Французи бројали "крвна зрнца" у Барнлију...!

100% белци! Фудбалери Барнлија највеће су изненађење у лигама "петице" ове сезоне, као седмопласирани тим енглеске Премијер лиге.

Фудбал 28.12.2017 | 20:00
Французи бројали "крвна зрнца" у Барнлију...!
То привлачи пажњу љубитеља фудбала из целог света, а посебну су добили у француском "Лекипу" (Л'Еqуипе).

Међутим, новинар овог престижног листа Венсан Дилук је мало претерао у жељи да нагласи колики је Барнли "Давид" у друштву "Голијата".

"Барнлијев тим су 80 одсто Британци и 100 одсто белци. Не постоји ниједан тамнопути играч у седмопласираном тиму Премијер лиге, који води риђокоси Енглез Шон Дајч. На 40 километара северно од Манчестера све изгледа као да је из неког другог века. Момци са кратком косом, равним носевима, великим ушима, спремни су да се побију, живе за суботу вече. Тешко је поверовати да је све само случајност", написао је Дилук.

Свој контроверзни текст је зачинио и политичком конотацијом.

"Био је један тамнопути играч на тимској фотографији на почетку сезоне, али је Данијел Ађеи позајмљен Волсолу. Наравно, то није разлог што је позајмљен. Али такав је ФК Барнли, тим изгледа као и град, чији је 70 одсто становника гласало за Брегзит (Британско напуштање Европске уније, прим. аут), и био епицентар јаке расистичке тензије 2001", додао је новинар "Лекипа".

Међутим, његови "хвалоспеви" су дочекани на "нож" бораца за људска права и равноправност, оцењени као расистички.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар