Policijska istraga Hamovićevog "EFT-a"

Direktor Komisije za koncesije Radenko Đurica potvrdio je BN da su iz MUP RS zatražili mišljenje Komiisje u vezi istrage koja se vodi protiv ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića, a u vezi sa izmjenama pravilnika o visini koncesione naknade.

Republika Srpska 25.12.2017 | 19:23
Policijska istraga Hamovićevog "EFT-a"
Kako BN saznaje MUP je izuzeo dokumentaciju i iz Ministarstva kao i iz EFT Stanari.

Istaga o ovom slučaju je uslijedila na osnovu prijave poslanika Adama Šukala, koji je nedavno podnio i na ocjenu ustavnosti o izmjenama pravilnika o visini koncesione naknade, jer je, kako tvrdi, u suprotnosti sa zakonom o koncesijama.

Šukalo je ranije  rekao da je dopunom ovog pravilnika omogućeno da koncesionar Termoelektrana “Stanari” ne plaća posebnu koncesionu naknadu za eksploataciju uglja koji služi za proizvodnju električne energije.

On je naveo da je time na godišnjem nivou pričinjena višemilionska šteta Srpskoj i opštini Stanari jer dnevno spali  šest hiljada tona uglja.

Šukalo je tada naveo da se pravilnik odnosi i na sva zavisna preduzeća u sistemu elektroprivrede Republike Srpske ali ona nemaju potpisane koncesione ugovore i tako ne plaćaju koncesije u budžet Srpske i opština.

Izmjene spornog pravilnika su izvršene u januaru 2016. godine.

(BN)

Komentari / 104

Ostavite komentar
Name

Crni

25.12.2017 18:26

Taj treba 1000 godina na robiju.

ODGOVORITE
Name

Predrag

25.12.2017 19:09

Sve djeluje montirano. Djokic je jedan od rijetkih kulturnih i umjerenih politicara. Podrska za Peru.

Name

Ribolov

25.12.2017 19:18

Ae u 100 marke da će ga oslobiti!

Name

Beli Preletacevic

25.12.2017 19:19

Sukalo je stvarno smjesan. Djurica pobjegao iz PDP, a ovaj prelazi na brod koji je odavno poceo da tone.

Name

Energeticar

25.12.2017 19:25

Djokicu uzmi metlu i pocni da cistis Elektroprivredu. Godinama rade bez koncesije a kad pokusas da ih uvedes u red i da svi imaju isti tretman onda ne valja. Samo naprijed imas podrsku radnika da sacuvas sistem.

Name

Uhapsitu

25.12.2017 20:51

Ma uhapsiti tu piz.. ministra dva posto, a i ono srp.. gov.. u Londonu.Pa mi smo lud narod.Sto godina nas pljackaju nase oligarhije i tjeraju u ratove.Ma dosta stoko.

Name

dnk

25.12.2017 21:11

Sad je kao Pero kriv za to!Pa on je mali igrač , veliki su milione uzeli. Hamović , Luka Petrović ...

Name

Rebic

25.12.2017 21:55

Stari udbas i debeovac Hamovic radi sta hoce u energetskom sektoru. Zna se s kim i preko koga u ministarstvu provodi politiku. Djokic s tim nema nikakve veze i njega preskacu. Pametan je Pero da bi se poturio svojim potpisom. A ovi sto kupe dokumente to rade po nalogu tog istog kurjaka. Da se sakriju tragivi. Al gotovo je. Doso djavo po svoje. Zaigrala mecka i pred medinom kucom.

Name

Jovanka Orleanka

25.12.2017 21:58

Petar je vec na tu temu izjavio da je odkuka na Vladi donesena bez njegovog pristanka. Sad neka se isprse oni koji pale i zare u energetskom sektoru ko da im je to cacevina

Name

Jasno Ko Dan

25.12.2017 22:03

Hajka na Djokica. Ucjenjuju ga svaki put pred izbore. Ali nece moci ove noci. Zna se dobro ko je Vuku mogao namjestiti taj gol. Oni koji su s njim u talu u Stanarima. A ko je sa Hamovicem u talu. Moj rahmetli dido sigurno nije

Name

bili piton

26.12.2017 01:44

Banda Milakovići stoje iza ove istrage. Žele ovladati SP i kao jezičak na vagi da ucjenjuju Dodika i da upravljaju resursima RS i naplate "ogromne dugove"koje državne firme i institucije navodno duguju familiji Milaković.. Nedeljko Milaković javno priča da će biti Premijer RS. Na tom putu smeta im Petar Đokić.

Name

re

26.12.2017 03:51

Ovde se radi o velikoj i pidmuklij pljacki naroda i R.S. i Šukalo je opravdao svoj mandat jer zaista aktivno učestvuje u borbi protiv kriminala. Ovaj Đurica je provjeren u mutnim radnjama zato ga je Đokic i postavio na mjesto direktora za koncesije i ni njegova uloga se ne smije zanemariti. . Ciji je potpis taj treba i da odgovara. Treba ih poslati ih na zasluženu robiju, al dok je ove ekipe na vlasti to će teško ići.

Name

HANDJAR D.

26.12.2017 06:00

Pa taj sverski lopov postavlja predsjednike vlada i drzava u regionu a da nece sebi nastimati takse za ugalj. Treba videti kako je dobio koncesiju za Stanare prije 15 god. Za proizvodnju struje. Deset godina je bespravno izvozio ugalj u Sloveniu, zaradio pare i tim parama obezbijedio kredit za termoelektranu. A tek ako se udje u kriminal sa izvozom struje po transfernim cenama. Koliko je na taj nacin izbjegnuto placanja poreza. MUP da provjeri koliko je poreza na dobit taj platio, pa ce se videti koja je steta nanesena RS. Da se to naplati ne bi nam trebali krediti.

Name

Mujo Hrnjica

26.12.2017 06:09

Ovo je pocetak price o nasem Sanaderu. Pretpostavljate kome. Da guras prst u oko najvecoj svjestskoj sili, a da ostanes nekaznjen, jos se nije desilo. Sad su proradili ubaceni spavaci u MUP-u i oni ce poceti sjecu knezova. Spavaci u tuzilastvu i sudovima ce na red doci poslije. Zasto nas Sanader ne zaustavi tu istragu ako moze. Pa i njihov Sanader je pao kad je gurnuo prst u oko ujki Semu, i probao da se okrene svabama. I krcag ide na vodu dok se ne razbije. Djokic se ovdje pitao ko lanjski snijeg. Cizmicka je tu odigrala glavnu ulogu, a desno krilo i nabacivac lopti bio je jedan lik iz sijenke i izvan ministarstva industrije. Djokic ima alibi. Nije bio uopste tu kad se to lomilo

Name

Re Predrag

26.12.2017 06:30

Kako montirano , pa Đokić je jedan od najvećih lopova u vladi RS-a.Kad li je on samo krao impulse ,a ti ga veličaš.Od impulsa do danas pokro je i kule i gradove.Da pojasnim činjenicu.Ta naknada se daje opštinama i na osnovu rada bloka iste snage TE Ugljevik , ona otprilike iznosi oko 4 i po miliona maraka na godišnjem nivou.E sada ti vidi koliko je taj poštenjak oštetio RS i normalno nije to uradio džaba.Koncesiona naknada nije od juče i postoji godinama.Ovi današnji vlastodršci ne daju narodu ništa nego samo trpaju u svoje džepove.Znači za 25 godina rada "pošteni Perica" je Hamoviću i njemu sličnima strpo 100 miliona maraka u džep.On voli procente pa je i sebi sigurno ostavio koji procenat.

Name

Struja 007

26.12.2017 12:15

Glavni lik se sklonio u EPRS. Ko je Hametu 15 godina tolerisao izvoz uglja po transfernim cijenama, a koncesija koja je inace nezakonito data Hameru, bila iskljucivo vezana za izgradnju TE Stanari. To je krivicno djelo da neki lik ili vise njih zavrse na vesalima. Kad je mazno lovu prodajuci ugalj slovencima, preko svoje povezane firme, lako mu je bilo da obrlati Kineze da finansiraju Stanare. Treci kriminal je izvoz struje po transfernim cenama. A cetvrti, monopol Hamera na izvoz drzavne struje. Da sad vidimo MUP RS. Sukalo, prosiri prijavu

Name

Nije Pesho Siso Veslo

26.12.2017 12:18

Krimosi i gola mafija misle da je Pesho siso veslo. Peshe nigdje nema u ovoj prici. Zna Pesho okle vjetrovi duvaju. Nije on dzabe od pozornika doguro do Pucownica

Name

Udri jace Sukalo

26.12.2017 12:21

Nije mi jasno zasto je mladi Sukalo stalno u nekoj sijenci i pozadini. Sposobniji je od pola opozicionih lidera, samo nema finansisku podrsku. Tajkune.

Name

RE STRUJA 007

26.12.2017 13:29

Sto ne kazes kako se tal lik zove. Da li Sonja ili Minja.

Name

Oblak

26.12.2017 13:35

Odkud Hamovicu tolike pare. Cije pare pere. Skim je u talu. Da li su kineske pare ciste. Ima li termoelektrana filtere ili truje ljude okolo ko Ugljevik. Placa li kome Hamovic usluge, il to nasi rade dzaba. Sto se ucutase oni vlasnici zemlje, legli i oni na rudu. Kome Hamovic prodaje struju i ciju struju prodaje. Jeli Hamovic sin bivseg udbasa. Ili je Jason. Itd. Kad raja bude znala odgovore na ta pitanja mnoge stvari ce biti jasnije

Name

RE OBLAK

26.12.2017 15:10

Oblak postavljaš glupa pitanja. Odgovori se znaju, samo ni jedan šak ne smije da ih izgovori. Treba da pitaš: KOME IDA TREĆINA. Kao za vrijeme Turaka. kako odjednom da je sa dolaskom Hamovića ugalj iz Stanara postao kvalitetan. Prije toga kao fol drćava digla ruke, pa hamović uletio za marku. Sada se ponavlja situacija sa Ljubijom. Nije od strateškog interesa za državu samo da bi se ispod žita dala mafiji. Ili, bolje rečeno, da bi mafija uzela za sebe.

Name

Sanader 2

26.12.2017 15:34

kako niko iz Vlade da ne daje neko objašnjenje. Pa ljudi, u pitanju su milioni. Stotine miliona. Pa oni kukumaču za akcize koje će se svaliti na leđa izlušenog naroda a oko ovog ćute. Dobro neko reče, ovo bi mogla bito klopka za Generala Sanadera 2

Name

Osovina Stevandić-Čubrilović

26.12.2017 15:36

Ko usvaja zakon o taksama na korištenje uglja koji je donesen. Valjda Skupština. Što Čubrilovića ne potkače. Ili on ima alibi. Zamjenjivao ga Stevandić. A Stevandić bi potpisao i vlastitu smrtnu kaznu samo da se dokopa funkcije direktora Klinike

Name

Baba Melanija

26.12.2017 15:40

Ko je upetljan u ovu priču. Gdje je naša Kolindica Bele Čizmica. Zar ne donosi ona pravilnik. kakve veze ima Komisija za koncesije. Oni su obični volonteri. Ne itaju se ništa ko moja pokojna baba Melanija

Name

Turundžilo u boji

26.12.2017 15:55

To nije mogao biti Đokićev nivo. To je bre nivo velikih riba koje zna se smrde od glave. Pa taj Hamović je toliko jak da sa svojom mafijom može da pomete i MUP i Vladu RS. Što u suštini i radi. Ovo je očigledno neka igra da se Vlasi ne dosete.

Name

Picopevac

26.12.2017 15:58

Kad bi se plaćala naknada za korištenje prirodnih bogatstava na koje su date takozvane koncesije entitet RS ne bi trebalo da se zadožuje kod MMFa. Ali bratija to brale ne plaća jer su to sve partiski drugovi, kumovi, rođaci, tetke, ujne, strine, ....Meni tog Vuka ćao. Nema dovoljno para da potkupi sve pa se sad nekom otvorila guica preko noći. ne možeš brate svaku guicu zatvoriti, nahraniti.

Name

Četiri P

26.12.2017 16:03

Peri Pakuju Pendrek Prdekanu. Ako je on bio lud i naivan da potpiše taj prijedlog, onda mi ga nije ni žao. Ali, ne vjerujem. Čovjek je prirodno mudar jer, da nije, ne bi opstajao između dva VUKA (pardon tri) Baje-Pavića-Hamovića. I lavice Željkice. Ima jednog cukicu što ga svaki dan ujeda za nogavicu, ali ga uspješno otresa. Vidjećemo da li je bilo uspješno kad se afere legne i slegne.

Name

Drveni advokat

26.12.2017 16:09

Pa ne može valjda plaćati dva puta te takse. Jednom za ugalj a drugi put za struju proizvedenu od tog istog uglja. Isto kad bi se plaćala taksa na vađenje kamena pa onda taksa na prodaju šljunka i pijeska dobivenu od tog istog kamena. Ili kad bi se placala taksa na svaki m3 vode pa onda i na struju proizvedenu od te vode. Ne moće pare i jare. neko je to dobro skontao pa izmjenio pravilnik. Periša, ako treba advokat, tu sam.

Name

RE Drveni advokat

26.12.2017 16:38

Drveni, pvo nauči pravopis, a Pero zna i sam da se brani.

Name

Belo Dugme

26.12.2017 16:44

Tresla se gora rodio se miš. Đokiću mogu samo pod prozor da pljunu. Od zavisti i ljubomore. Šta bi dali da su na njegovom mjestu. Belo Dugme.

Name

Opssssss.

26.12.2017 17:49

Ovi iz nase policije samo ciste tragove da im sefovi ne bi u zatvoru zaglavili. Zar je moguce da nas tako ocigledno u zdrav (bice da je ipak bolestan) mozak grebu. Svaka vam cast. Drzava to ste vi. A vi ste i mafija. Pa izaberite sta vam vise odgovara.

Name

Na desno ravnaj's

26.12.2017 18:33

Kad u ministarstvo dodje Hamovic svi ustaju i stoje mirno. On odredjuej pravila ponasanja a ne ministarstvo. Bio prisutan i vidio svojim ocima

Name

PRVA PROLETERSKA

26.12.2017 18:35

Ne daj se Pero legendo. Hoce da te poture kao zrtvenog jarca. Pokazi im kako musa dere jarca.

Name

SIKTER

26.12.2017 20:32

Dalje ruke od Petra Velikog. Neka racune podnesu oni koji 12 godina siluju energetski sektor i sektor prirodnih bogatstava. Sve jedni te isti. Petar je tu zalutao. Bolje bi mu bilo da sto prije sbrise

Name

Sukalo Obavjstajac

26.12.2017 21:09

Ovaj Sukalo ima uvjek najbolje insajderske informacije...hm...zanimljivo. Nesto se sprema veliko.

Name

Re Sukalo Obavjestajac

27.12.2017 07:10

Ne vjerujem da je Sukalo obavjestajac. Nema vise obavjestajnih sluzbi. Ali on je dobro informisan, a to je nesto drugo. Samo nekako, zapocne pricu pa stane. Ima dobre teme, ali ih politicki ne dovrsi, ne poentira. Fali mu priridna agresivnost. Neko bi na tom polozaju EFT-a u RS dobio izbore, a on pocne pa se ucuti. Da li ga neko smiri parama, ucjenama, prijetnjama... Malo cudno. U toj Banja Luci ne zna se ko skim suruje, ko je protiv koga.. Ciji je u cijoj... Cudne su te politicke koalicije... Ako misli da se do kraja politicki prifilise mora imati svoj jasan stan, narid bi rekao . uda. Ovu pricu sa EFTom treba da silji svaki drugi dan i da je prosiruje. Ovo sa taksama na ugalj je sitno u odnosu sta oni stvarno rade.

Name

Mrki

27.12.2017 07:13

Djokic Stari mafijas lopina polovi dobit Sa vodecim strankama.

Name

Ako Voli

27.12.2017 13:22

Putina, Dodik bi mogao da upotrebi njegov recept. Odreze od oka svakom tajkunu, pa i Hamovicu, pausalni porez na ono sto su pokrali pa ko plati OK, a ko ne plati u prdekanu. Al on to nece uraditi, jer bi onda i sebi samom morao uzeti mjeru

Name

"0" KM

27.12.2017 18:12

Šta se buni sirotinja raja. Pa njihov prešednik im je lijepo rekao da taj ugalj iz Stanara vrijedi "0" KM. Koliko vrijedi ugalj, tolike se naknade naplaćuju. Nije on džaba izjavio da to ne vrijedi ništa. Ako nekome nešto ništa ne vrijedi, zar ima smisla naplaćivati mu takse. Bože sačuvaj. Čovjek bi onda bio u gubitku i kako bi Kinezima kredit otplaaćivao.. A čija trećina, Begova, ili sirotinje raje.

Name

Mladi gospodine

28.12.2017 12:17

Sukalo, razrsdi temu, ali strucno i argumentovano, Hamovic u RS, pa ces vidjeti koji se kriminal iza toga krije.

Name

Pravna Drzava

25.12.2017 18:28

Je li ovo dolazi....narodne pare vratite narooodddu gladnome.

ODGOVORITE
Name

Barilos

25.12.2017 19:32

Ovaj Adem Sukalo je ispravan momak, bori se sa mafijom, dok mnogi samo gledaju sa strane.

Name

vss

25.12.2017 20:29

Na sledećim izborima, ja glasam za Šukala.

Name

Lijevce

25.12.2017 20:30

Sukalo se bori za svoj dzep. Kakav je to narodni poslanik i koji narod on predstavlja.

Name

're lijevce

26.12.2017 05:59

Ma to si jedan obicni klepan.

Name

re lijevce

26.12.2017 11:28

Kome ti razjašnjavas situaciju kada ne znaš da se na kraju upitne rečenice stavlja upitnik? Šukalo je hrabar i pošten momak i narod bi trebao da zna da ne glada više za taj lanac mafije koji uzima gotov ugalj i prodaje struju vani plus ostala zaduženja oko Stanara koja su pala na teret naroda koji kopni pod ovom podmuklom bolešću koju mu narodni izdajnici serviraju. Debeloguzane svakome je potreban novac za život, ali neko ih zarađuje pošteno kao Šukalo, kao svi mi koji ne možemo napred za razliku od ovog nabrojanog kriminalnog klana. Zar ni takve stvari ne umeš da razdvojis, a siguran sam da se i ti ,,boriš za R.S" i pominješ interes nacije.

Name

Pravda

28.12.2017 15:17

Sukalo je kralj.bandu kazniti na izborima.

Name

Modrica

25.12.2017 18:32

,,Termoelektrana dnevno spali šest hiljada tona uglj,, Dali je ovo moguće, ima li neko strucan da da komentar.

ODGOVORITE
Name

re modrica

25.12.2017 19:15

Nsam strucnjak ali godisnje trosi 2.3 miliona tona ,pa to je to.

Name

Re

25.12.2017 19:17

Na godišnjem nivou TE troši nekih 2 miliona tona pa ti podjeli to sa 365 dana

Name

Pipo

25.12.2017 20:58

Moj Lijevce vidljivo je dobro da ti Sukalo smeta i svi oni koi proganjaju pljackarose zivim u nadi kada ce te polagati racune.Tebe Sukalo i ne prestavlja niti ce ikada posto cete posmatrati iz cuze kako mladi gospodin Sukalo pametno stiti imovinu Republike Srbske samo Sukalo napred nemoj posustat dok ovu mafiju ne otkrijes javnoscu imas narodnu i moju podrsku.

Name

Re Modriča

26.12.2017 06:38

Stručnjak ti kaže da je ta informacija tačna,TE Ugljevik snage 300 MW kao i ta elektrana u Stanarima spali oko 7 000 tona uglja dnevno zavisno od proizvodnje energije i opterećenja bloka.U TE Stanari se koristi lignit za sagorjevanje, koji je niže kalorične moći od Ugljevičkog uglja koji je mrki ugalj, pa je za očekivati da Stanari potroše i više uglja od 7000 tona dnevno ako idu punom snagom od 300 MW.Tek sada možeš vidjeti razmjere ove koncesione krađe za 30 godina rada 120 000 000 maraka.Dobro si vidio šta piše 120 miliona KM

Name

Borg

26.12.2017 12:05

Iz prve ruke info.na sat vremena u zavisnosti od kvaliteta uglja tj.kaloricnoj moci uglja trosi se izmedju 300 do 350 tona uglja .350 tona je potrosnja kada je zaista los kvalitet uglja.u vecini vremena ide 330 tona/h. Pomnozi sa 24 sata i dobices dnevnu potrosnju uglja u te.el.stanari

Name

re

26.12.2017 12:28

Pa sta ako toliko trosi,svakako je dzaba.Mile je kao predsjednik vlade rekao da je protuvrijednost uglja 0=KM.Zemljo otvori se......!

