Затражена хитна сједница ПС БиХ

Клуб СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине затражио је јутрос од предсједавајуће Представничког дома Борјане Кришто сазивање хитне сједнице.

Босна и Херцеговина 26.12.2017 | 11:50
Затражена хитна сједница ПС БиХ
Како је за Н1 потврдио предсједавајући Клуба СДА Амир Фазлић, захтјев за хитном сједном упућен је јутрос са само једном тачком дневног реда, а то је приједлог закона о буџету институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза БиХ за 2018. годину.

Фазлић је навео да нема разлога се одуговлачи са овом тачком и да уколико не буде сједнице иде одлука о привремном финансирању.

О овом питању очитовали су се и из Клуба Демократске фронте. Како је навео Дамир Бећировић, предсједавајућиКлуба ДФ-а, "очигледно је да некоме и не одговара да на државном нивоу имамо буџет".

Како је навео, дефинитивно се морала одржати још једна сједница до краја године. Он је додао да већина на државном нивоу не постоји и да због тога не смију заказати сједницу. 

"Сљедећа година проћи у уцјенама између коалиционих партнера, поготово оних федералних СДА-СББ-ХДЗ и у гомили предизборних обећања без икаквог покрића. Ове странке дефинитивно нису у стању да се баве било чим другим осим измишљањем нових начина којима ће се стандард грађана БиХ даље срозавати", навео је Бећировић.

Из Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине још увијек нема информација о томе да ли ће сједница бити заказана или не. Многи клубови странака вјерују да се то неће десити до краја године.

Извор: Н1.инфо

Коментари / 0

Оставите коментар