Мутко напустио чело ФС Русије док се бори са МОК-ом!

Заменик премијера Русије задужен за спорт Виталиј Мутко привремено је напустио функцију председника Фудбалског савеза Русије.

Остали спортови 30.12.2017 | 09:30
Мутко напустио чело ФС Русије док се бори са МОК-ом!
Мутко се повукао са функције док траје његова жалба на доживотну суспензију са Олимпијских игара.

Међународни олимпијски комитет (МОК) је почетком месеца доживотно суспендовао Мутка са Олимпијских игара, после оптужби да је имао главну улогу у системском допингу руских олимпијаца.

Мутко је на конференцији за новинаре рекао да ће се жалити Суду за спортску арбитражу и да је због тога на шест месеци напустио функцију председника Фудбалског савеза Русије, како ту организацију не би ометала истрага. 

Он ће наставити да обавља функцију заменика премијера и надгледаће припреме за Светско фудбалско првенство, које ће се наредног лета одржати у Русији. 

Мутко је константно негирао учешће у допинг скандалу, али Русији је и поред тога забрањено да учествује на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу наредног фебруара. 

Узбуњивач, бивши челник руске антидопинг агенције Виталиј Степанов оптужио је Мутка да је основао и предводио допинг програм, који је помагала и прикривала држава.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар