Name

tik tak

27.12.2017 02:16

jabuko nemoj tako ljude deliti ti ka njihov presednik nije to dobro niti lijepo od presednika pokazi dasi dostojan te funkcije koju obnasas i pokazi dasi presednik svih naroda a ne samo svoje partije

ODGOVORITE
Name

tuga

27.12.2017 02:17

Nista drugo se ne moze od jednog manipulatora ocekivati.

ODGOVORITE
Name

Zraktorista

27.12.2017 06:41

Nisu bili izdajnici dok se pitalo aspirira ,Novica,Radmanovića.Majkicke,prasenceta Klosarca koji su i formirali i učestvovali u formiranju institucija BiH na čelu sa Milom!I sad je problem kad su drugi tamo u tim istim institucijama fuj ko još normalan vjeruje Mili!Ako popije pogrešnu tabletu uvijek kaže drugačije?I on da mjeri ko je Srbin ko ne !Otkud mu pravo na to bas on najmanje ima pravo na takav stav jer njemu je privatan interes persona br1 a kakav patriotizam on mu je lažan!

ODGOVORITE
Name

MK

27.12.2017 08:22

A DA LI SE GOSPODIN ZAPITAO KOLIKO SRBA NJEGA NE DOŽIVLJAVA KAO SVOGA PREDSJEDNIKA I NIKAD GA NEĆE NI DOŽIVLJAVATI .NJEGA MOGU DOŽIVLJAVATI SAMO IDIOTI IZ SNSD A TO SU VEĆINOM DEZERTERI I OMLADINA KOJA NEMA POJMA ŠTA ZNAČI RIJEČ PATRIOTA.LJUDI IZ SNSD SE MOGU NAZVATI SAMO PROCENTI JER SVE ŠTO RADE RADE ZA PROCENAT SVOJE LIČNE DOBITI.

ODGOVORITE
Name

Oni imaju problem

27.12.2017 14:30

MZ je pristavila Bosanski lonac onako kako ne treba sama mora da to i riješi . A riješit se mora prije ili kasnije.

ODGOVORITE
Name

Yu

27.12.2017 15:35

Ko je mudar sve će da svati,a ovi što žele prikazati da Dodik dijeli Srbe ne svaćaju vala ništa ili neće namjerno da svate,A izjave da Dodik srbe u OS BiH ne doživljava kao svoje srbe je namjerno izokrećanje teza,on to nije reko on je reko da OS BiH ne doživljava kao svoju ,A opozici je jasno da na žalost 80% srba u R.S-u tako doživljavaju OS BiH.

ODGOVORITE
Name

NESKAFE

28.12.2017 12:40

ETO TI SI I JEDNO I DRUGO ZATO NAM I JESTE OVAKO, CASOVE NAM DRZI NEKO KO RATA NE VIDJE NITI BILO KAKO UCESTVOVA U STVARANJU RS ALI KAD JE LICNI INTERES U PITANJU E TU SI 3 U 1 BRAVO SRBINE UKLONI SVE KOJI TI BILO KAKO NE ODGOVARAJU I ETO TI TVOJE STADO:PODGOJENIH NESKOLOVANIH LICEMJERNIH PATRIOTA

ODGOVORITE