Name

Desetogodišnji Šupljak

25.12.2017 18:36

Deset godina ista šuplja priča. Pred svaku izbornu godinu ili u toku nje protiv Đokića se kao vodi istraga. Ko će voditi istragu,jel ovaj ološ iz MUPA RS? Oni koji trebaju voditi istragu su na istoj strani sa političkim olosom koji pljačka ovaj entitet. Ali neka voze kako su zamislili i na kraju vožnje ih neće čekati istrage nego strijeljanje.

ODGOVORITE
Name

re

25.12.2017 19:24

Prije toga ce nestati svega, a i ljudi. Zar ne vidis da je u toku egzodus iz RS, opsta bjezanija. To neces docekati vjeruj. Propali smo totalno.

Name

misle da smo svi debili

25.12.2017 18:44

Šta oni misle da se narod pali na te jeftine štosove , ma oni neprikupljaju dokaze za tužbu , već ih uklanjaju da se nemože tužba podnijeti kad dripci izgube vlast . To je već viđena ujdurma , sakrivanja dokaza .

ODGOVORITE
Name

veteran

25.12.2017 18:48

Dosli policajci kolegi u posjetu. Nista strasno.

ODGOVORITE
Name

Njuz

26.12.2017 10:52

On se obradovao kad je čuo da je slučaj uzeo MUP RS.

Name

Lijevce polje

28.12.2017 15:23

Nagrada za bozicne praznike ovim lopovima u reziji muce djokica i mrmle dodika kakva crna istraga sve je propalo sve jedan komandir policije je podoban rezimu kriminal je u mupu

Name

sukalo

25.12.2017 19:04

bogu fala daje i on nesto uradijo da neprima platu djabainace samo sjedi djaba i drugise sa njime ismijava stagod rekne sviga zatvaraju kodaje malouman

ODGOVORITE
Name

Potrošnja

25.12.2017 19:14

6000 tona uglja dnevno nije ništa posebno, to je otprilike normalna potrošnja za 300MW snage.

ODGOVORITE
Name

vss

25.12.2017 20:32

Tu rupu ne treba zatrpavati nego ostaviti što dublju, napraviti do nje kanal od korita rijeke Bosne, tako da kad budu sledeće poplave, kad Bosna naraste do izlijevanja, sva voda tim kanalom ide u tu rupčagu.

Name

Da Da

25.12.2017 19:29

Krenula je kampanja za izbore.

ODGOVORITE
Name

Milan

25.12.2017 19:53

Ništa strasno. Nekome je trn u oku sve jača Socijalistička partija.

ODGOVORITE
Name

Uffff

25.12.2017 20:30

Jebla te socijalistička partija, sve gori od gore.

Name

Crni

25.12.2017 20:36

Haass

Name

xc

26.12.2017 03:58

E, moj Milane da li si ti uopšte svesan šta treba da zastupa socijlisticka partija. Oni nemaju nikakve veze sa socijlistima.

Name

Preletac

28.12.2017 15:24

Dodikova filijala smradine da ih gori nema.

Name

Radomir

25.12.2017 20:32

Elektroindustrija privatna je u njemackoj cak je njemacka izgubila spor i mora da plati 18miliardi nadoknade tim firmama vodovod je privatan sumarstvo itd. Meznam ja sto se tolika prasina dize...

ODGOVORITE
Name

Trge

25.12.2017 20:46

U Njemačkoj je sve po zakonu a ovdje sve kontra. Dok je ove vlasti biće tako , sve naopako.

Name

Vuper

25.12.2017 20:38

Voleo bi znati kako kpncesije a nasa elektrana. Problem je sto je to gradio Hamovic a mi mu dali zemlju.

ODGOVORITE
Name

Zika Sarenac

25.12.2017 22:06

Gdje je ijedan postupak pokrenut gdje je MUP RS uzeo dokumente. Bobar banka, Birac, Secerana, Banka srpske..... Ne budimo naivni. Ovdje se kriju dokazi za Babin kriminal

ODGOVORITE
Name

KKK

25.12.2017 22:09

Diskredituju i ucjenjuju Djokica, a znaju da on nema veze. Vertikala : Vuk - B - B - Z. Pere tu nigdje nema. Neka direktor Komisije kaze ko mu je naredio da odluku posalje na Skupstinu RS.

ODGOVORITE
Name

Socijalisti Kucu Kradu

25.12.2017 22:12

Djokic socijalista djurica socjalista i direktor inspektorata.socijalista a Sukalo sam protiv svih. Tesko ce to ici ako ne pomognu Sukalu.

ODGOVORITE
Name

sudija DRED

25.12.2017 22:15

MUP trazi misljenje Đurice kadra socijalisticke partije haha.Đokic ima mnogo afera iza sebe ovo je samo jedna sto je iznio Sukalo.

ODGOVORITE
Name

4 Musketara

25.12.2017 23:49

Sukalo-Vukanovi -Blagic- Dronjak da se ujedine i sve pometu

ODGOVORITE
Name

055

25.12.2017 23:55

Jasno lo dan, cim se institucije za providjenje zakina RS ukljucuju javno,to je lehalizacija ktiminalnih ajtivnosti velilih razmjera,tu jeMUP desna ruka!

ODGOVORITE
Name

Turboskara

26.12.2017 04:12

Kume ja bi to hapsio.

ODGOVORITE
Name

Istok

26.12.2017 11:12

Ma kakva policijska istraga. To ce prije biti zataskavanje i otezanje istrage. A tek tuzilastvo kad ih uzme pod svoje pa kad presudi da je kriva drzava i da je duzna sirotom Vuku i politickoj mu braci iz SNSD i SP ispatiti odstetu iz budzeta .

ODGOVORITE
Name

Dadu im Dadinu

26.12.2017 15:13

Opljačkaše gdje god šta ima. Sad ide i Ljubija. Petar se bori, ali mafija je jaka. Jedva se izborio da onom Rusu ne daju povlašteni ugovor za Ugljevik. Ako se izborio. Ali drćavna mafija je jaka, a Petar je tu slab. Ne daj se Pero. ne daju te tvoji borci sa prve linije.

ODGOVORITE
Name

Istok

27.12.2017 09:19

Koji si ti naivac da ne kazem ... Dadu im Dadinu. Pa o cemu pricas , Pero sa njima za istim stolom jede i dogovara kako da prevesla srpski kolektivitet i izvuce sto vise za sebe. Niko ne brine o zajednickom interesu i buducnosti drzave-republike. Ma kad drzava stavi sapu na resurse jedne opstine jedini je odgovor povesti narod opstine u nezavisnost- otcjepljenje od lopovske drzave i vlasti . To je jedino legitimno . Referendum na nivou opstine pa samostalno u buducnost. Grebes ovakvu Republiku Srsku , sramota me je i bolje je da ne postoji kad ovo radi svojim srbima. Turci su bili milosrdniji.

Name

Rudo i Ugljevik, gradovi pobratimi

26.12.2017 15:20

Koliko je takvih vozova protutnjalo pored Zeljke i Sonjice. O neki su se i oni očešali, a o neki nisu. Krupne ribe lovili Bajini puleni a sitnije koje propadnu kroz mrežu stajale Sonji i Željku. Ali lijepo se nafatalo. Ko maznu pare od navodnog tajkuna Serdarova. Napravili li tajkun Serdarov nesto, ili ce sad pred izbore da se po peti jubilarni put otvaraju radovi.

ODGOVORITE
Name

Cepaj Šukalo

26.12.2017 15:21

Da se Šukalo ne doseti ovog kriminala MUP se ne bi dosetio da skloni dokumentaciju. Za svaki sluačj ako bi žuti došli na vlast 2018. kao što su sklonili dokumentaciju za sve druge velike slučajeve.

ODGOVORITE
Name

Predstava u III čina

26.12.2017 15:24

i ovo je farsa kao i sve druge. Hljeba i igara. Ko će se ovog slučaja sjećati za pola godine. Niko. Čak će to i Šukalo zaboraviti. Pare vrte gdje burgija neće.

