I Stouk stao u red za Duška Tošića!

Bešiktaš ni da čuje za ponude ispod 5. 000. 000! Sam igrač bi ipak da ostane u Istanbulu.

Fudbal 29.12.2017 | 12:00
I Stouk stao u red za Duška Tošića!
Zovu premijerligaši, ali Dušku Tošiću je sasvim lepo i u Istanbulu, pa na sve priče o interesovanju engleskih klubova odgovara izjavom da bi najradije u Bešiktašu dočekao kraj karijere. Ta lojalnost ipak neće zaustaviti glasine o pozivima iz Engleske.

Prema poslednjim informacijama, nakon Totenhema, koji je navodno već dostavio konkretnu ponudu od 3.500.000 evra za 32-godišnjeg štopera, u igru se uključio i Stouk, ove sezone tim sa ubedljivo najgorom odbranom u Premijer ligi. U uvodnih 19 kola čak 40 puta je kapitulirala, pa je Marku Hjuzu postalo sasvim jasno da mora da reaguje.

Sad, nije Stouk primamljiv kao Totenhem, ali na Britanija stadionu bi vrlo verovatno imao zagarantovano mesto u prvom timu. Međutim, Tošić i ne pomišlja o odlasku sa Bosfora.

"Imam ugovor do 2019. godine i planiram da u ovom klubu zaršim karijeri", citiraju turski mediji Tošićevu izjavu.

I zaista, zašto bi išao? Baš ovog leta je potpisao novi ugovor po kome zarađuje 1.250.000 evra po sezoni, a pritom dobija i 4.000 za svaku utakmicu. Ugovor će automatski biti produžen do 2020. ako Tošić u ovoj i u narednoj sezoni odigra barem 60 utakmica. Kako je samo za ovu jednu polusezonu već nakupio 22 meča ne vidimo kao bi ta brojka od 60 utakmica mogla da mu izmakne. Navijači ga obožavaju, Bešiktaš igra odličan fudbal, sigurno mnogo bolji nego Stouk.

Ali ne pita se uvek samo igrač. Klubovi moraju da u obzir uzimaju i finansijski deo priče. Sada se šuška da Bešiktaš ponude ispod 5.000.000 evra ne bi ni uzimao u razmatranje. Za igrača od 32 godine nije to mali novac. Ili barem nije bio pre no što je tržište poludelo poslednjih sezone.

Baš zato, ne možemo da se otmemo utisku da bi istanbulskim Crnim orlovima pametnije bilo da zadrže Tošića na Vodafon parku. Za te pare teško će naći tako dobrog štopera.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar