Srbija će voditi svoju politiku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je i ovog puta njegov odgovor na temu "sedenja na dve stolice" taj da će Srbija voditi svoju politiku, na način da prati sopstvene interese, a ne bilo koje druge strane sile, ni SAD, ni Rusije, ni EU, niti bilo koga drugog. On je tako prokomentarisao novu izjavu američkog ambasadora u Makedoniji Hot Jia. zadovoljan je posetom ruskom predsedniku Putinu, a razgovori koje je s njim imao u četiri oka bili su dobro i sadržajni.

Republika Srpska 25.12.2017 | 22:17
Srbija će voditi svoju politiku
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zadovoljan je posetom ruskom predsedniku Putinu, a razgovori koje je s njim imao u četiri oka bili su dobro i sadržajni.

Predsednik Vučić podneo je godišnji izveštaj naciji u intervjuu na televiziji Pink.

Vučić je povodom poslednje posete Moskvi i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, izjavio da su razgovori bili dobri i sadržajni, kao i da je najduži deo razgovora bio u četiri oka, i to bez prevodilaca.

- Bili smo sasvim sami u ogromnoj prostoriji, a to sigurno govori o nekom pristojnom odnosu koji imamo. Razgovarali smo o svim temama koje se tiču Srbije, situacije u regionu i onome što mi možemo da uradimo. Sve što sam rekao je apsolutna istina. Imali smo dobar tazgovor i potvrdili smo želju da završimo sve oko gasovoda kroz Srbiju - rekao je na početku Vučić, dodavši da je istina da ga je Putin svojevremeno zvao da zajedno igraju hokej, ali da nije pristao jer to nije sport za njega.

- Neka to rade Sergej Šojgu i drugi Putinovi saradnici, koji to inače čine - rekao je Vučić.

On je Putinu rekao da je Srbija na evropskom putu, kao i da nećemo uvoditi sankcije Rusiji.

- Ako nismo uvodili sankcije onima koji su nam u prošlosti učinili mnogo lošeg, zašto bismo uvodili onima koji su nam činili dobro - upitao je Vučić i dodao da će tako biti dok je on predsednik.

- Na toj poliiti sam dobio poverenje naroda - dodao je on.

Predsednik je naročito istakao da mu je bila velika čast što je dobio titulu počasnog doktora na ruskom diplomatskom univerzitetu.

- Imao sam tu čast kao jedini Srbin. Niko iz regiona, osim jednog Slovenca, nije dobio tu čast, koju su dobili francuski predsednici Širak, Sarkozi, nekadašnji šef UN Ban Ki Mun, ili izraelski političar Šimon Perez - rekao je Vučić i dodao da je tamo održao predavanje o srpskoj politici.

Vučić je objasnio i da zbog takve politike naš izvoz u Rusku Federaciju drastično raste. Takođe, predsednik je dodao da su mere štednje spasile Srbiju bankrota, kao i da su te mere i reforme prepoznali Međunarodni monetarni fond i drugi međunarodni činioci.

On je objasnio da su te mere dovele do uvećanja kreditnog rejtinga, što je veoma važno zbog dozivanja novih investitora.

Vučić je dodao i da je Srbija u poslednje tri godine napredovala 50 mesta na Duing Biznis listi.

- U prvih šest i po medeci razgovarao sam sa 71 predsednikom, premijerom, ministrima stranih vlada i Evrope unije, a nezvanično sam ih video i još više. Pokrenuli smo značajan unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, radna grupa je organizovala 11 skupova na kojima smo mogli da čujemo razlličita mišljenja, ali smo počeli da razgovaramo o toj temi - rekao je Vučić.

Na pitanje kome ne odgovara stabilna Srbija, Vučić je rekao da misli na pre svega one spolja, a ne na svoje političke protivnike, kojima je jedino bitno saom da se dočepaju vlasti da bi napunili džepove.

- Zašto bi im odgovarala Srbija u kojoj predsednik i premijer imaju veliku snagu i veliku podršku naroda. Takvoj Srbiji ne mogu da naređuju strani ambasadori - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da je i ovog puta njegov odgovor na temu "sedenja na dve stolice" taj da će Srbija voditi svoju politiku, na način da prati sopstvene interese, a ne bilo koje druge strane sile, ni SAD, ni Rusije, ni EU, niti bilo koga drugog.  On je tako prokomentarisao novu izjavu američkog ambasadora u Makedoniji Hot Jia. 

- Na sve to imam prost odgovor - Amerikanci su naši prijatelji, svi su oni naši prijatelji, ali zemlju vodimo u skladu sa svojim interesima - rekao je Vučić i dodao da se država vodi rečima Stojana Novakovića u pismu iz 1900. godine ondašnjem predsedniku vlade: "Voleo bih da su Srbi više Srbi". Novaković je, kaže, rekao da bi voleo da su građani manje austrofili, ili rusofili i da su mnogo više Srbi.

(Alo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Upitnik

25.12.2017 21:48

A ko ste to VI , da uvodite ovima ili onima sankcije .... ?????

ODGOVORITE
Name

Res

25.12.2017 21:53

Iz ovoga sto procita Srbija je iza sebe davno ostavila Norvesku i Svajcarsku.

ODGOVORITE
Name

Re.res

25.12.2017 23:07

Hehe e bas tako. Nesto slicno sto i Baja prica

Name

tomi

26.12.2017 00:44

A zeleo je da BiH podredi svoju vanjsku politiku Srbiji. I onda mu Bakir ne valja. A sada Vucic kaze isto sto je i Bakir rekao. Ma dvolican lik na dve stolice bre.

ODGOVORITE
Name

Bajker

26.12.2017 05:48

Poslije Miloševića naj veće zlo koje su Srbi sami sebi izabrali je Vučić

ODGOVORITE
Name

Re Bajker

26.12.2017 09:32

Milošević i Vučić su legende Srpskog naroda a ne lešinari kao ti i tvoji Čedo ,Zoran,Boris,i dva Vuka Brankovića.

Name

re

26.12.2017 17:27

Cini mi se da si previse padao sa tvog bajka i to uglavnom uvijek na glavu.