Francuzi brojali "krvna zrnca" u Barnliju...!

100% belci! Fudbaleri Barnlija najveće su iznenađenje u ligama "petice" ove sezone, kao sedmoplasirani tim engleske Premijer lige.

Fudbal 28.12.2017 | 20:00
Francuzi brojali "krvna zrnca" u Barnliju...!
To privlači pažnju ljubitelja fudbala iz celog sveta, a posebnu su dobili u francuskom "Lekipu" (L'Equipe).

Međutim, novinar ovog prestižnog lista Vensan Diluk je malo preterao u želji da naglasi koliki je Barnli "David" u društvu "Golijata".

"Barnlijev tim su 80 odsto Britanci i 100 odsto belci. Ne postoji nijedan tamnoputi igrač u sedmoplasiranom timu Premijer lige, koji vodi riđokosi Englez Šon Dajč. Na 40 kilometara severno od Mančestera sve izgleda kao da je iz nekog drugog veka. Momci sa kratkom kosom, ravnim nosevima, velikim ušima, spremni su da se pobiju, žive za subotu veče. Teško je poverovati da je sve samo slučajnost", napisao je Diluk.

Svoj kontroverzni tekst je začinio i političkom konotacijom.

"Bio je jedan tamnoputi igrač na timskoj fotografiji na početku sezone, ali je Danijel Ađei pozajmljen Volsolu. Naravno, to nije razlog što je pozajmljen. Ali takav je FK Barnli, tim izgleda kao i grad, čiji je 70 odsto stanovnika glasalo za Bregzit (Britansko napuštanje Evropske unije, prim. aut), i bio epicentar jake rasističke tenzije 2001", dodao je novinar "Lekipa".

Međutim, njegovi "hvalospevi" su dočekani na "nož" boraca za ljudska prava i ravnopravnost, ocenjeni kao rasistički.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar