Србија ће водити своју политику

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је и овог пута његов одговор на тему "седења на две столице" тај да ће Србија водити своју политику, на начин да прати сопствене интересе, а не било које друге стране силе, ни САД, ни Русије, ни ЕУ, нити било кога другог. Он је тако прокоментарисао нову изјаву америчког амбасадора у Македонији Хот Јиа. задовољан је посетом руском председнику Путину, а разговори које је с њим имао у четири ока били су добро и садржајни.

Република Српска 25.12.2017 | 22:17
Србија ће водити своју политику
Председник Србије Александар Вучић задовољан је посетом руском председнику Путину, а разговори које је с њим имао у четири ока били су добро и садржајни.

Председник Вучић поднео је годишњи извештај нацији у интервјуу на телевизији Пинк.

Вучић је поводом последње посете Москви и председнику Русије Владимиру Путину, изјавио да су разговори били добри и садржајни, као и да је најдужи део разговора био у четири ока, и то без преводилаца.

- Били смо сасвим сами у огромној просторији, а то сигурно говори о неком пристојном односу који имамо. Разговарали смо о свим темама које се тичу Србије, ситуације у региону и ономе што ми можемо да урадимо. Све што сам рекао је апсолутна истина. Имали смо добар тазговор и потврдили смо жељу да завршимо све око гасовода кроз Србију - рекао је на почетку Вучић, додавши да је истина да га је Путин својевремено звао да заједно играју хокеј, али да није пристао јер то није спорт за њега.

- Нека то раде Сергеј Шојгу и други Путинови сарадници, који то иначе чине - рекао је Вучић.

Он је Путину рекао да је Србија на европском путу, као и да нећемо уводити санкције Русији.

- Ако нисмо уводили санкције онима који су нам у прошлости учинили много лошег, зашто бисмо уводили онима који су нам чинили добро - упитао је Вучић и додао да ће тако бити док је он председник.

- На тој полиити сам добио поверење народа - додао је он.

Председник је нарочито истакао да му је била велика част што је добио титулу почасног доктора на руском дипломатском универзитету.

- Имао сам ту част као једини Србин. Нико из региона, осим једног Словенца, није добио ту част, коју су добили француски председници Ширак, Саркози, некадашњи шеф УН Бан Ки Мун, или израелски политичар Шимон Перез - рекао је Вучић и додао да је тамо одржао предавање о српској политици.

Вучић је објаснио и да због такве политике наш извоз у Руску Федерацију драстично расте. Такође, председник је додао да су мере штедње спасиле Србију банкрота, као и да су те мере и реформе препознали Међународни монетарни фонд и други међународни чиниоци.

Он је објаснио да су те мере довеле до увећања кредитног рејтинга, што је веома важно због дозивања нових инвеститора.

Вучић је додао и да је Србија у последње три године напредовала 50 места на Дуинг Бизнис листи.

- У првих шест и по медеци разговарао сам са 71 председником, премијером, министрима страних влада и Европе уније, а незванично сам их видео и још више. Покренули смо значајан унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, радна група је организовала 11 скупова на којима смо могли да чујемо разлличита мишљења, али смо почели да разговарамо о тој теми - рекао је Вучић.

На питање коме не одговара стабилна Србија, Вучић је рекао да мисли на пре свега оне споља, а не на своје политичке противнике, којима је једино битно саом да се дочепају власти да би напунили џепове.

- Зашто би им одговарала Србија у којој председник и премијер имају велику снагу и велику подршку народа. Таквој Србији не могу да наређују страни амбасадори - рекао је Вучић.

Председник Србије рекао је да је и овог пута његов одговор на тему "седења на две столице" тај да ће Србија водити своју политику, на начин да прати сопствене интересе, а не било које друге стране силе, ни САД, ни Русије, ни ЕУ, нити било кога другог.  Он је тако прокоментарисао нову изјаву америчког амбасадора у Македонији Хот Јиа. 

- На све то имам прост одговор - Американци су наши пријатељи, сви су они наши пријатељи, али земљу водимо у складу са својим интересима - рекао је Вучић и додао да се држава води речима Стојана Новаковића у писму из 1900. године ондашњем председнику владе: "Волео бих да су Срби више Срби". Новаковић је, каже, рекао да би волео да су грађани мање аустрофили, или русофили и да су много више Срби.

(Ало)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Упитник

25.12.2017 21:48

А ко сте то ВИ , да уводите овима или онима санкције .... ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рес

25.12.2017 21:53

Из овога сто процита Србија је иза себе давно оставила Норвеску и Свајцарску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.рес

25.12.2017 23:07

Хехе е бас тако. Несто слицно сто и Баја прица

Name

томи

26.12.2017 00:44

А зелео је да БиХ подреди своју вањску политику Србији. И онда му Бакир не ваља. А сада Вуциц казе исто сто је и Бакир рекао. Ма дволицан лик на две столице бре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

26.12.2017 05:48

Послије Милошевића нај веће зло које су Срби сами себи изабрали је Вучић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бајкер

26.12.2017 09:32

Милошевић и Вучић су легенде Српског народа а не лешинари као ти и твоји Чедо ,Зоран,Борис,и два Вука Бранковића.

Name

ре

26.12.2017 17:27

Цини ми се да си превисе падао са твог бајка и то углавном увијек на главу.