Полицијска истрага Хамовићевог "ЕФТ-а"

Директор Комисије за концесије Раденко Ђурица потврдио је БН да су из МУП РС затражили мишљење Комиисје у вези истраге која се води против министра индустрије, енергетике и рударства РС Петра Ђокића, а у вези са измјенама правилника о висини концесионе накнаде.

Република Српска 25.12.2017 | 19:23
Полицијска истрага Хамовићевог "ЕФТ-а"
Како БН сазнаје МУП је изузео документацију и из Министарства као и из ЕФТ Станари.

Истага о овом случају је услиједила на основу пријаве посланика Адама Шукала, који је недавно поднио и на оцјену уставности о измјенама правилника о висини концесионе накнаде, јер је, како тврди, у супротности са законом о концесијама.

Шукало је раније  рекао да је допуном овог правилника омогућено да концесионар Термоелектрана “Станари” не плаћа посебну концесиону накнаду за експлоатацију угља који служи за производњу електричне енергије.

Он је навео да је тиме на годишњем нивоу причињена вишемилионска штета Српској и општини Станари јер дневно спали  шест хиљада тона угља.

Шукало је тада навео да се правилник односи и на сва зависна предузећа у систему електропривреде Републике Српске али она немају потписане концесионе уговоре и тако не плаћају концесије у буџет Српске и општина.

Измјене спорног правилника су извршене у јануару 2016. године.

(БН)

Коментари / 104

Оставите коментар
Name

Црни

25.12.2017 18:26

Тај треба 1000 година на робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

25.12.2017 19:09

Све дјелује монтирано. Дјокиц је један од ријетких културних и умјерених политицара. Подрска за Перу.

Name

Риболов

25.12.2017 19:18

Ае у 100 марке да ће га ослобити!

Name

Бели Прелетацевиц

25.12.2017 19:19

Сукало је стварно смјесан. Дјурица побјегао из ПДП, а овај прелази на брод који је одавно поцео да тоне.

Name

Енергетицар

25.12.2017 19:25

Дјокицу узми метлу и поцни да цистис Електропривреду. Годинама раде без концесије а кад покусас да их уведес у ред и да сви имају исти третман онда не ваља. Само напријед имас подрску радника да сацувас систем.

Name

Ухапситу

25.12.2017 20:51

Ма ухапсити ту пиз.. министра два посто, а и оно срп.. гов.. у Лондону.Па ми смо луд народ.Сто година нас пљацкају насе олигархије и тјерају у ратове.Ма доста стоко.

Name

днк

25.12.2017 21:11

Сад је као Перо крив за то!Па он је мали играч , велики су милионе узели. Хамовић , Лука Петровић ...

Name

Ребиц

25.12.2017 21:55

Стари удбас и дебеовац Хамовиц ради ста хоце у енергетском сектору. Зна се с ким и преко кога у министарству проводи политику. Дјокиц с тим нема никакве везе и њега прескацу. Паметан је Перо да би се потурио својим потписом. А ови сто купе документе то раде по налогу тог истог курјака. Да се сакрију трагиви. Ал готово је. Досо дјаво по своје. Заиграла мецка и пред медином куцом.

Name

Јованка Орлеанка

25.12.2017 21:58

Петар је вец на ту тему изјавио да је одкука на Влади донесена без његовог пристанка. Сад нека се испрсе они који пале и заре у енергетском сектору ко да им је то цацевина

Name

Јасно Ко Дан

25.12.2017 22:03

Хајка на Дјокица. Уцјењују га сваки пут пред изборе. Али неце моци ове ноци. Зна се добро ко је Вуку могао намјестити тај гол. Они који су с њим у талу у Станарима. А ко је са Хамовицем у талу. Мој рахметли дидо сигурно није

Name

били питон

26.12.2017 01:44

Банда Милаковићи стоје иза ове истраге. Желе овладати СП и као језичак на ваги да уцјењују Додика и да управљају ресурсима РС и наплате "огромне дугове"које државне фирме и институције наводно дугују фамилији Милаковић.. Недељко Милаковић јавно прича да ће бити Премијер РС. На том путу смета им Петар Ђокић.

Name

ре

26.12.2017 03:51

Овде се ради о великој и пидмуклиј пљацки народа и Р.С. и Шукало је оправдао свој мандат јер заиста активно учествује у борби против криминала. Овај Ђурица је провјерен у мутним радњама зато га је Ђокиц и поставио на мјесто директора за концесије и ни његова улога се не смије занемарити. . Цији је потпис тај треба и да одговара. Треба их послати их на заслужену робију, ал док је ове екипе на власти то ће тешко ићи.

Name

ХАНДЈАР Д.

26.12.2017 06:00

Па тај сверски лопов поставља предсједнике влада и дрзава у региону а да неце себи настимати таксе за угаљ. Треба видети како је добио концесију за Станаре прије 15 год. За производњу струје. Десет година је бесправно извозио угаљ у Словениу, зарадио паре и тим парама обезбиједио кредит за термоелектрану. А тек ако се удје у криминал са извозом струје по трансферним ценама. Колико је на тај нацин избјегнуто плацања пореза. МУП да провјери колико је пореза на добит тај платио, па це се видети која је стета нанесена РС. Да се то наплати не би нам требали кредити.

Name

Мујо Хрњица

26.12.2017 06:09

Ово је поцетак прице о насем Санадеру. Претпостављате коме. Да гурас прст у око највецој свјестској сили, а да останес неказњен, јос се није десило. Сад су прорадили убацени спаваци у МУП-у и они це поцети сјецу кнезова. Спаваци у тузиластву и судовима це на ред доци послије. Засто нас Санадер не заустави ту истрагу ако мозе. Па и њихов Санадер је пао кад је гурнуо прст у око ујки Сему, и пробао да се окрене свабама. И крцаг иде на воду док се не разбије. Дјокиц се овдје питао ко лањски снијег. Цизмицка је ту одиграла главну улогу, а десно крило и набацивац лопти био је један лик из сијенке и изван министарства индустрије. Дјокиц има алиби. Није био уопсте ту кад се то ломило

Name

Ре Предраг

26.12.2017 06:30

Како монтирано , па Ђокић је један од највећих лопова у влади РС-а.Кад ли је он само крао импулсе ,а ти га величаш.Од импулса до данас покро је и куле и градове.Да појасним чињеницу.Та накнада се даје општинама и на основу рада блока исте снаге ТЕ Угљевик , она отприлике износи око 4 и по милиона марака на годишњем нивоу.Е сада ти види колико је тај поштењак оштетио РС и нормално није то урадио џаба.Концесиона накнада није од јуче и постоји годинама.Ови данашњи властодршци не дају народу ништа него само трпају у своје џепове.Значи за 25 година рада "поштени Перица" је Хамовићу и њему сличнима стрпо 100 милиона марака у џеп.Он воли проценте па је и себи сигурно оставио који проценат.

Name

Струја 007

26.12.2017 12:15

Главни лик се склонио у ЕПРС. Ко је Хамету 15 година толерисао извоз угља по трансферним цијенама, а концесија која је инаце незаконито дата Хамеру, била искљуциво везана за изградњу ТЕ Станари. То је кривицно дјело да неки лик или висе њих заврсе на весалима. Кад је мазно лову продајуци угаљ словенцима, преко своје повезане фирме, лако му је било да обрлати Кинезе да финансирају Станаре. Треци криминал је извоз струје по трансферним ценама. А цетврти, монопол Хамера на извоз дрзавне струје. Да сад видимо МУП РС. Сукало, просири пријаву

Name

Није Песхо Сисо Весло

26.12.2017 12:18

Кримоси и гола мафија мисле да је Песхо сисо весло. Песхе нигдје нема у овој прици. Зна Песхо окле вјетрови дувају. Није он дзабе од позорника догуро до Пуцоwница

Name

Удри јаце Сукало

26.12.2017 12:21

Није ми јасно засто је млади Сукало стално у некој сијенци и позадини. Способнији је од пола опозиционих лидера, само нема финансиску подрску. Тајкуне.

Name

РЕ СТРУЈА 007

26.12.2017 13:29

Сто не казес како се тал лик зове. Да ли Соња или Миња.

Name

Облак

26.12.2017 13:35

Одкуд Хамовицу толике паре. Ције паре пере. Ским је у талу. Да ли су кинеске паре цисте. Има ли термоелектрана филтере или трује људе около ко Угљевик. Плаца ли коме Хамовиц услуге, ил то наси раде дзаба. Сто се уцутасе они власници земље, легли и они на руду. Коме Хамовиц продаје струју и цију струју продаје. Јели Хамовиц син бивсег удбаса. Или је Јасон. Итд. Кад раја буде знала одговоре на та питања многе ствари це бити јасније

Name

РЕ ОБЛАК

26.12.2017 15:10

Облак постављаш глупа питања. Одговори се знају, само ни један шак не смије да их изговори. Треба да питаш: КОМЕ ИДА ТРЕЋИНА. Као за вријеме Турака. како одједном да је са доласком Хамовића угаљ из Станара постао квалитетан. Прије тога као фол дрћава дигла руке, па хамовић улетио за марку. Сада се понавља ситуација са Љубијом. Није од стратешког интереса за државу само да би се испод жита дала мафији. Или, боље речено, да би мафија узела за себе.

Name

Санадер 2

26.12.2017 15:34

како нико из Владе да не даје неко објашњење. Па људи, у питању су милиони. Стотине милиона. Па они кукумачу за акцизе које ће се свалити на леђа излушеног народа а око овог ћуте. Добро неко рече, ово би могла бито клопка за Генерала Санадера 2

Name

Осовина Стевандић-Чубриловић

26.12.2017 15:36

Ко усваја закон о таксама на кориштење угља који је донесен. Ваљда Скупштина. Што Чубриловића не поткаче. Или он има алиби. Замјењивао га Стевандић. А Стевандић би потписао и властиту смртну казну само да се докопа функције директора Клинике

Name

Баба Меланија

26.12.2017 15:40

Ко је упетљан у ову причу. Гдје је наша Колиндица Беле Чизмица. Зар не доноси она правилник. какве везе има Комисија за концесије. Они су обични волонтери. Не итају се ништа ко моја покојна баба Меланија

Name

Турунџило у боји

26.12.2017 15:55

То није могао бити Ђокићев ниво. То је бре ниво великих риба које зна се смрде од главе. Па тај Хамовић је толико јак да са својом мафијом може да помете и МУП и Владу РС. Што у суштини и ради. Ово је очигледно нека игра да се Власи не досете.

Name

Пицопевац

26.12.2017 15:58

Кад би се плаћала накнада за кориштење природних богатстава на које су дате такозване концесије ентитет РС не би требало да се задожује код ММФа. Али братија то брале не плаћа јер су то све партиски другови, кумови, рођаци, тетке, ујне, стрине, ....Мени тог Вука ћао. Нема довољно пара да поткупи све па се сад неком отворила гуица преко ноћи. не можеш брате сваку гуицу затворити, нахранити.

Name

Четири П

26.12.2017 16:03

Пери Пакују Пендрек Прдекану. Ако је он био луд и наиван да потпише тај приједлог, онда ми га није ни жао. Али, не вјерујем. Човјек је природно мудар јер, да није, не би опстајао између два ВУКА (пардон три) Баје-Павића-Хамовића. И лавице Жељкице. Има једног цукицу што га сваки дан уједа за ногавицу, али га успјешно отреса. Видјећемо да ли је било успјешно кад се афере легне и слегне.

Name

Дрвени адвокат

26.12.2017 16:09

Па не може ваљда плаћати два пута те таксе. Једном за угаљ а други пут за струју произведену од тог истог угља. Исто кад би се плаћала такса на вађење камена па онда такса на продају шљунка и пијеска добивену од тог истог камена. Или кад би се плацала такса на сваки м3 воде па онда и на струју произведену од те воде. Не моће паре и јаре. неко је то добро сконтао па измјенио правилник. Периша, ако треба адвокат, ту сам.

Name

РЕ Дрвени адвокат

26.12.2017 16:38

Дрвени, пво научи правопис, а Перо зна и сам да се брани.

Name

Бело Дугме

26.12.2017 16:44

Тресла се гора родио се миш. Ђокићу могу само под прозор да пљуну. Од зависти и љубоморе. Шта би дали да су на његовом мјесту. Бело Дугме.

Name

Опсссссс.

26.12.2017 17:49

Ови из насе полиције само цисте трагове да им сефови не би у затвору заглавили. Зар је могуце да нас тако оцигледно у здрав (бице да је ипак болестан) мозак гребу. Свака вам цаст. Дрзава то сте ви. А ви сте и мафија. Па изаберите ста вам висе одговара.

Name

На десно равнај'с

26.12.2017 18:33

Кад у министарство додје Хамовиц сви устају и стоје мирно. Он одредјуеј правила понасања а не министарство. Био присутан и видио својим оцима

Name

ПРВА ПРОЛЕТЕРСКА

26.12.2017 18:35

Не дај се Перо легендо. Хоце да те потуре као зртвеног јарца. Покази им како муса дере јарца.

Name

СИКТЕР

26.12.2017 20:32

Даље руке од Петра Великог. Нека рацуне поднесу они који 12 година силују енергетски сектор и сектор природних богатстава. Све једни те исти. Петар је ту залутао. Боље би му било да сто прије сбрисе

Name

Сукало Обавјстајац

26.12.2017 21:09

Овај Сукало има увјек најбоље инсајдерске информације...хм...занимљиво. Несто се спрема велико.

Name

Ре Сукало Обавјестајац

27.12.2017 07:10

Не вјерујем да је Сукало обавјестајац. Нема висе обавјестајних слузби. Али он је добро информисан, а то је несто друго. Само некако, запоцне прицу па стане. Има добре теме, али их политицки не доврси, не поентира. Фали му приридна агресивност. Неко би на том полозају ЕФТ-а у РС добио изборе, а он поцне па се уцути. Да ли га неко смири парама, уцјенама, пријетњама... Мало цудно. У тој Бања Луци не зна се ко ским сурује, ко је против кога.. Цији је у цијој... Цудне су те политицке коалиције... Ако мисли да се до краја политицки прифилисе мора имати свој јасан стан, нарид би рекао . уда. Ову прицу са ЕФТом треба да сиљи сваки други дан и да је просирује. Ово са таксама на угаљ је ситно у односу ста они стварно раде.

Name

Мрки

27.12.2017 07:13

Дјокиц Стари мафијас лопина полови добит Са водецим странкама.

Name

Ако Воли

27.12.2017 13:22

Путина, Додик би могао да употреби његов рецепт. Одрезе од ока сваком тајкуну, па и Хамовицу, паусални порез на оно сто су покрали па ко плати ОК, а ко не плати у прдекану. Ал он то неце урадити, јер би онда и себи самом морао узети мјеру

Name

"0" КМ

27.12.2017 18:12

Шта се буни сиротиња раја. Па њихов прешедник им је лијепо рекао да тај угаљ из Станара вриједи "0" КМ. Колико вриједи угаљ, толике се накнаде наплаћују. Није он џаба изјавио да то не вриједи ништа. Ако некоме нешто ништа не вриједи, зар има смисла наплаћивати му таксе. Боже сачувај. Човјек би онда био у губитку и како би Кинезима кредит отплааћивао.. А чија трећина, Бегова, или сиротиње раје.

Name

Млади господине

28.12.2017 12:17

Сукало, разрсди тему, али струцно и аргументовано, Хамовиц у РС, па цес видјети који се криминал иза тога крије.

Name

Правна Дрзава

25.12.2017 18:28

Је ли ово долази....народне паре вратите нароооддду гладноме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барилос

25.12.2017 19:32

Овај Адем Сукало је исправан момак, бори се са мафијом, док многи само гледају са стране.

Name

всс

25.12.2017 20:29

На следећим изборима, ја гласам за Шукала.

Name

Лијевце

25.12.2017 20:30

Сукало се бори за свој дзеп. Какав је то народни посланик и који народ он представља.

Name

'ре лијевце

26.12.2017 05:59

Ма то си један обицни клепан.

Name

ре лијевце

26.12.2017 11:28

Коме ти разјашњавас ситуацију када не знаш да се на крају упитне реченице ставља упитник? Шукало је храбар и поштен момак и народ би требао да зна да не глада више за тај ланац мафије који узима готов угаљ и продаје струју вани плус остала задужења око Станара која су пала на терет народа који копни под овом подмуклом болешћу коју му народни издајници сервирају. Дебелогузане свакоме је потребан новац за живот, али неко их зарађује поштено као Шукало, као сви ми који не можемо напред за разлику од овог набројаног криминалног клана. Зар ни такве ствари не умеш да раздвојис, а сигуран сам да се и ти ,,бориш за Р.С" и помињеш интерес нације.

Name

Правда

28.12.2017 15:17

Сукало је краљ.банду казнити на изборима.

Name

Модрица

25.12.2017 18:32

,,Термоелектрана дневно спали шест хиљада тона угљ,, Дали је ово могуће, има ли неко струцан да да коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре модрица

25.12.2017 19:15

Нсам струцњак али годисње троси 2.3 милиона тона ,па то је то.

Name

Ре

25.12.2017 19:17

На годишњем нивоу ТЕ троши неких 2 милиона тона па ти подјели то са 365 дана

Name

Пипо

25.12.2017 20:58

Мој Лијевце видљиво је добро да ти Сукало смета и сви они кои прогањају пљацкаросе зивим у нади када це те полагати рацуне.Тебе Сукало и не преставља нити це икада посто цете посматрати из цузе како млади господин Сукало паметно стити имовину Републике Србске само Сукало напред немој посустат док ову мафију не откријес јавносцу имас народну и моју подрску.

Name

Ре Модрича

26.12.2017 06:38

Стручњак ти каже да је та информација тачна,ТЕ Угљевик снаге 300 МW као и та електрана у Станарима спали око 7 000 тона угља дневно зависно од производње енергије и оптерећења блока.У ТЕ Станари се користи лигнит за сагорјевање, који је ниже калоричне моћи од Угљевичког угља који је мрки угаљ, па је за очекивати да Станари потроше и више угља од 7000 тона дневно ако иду пуном снагом од 300 МW.Тек сада можеш видјети размјере ове концесионе крађе за 30 година рада 120 000 000 марака.Добро си видио шта пише 120 милиона КМ

Name

Борг

26.12.2017 12:05

Из прве руке инфо.на сат времена у зависности од квалитета угља тј.калорицној моци угља троси се измедју 300 до 350 тона угља .350 тона је потросња када је заиста лос квалитет угља.у вецини времена иде 330 тона/х. Помнози са 24 сата и добицес дневну потросњу угља у те.ел.станари

Name

ре

26.12.2017 12:28

Па ста ако толико троси,свакако је дзаба.Миле је као предсједник владе рекао да је протувриједност угља 0=КМ.Земљо отвори се......!

Name

Десетогодишњи Шупљак

25.12.2017 18:36

Десет година иста шупља прича. Пред сваку изборну годину или у току ње против Ђокића се као води истрага. Ко ће водити истрагу,јел овај олош из МУПА РС? Они који требају водити истрагу су на истој страни са политичким олосом који пљачка овај ентитет. Али нека возе како су замислили и на крају вожње их неће чекати истраге него стријељање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.12.2017 19:24

Прије тога це нестати свега, а и људи. Зар не видис да је у току егзодус из РС, опста бјезанија. То нецес доцекати вјеруј. Пропали смо тотално.

Name

мисле да смо сви дебили

25.12.2017 18:44

Шта они мисле да се народ пали на те јефтине штосове , ма они неприкупљају доказе за тужбу , већ их уклањају да се неможе тужба поднијети кад дрипци изгубе власт . То је већ виђена ујдурма , сакривања доказа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

25.12.2017 18:48

Досли полицајци колеги у посјету. Ниста страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њуз

26.12.2017 10:52

Он се обрадовао кад је чуо да је случај узео МУП РС.

Name

Лијевце поље

28.12.2017 15:23

Награда за бозицне празнике овим лоповима у резији муце дјокица и мрмле додика каква црна истрага све је пропало све један командир полиције је подобан резиму криминал је у мупу

Name

сукало

25.12.2017 19:04

богу фала даје и он несто урадијо да неприма плату дјабаинаце само сједи дјаба и другисе са њиме исмијава стагод рекне свига затварају кодаје малоуман

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потрошња

25.12.2017 19:14

6000 тона угља дневно није ништа посебно, то је отприлике нормална потрошња за 300МW снаге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

25.12.2017 20:32

Ту рупу не треба затрпавати него оставити што дубљу, направити до ње канал од корита ријеке Босне, тако да кад буду следеће поплаве, кад Босна нарасте до излијевања, сва вода тим каналом иде у ту рупчагу.

Name

Да Да

25.12.2017 19:29

Кренула је кампања за изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.12.2017 19:53

Ништа страсно. Некоме је трн у оку све јача Социјалистичка партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уфффф

25.12.2017 20:30

Јебла те социјалистичка партија, све гори од горе.

Name

Црни

25.12.2017 20:36

Хаасс

Name

26.12.2017 03:58

Е, мој Милане да ли си ти уопште свесан шта треба да заступа социјлистицка партија. Они немају никакве везе са социјлистима.

Name

Прелетац

28.12.2017 15:24

Додикова филијала смрадине да их гори нема.

Name

Радомир

25.12.2017 20:32

Електроиндустрија приватна је у њемацкој цак је њемацка изгубила спор и мора да плати 18милиарди надокнаде тим фирмама водовод је приватан сумарство итд. Мезнам ја сто се толика прасина дизе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

25.12.2017 20:46

У Њемачкој је све по закону а овдје све контра. Док је ове власти биће тако , све наопако.

Name

Вупер

25.12.2017 20:38

Волео би знати како кпнцесије а наса електрана. Проблем је сто је то градио Хамовиц а ми му дали земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика Саренац

25.12.2017 22:06

Гдје је иједан поступак покренут гдје је МУП РС узео документе. Бобар банка, Бирац, Сецерана, Банка српске..... Не будимо наивни. Овдје се крију докази за Бабин криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

ККК

25.12.2017 22:09

Дискредитују и уцјењују Дјокица, а знају да он нема везе. Вертикала : Вук - Б - Б - З. Пере ту нигдје нема. Нека директор Комисије казе ко му је наредио да одлуку посаље на Скупстину РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Социјалисти Куцу Краду

25.12.2017 22:12

Дјокиц социјалиста дјурица соцјалиста и директор инспектората.социјалиста а Сукало сам против свих. Теско це то ици ако не помогну Сукалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија ДРЕД

25.12.2017 22:15

МУП трази мисљење Ђурице кадра социјалистицке партије хаха.Ђокиц има много афера иза себе ово је само једна сто је изнио Сукало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

4 Мускетара

25.12.2017 23:49

Сукало-Вуканови -Благиц- Дроњак да се уједине и све помету

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

25.12.2017 23:55

Јасно ло дан, цим се институције за провидјење закина РС укљуцују јавно,то је лехализација ктиминалних ајтивности велилих размјера,ту јеМУП десна рука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

26.12.2017 04:12

Куме ја би то хапсио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

26.12.2017 11:12

Ма каква полицијска истрага. То це прије бити затаскавање и отезање истраге. А тек тузиластво кад их узме под своје па кад пресуди да је крива дрзава и да је дузна сиротом Вуку и политицкој му браци из СНСД и СП испатити одстету из будзета .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даду им Дадину

26.12.2017 15:13

Опљачкаше гдје год шта има. Сад иде и Љубија. Петар се бори, али мафија је јака. Једва се изборио да оном Русу не дају повлаштени уговор за Угљевик. Ако се изборио. Али дрћавна мафија је јака, а Петар је ту слаб. Не дај се Перо. не дају те твоји борци са прве линије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

27.12.2017 09:19

Који си ти наивац да не казем ... Даду им Дадину. Па о цему прицас , Перо са њима за истим столом једе и договара како да превесла српски колективитет и извуце сто висе за себе. Нико не брине о заједницком интересу и будуцности дрзаве-републике. Ма кад дрзава стави сапу на ресурсе једне опстине једини је одговор повести народ опстине у независност- отцјепљење од лоповске дрзаве и власти . То је једино легитимно . Референдум на нивоу опстине па самостално у будуцност. Гребес овакву Републику Срску , срамота ме је и боље је да не постоји кад ово ради својим србима. Турци су били милосрднији.

Name

Рудо и Угљевик, градови побратими

26.12.2017 15:20

Колико је таквих возова протутњало поред Зељке и Соњице. О неки су се и они очешали, а о неки нису. Крупне рибе ловили Бајини пулени а ситније које пропадну кроз мрежу стајале Соњи и Жељку. Али лијепо се нафатало. Ко мазну паре од наводног тајкуна Сердарова. Направили ли тајкун Сердаров несто, или це сад пред изборе да се по пети јубиларни пут отварају радови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цепај Шукало

26.12.2017 15:21

Да се Шукало не досети овог криминала МУП се не би досетио да склони документацију. За сваки слуачј ако би жути дошли на власт 2018. као што су склонили документацију за све друге велике случајеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Представа у ИИИ чина

26.12.2017 15:24

и ово је фарса као и све друге. Хљеба и игара. Ко ће се овог случаја сјећати за пола године. Нико. Чак ће то и Шукало заборавити. Паре врте гдје бургија неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИИИ ЧИНА

26.12.2017 15:33

Није представа у ИИИ чина него срање у 3 чина. Шукало ће за неколико дана окренуту плочу кад неко назове телефоном и понуди коалицију. Или гријешим.

Name

Суки.брутал

26.12.2017 16:03

Сукало це наставити.јос бруталније, знам

Name

БирачЕколошка

26.12.2017 15:27

Ако се не варам Ђокић је рекао да он са овим нема ништа. Да је то неко други гурнуо у процедуру. Ко је то могао урадити, ако не министар. Да није оГолићка. Она је и тако еколошку потписала на невиђено (ето Шукало још једне теме), као што је урадила и за котлове у Бирачу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали Мујица

26.12.2017 15:31

Ово за котлове на угаљ у Бирачу си 100% у праву. Потроваше нас у каракају. мајку хим гребем

Name

ТАЈНЕ ШИФРЕ И РАЧУНИ

26.12.2017 16:49

Овај Хамовић прије рата ни гаћа није имао. радио мало за Генеx и УДБУ и преко ноћи се обогати. УДБА је у иностранству имала шифре банкарских рачуна политичара бивше Југе и кад су ови други помрли, функционери УДБЕ дошли преко ноћи до покрадених пара. Знам доста таквих случајева. Са бившим политичарима у земљу отишле и тајне, а пара се докопали УДБАШИ. Јбг. неком рат, неком брат. да ли је и једна домаћа банка питала хамовића одкуд му паре и које им је поријекло. Није, а морале су по мешународним прописима о прању новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шицо Беч

26.12.2017 16:51

што овај Станаревић што пљачка природна богатства РС мало не помогне државном буџету. Боље рећи што их главни Баја не натјера да то ураде као што је Путин урадио. Па да видиш како Муса дере јарца. Али кога брига за државу. важно је да се напуне властити џепови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ерор

26.12.2017 16:59

Шукало открива и објелодањује, а његовим трагом иде МУП , трагове чисти, документацију брише. Као антивирусни програм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пељаве

26.12.2017 17:10

Једина права истина и коментар овдје. Гдје год неко открије криминал наса милиција побрисе трагове. Као у Бобар банци и Павловиц банци. Сад нема докуменета. нема доказа

Name

Сијековац

26.12.2017 18:46

Да би боље лаксе и несметано крали људи направе нову опстину без икакве потребе то само код нас има сад краду нком не даду нема сдса али има снсндеови лопова мрак мркли прекрио угаљ у станарима усуткасе оне јадне људе ција је земља дадосе има подобре паре па они јадни легосе на руду продане дусе један се побунио па се оклизну на банану мафија не праста а мафија је медју нама али и удба наса судба ко са дјаволом тикве сади о главу му се лупају масони и тролатералци владају свијетом а да неце насим угљем е мој народе зао ми те ал сто си тразио то си и добио цак и висе него сто си заслузио паси траву и не дизи главу да не видис зло које те окрузило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљевиц М-

26.12.2017 18:54

Могу им попусити томпус хавану са брковима. Слободна процјена. Хоце ли узети 0,1 % или 10 %. Ко це ту доказаи да је то због Хамовица и Станара. Нема доказа, а кад их и буде предмет це застарити или неце бити документације. Букнуо позар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кудуз

26.12.2017 18:55

Нина нана Рокана он се гица ногама. Е то це ти бити са насом вајном и бајном полицијом. Бице баја појела маца. као и све остало а ти народе паси траву ако не буде зелене, једи лањско сјено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО ЈЕ НАРЕДИО

26.12.2017 18:57

Има ли потписа и пецат. Нема. Има ли снимљено усмено наредјење. Нема. Има ли записник са сједнице. Нема. Ста има. Нема ниста. Па ста су онда однијели. Ниста. Ста це нда бити. Ниста. па сто се ми овдје нервирамо за ниста. Незнам. Мрс у ПМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Соња

27.12.2017 11:11

Ко кога у здрав мозак гребе не знамо, али ко кога гребе по слузбеној министарској дузности, е то знамо. Мозда си и ти једна од тих, ал то невјесто кријес. Одвезе ти се језик сестро цим мало гуцнес, па те се не мозе ни зауставити ни смирити. Осим парама и ооклонима. Нецемо спомињати Медну јер то цескјају надлезни органи.

Name

Ре-Ко је наредио

27.12.2017 12:43

Нема потписа ни на зрну. Зрно се надје у предјелу цеоног резња нецијег мозга ал на њему нема ни потписа нит се зна ко га је задузио ни раздузио , ни ко кроз цијев послао. Битно је елиминисати препреку и сметњу. Знаци то је оно сто ти хоцес да казес. Легитимно је отклонити препреке и сметње , поготово ако се не мозе доказати да је зрно твоје и да ти га недо бог ти послао. Хммм , оце ли се то свидјети овој власти . Сто мање закон постују и урусавају институције које би требало да их бране то се висе близе горе поменутом.

Name

Соња

26.12.2017 20:28

Ко кога овдје гребе у здрав мозак. Полиција Дјокица и Комисију или они њих. Или и једни и други нас. Кога ови фолирају са изузимањем документације. Да задовоље Сукала, мислеци да це ствар леци и ствар се заборавити. Уствари, они се боје, не Сукала, него СИПЕ. Ако СИПА добраби документацију, онда би могла многе глава да заболи. Од великог Бабе, до малог Миса Мекињаса. А он побјегао у Требиње. У мисју рупу. Није њих страх Сукала него СИПЕ. Зато су папири склоњени на сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламочко, Нијемо

27.12.2017 18:07

Јеси ли ти Соња или Слон. Слон је у Требињу а ти остаде у Бања Луци. Што те не поведе, Јадник. Има доље добре јањетине, тзв. џабане. А и Григор добро вино прави. Да ти се образи зацрвене од првог гутљаја. Луцас хандри Опићину а Црвенообразић ЕП. Удружене јањеће бригаде. А ти ??? Нађоше они дуге, млађе.. Слађе. Ако коју контицу ниси оставила на страну, туку тебе.

Name

Гламоцко

27.12.2017 20:10

Дје је надје. Погоди у сриду. Аффферим јаране.

Name

ДЈ Соња

28.12.2017 12:27

Овај власник сваста несто наобецава и нама обицним смртницима док не легосе потписи. Послије тога ни на кафу да нас позове. А цујем да су неки плахо добро просли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дје Ба

28.12.2017 13:59

Ал Соки растура. Гребе и растура. Отисо јој спонзор у Требиње па сад има пуно висе времена за трац партије.