И Стоук стао у ред за Душка Тошића!

Бешикташ ни да чује за понуде испод 5. 000. 000! Сам играч би ипак да остане у Истанбулу.

Фудбал 29.12.2017 | 12:00
И Стоук стао у ред за Душка Тошића!
Зову премијерлигаши, али Душку Тошићу је сасвим лепо и у Истанбулу, па на све приче о интересовању енглеских клубова одговара изјавом да би најрадије у Бешикташу дочекао крај каријере. Та лојалност ипак неће зауставити гласине о позивима из Енглеске.

Према последњим информацијама, након Тотенхема, који је наводно већ доставио конкретну понуду од 3.500.000 евра за 32-годишњег штопера, у игру се укључио и Стоук, ове сезоне тим са убедљиво најгором одбраном у Премијер лиги. У уводних 19 кола чак 40 пута је капитулирала, па је Марку Хјузу постало сасвим јасно да мора да реагује.

Сад, није Стоук примамљив као Тотенхем, али на Британија стадиону би врло вероватно имао загарантовано место у првом тиму. Међутим, Тошић и не помишља о одласку са Босфора.

"Имам уговор до 2019. године и планирам да у овом клубу заршим каријери", цитирају турски медији Тошићеву изјаву.

И заиста, зашто би ишао? Баш овог лета је потписао нови уговор по коме зарађује 1.250.000 евра по сезони, а притом добија и 4.000 за сваку утакмицу. Уговор ће аутоматски бити продужен до 2020. ако Тошић у овој и у наредној сезони одигра барем 60 утакмица. Како је само за ову једну полусезону већ накупио 22 меча не видимо као би та бројка од 60 утакмица могла да му измакне. Навијачи га обожавају, Бешикташ игра одличан фудбал, сигурно много бољи него Стоук.

Али не пита се увек само играч. Клубови морају да у обзир узимају и финансијски део приче. Сада се шушка да Бешикташ понуде испод 5.000.000 евра не би ни узимао у разматрање. За играча од 32 године није то мали новац. Или барем није био пре но што је тржиште полудело последњих сезоне.

Баш зато, не можемо да се отмемо утиску да би истанбулским Црним орловима паметније било да задрже Тошића на Водафон парку. За те паре тешко ће наћи тако доброг штопера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар