Zatražena hitna sjednica PS BiH

Klub SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zatražio je jutros od predsjedavajuće Predstavničkog doma Borjane Krišto sazivanje hitne sjednice.

Bosna i Hercegovina 26.12.2017 | 11:50
Zatražena hitna sjednica PS BiH
Kako je za N1 potvrdio predsjedavajući Kluba SDA Amir Fazlić, zahtjev za hitnom sjednom upućen je jutros sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

Fazlić je naveo da nema razloga se odugovlači sa ovom tačkom i da ukoliko ne bude sjednice ide odluka o privremnom finansiranju.

O ovom pitanju očitovali su se i iz Kluba Demokratske fronte. Kako je naveo Damir Bećirović, predsjedavajućiKluba DF-a, "očigledno je da nekome i ne odgovara da na državnom nivou imamo budžet".

Kako je naveo, definitivno se morala održati još jedna sjednica do kraja godine. On je dodao da većina na državnom nivou ne postoji i da zbog toga ne smiju zakazati sjednicu. 

"Sljedeća godina proći u ucjenama između koalicionih partnera, pogotovo onih federalnih SDA-SBB-HDZ i u gomili predizbornih obećanja bez ikakvog pokrića. Ove stranke definitivno nisu u stanju da se bave bilo čim drugim osim izmišljanjem novih načina kojima će se standard građana BiH dalje srozavati", naveo je Bećirović.

Iz Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine još uvijek nema informacija o tome da li će sjednica biti zakazana ili ne. Mnogi klubovi stranaka vjeruju da se to neće desiti do kraja godine.

Izvor: N1.info

Komentari / 0

Ostavite komentar