ODGOVORITE
Name

III ČINA

26.12.2017 15:33

Nije predstava u III čina nego sranje u 3 čina. Šukalo će za nekoliko dana okrenutu ploču kad neko nazove telefonom i ponudi koaliciju. Ili griješim.

Name

Suki.brutal

26.12.2017 16:03

Sukalo ce nastaviti.jos brutalnije, znam

Name

BiračEkološka

26.12.2017 15:27

Ako se ne varam Đokić je rekao da on sa ovim nema ništa. Da je to neko drugi gurnuo u proceduru. Ko je to mogao uraditi, ako ne ministar. Da nije oGolićka. Ona je i tako ekološku potpisala na neviđeno (eto Šukalo još jedne teme), kao što je uradila i za kotlove u Biraču.

ODGOVORITE
Name

mali Mujica

26.12.2017 15:31

Ovo za kotlove na ugalj u Biraču si 100% u pravu. Potrovaše nas u karakaju. majku him grebem

Name

TAJNE ŠIFRE I RAČUNI

26.12.2017 16:49

Ovaj Hamović prije rata ni gaća nije imao. radio malo za Genex i UDBU i preko noći se obogati. UDBA je u inostranstvu imala šifre bankarskih računa političara bivše Juge i kad su ovi drugi pomrli, funkcioneri UDBE došli preko noći do pokradenih para. Znam dosta takvih slučajeva. Sa bivšim političarima u zemlju otišle i tajne, a para se dokopali UDBAŠI. Jbg. nekom rat, nekom brat. da li je i jedna domaća banka pitala hamovića odkud mu pare i koje im je porijeklo. Nije, a morale su po mešunarodnim propisima o pranju novca.

ODGOVORITE
Name

Šico Beč

26.12.2017 16:51

što ovaj Stanarević što pljačka prirodna bogatstva RS malo ne pomogne državnom budžetu. Bolje reći što ih glavni Baja ne natjera da to urade kao što je Putin uradio. Pa da vidiš kako Musa dere jarca. Ali koga briga za državu. važno je da se napune vlastiti džepovi.

ODGOVORITE
Name

Eror

26.12.2017 16:59

Šukalo otkriva i objelodanjuje, a njegovim tragom ide MUP , tragove čisti, dokumentaciju briše. Kao antivirusni program.

ODGOVORITE
Name

Peljave

26.12.2017 17:10

Jedina prava istina i komentar ovdje. Gdje god neko otkrije kriminal nasa milicija pobrise tragove. Kao u Bobar banci i Pavlovic banci. Sad nema dokumeneta. nema dokaza

Name

Sijekovac

26.12.2017 18:46

Da bi bolje lakse i nesmetano krali ljudi naprave novu opstinu bez ikakve potrebe to samo kod nas ima sad kradu nkom ne dadu nema sdsa ali ima snsndeovi lopova mrak mrkli prekrio ugalj u stanarima usutkase one jadne ljude cija je zemlja dadose ima podobre pare pa oni jadni legose na rudu prodane duse jedan se pobunio pa se okliznu na bananu mafija ne prasta a mafija je medju nama ali i udba nasa sudba ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju masoni i trolateralci vladaju svijetom a da nece nasim ugljem e moj narode zao mi te al sto si trazio to si i dobio cak i vise nego sto si zasluzio pasi travu i ne dizi glavu da ne vidis zlo koje te okruzilo.

ODGOVORITE
Name

Kraljevic M-

26.12.2017 18:54

Mogu im popusiti tompus havanu sa brkovima. Slobodna procjena. Hoce li uzeti 0,1 % ili 10 %. Ko ce tu dokazai da je to zbog Hamovica i Stanara. Nema dokaza, a kad ih i bude predmet ce zastariti ili nece biti dokumentacije. Buknuo pozar

ODGOVORITE
Name

Kuduz

26.12.2017 18:55

Nina nana Rokana on se gica nogama. E to ce ti biti sa nasom vajnom i bajnom policijom. Bice baja pojela maca. kao i sve ostalo a ti narode pasi travu ako ne bude zelene, jedi lanjsko sjeno.

ODGOVORITE
Name

KO JE NAREDIO

26.12.2017 18:57

Ima li potpisa i pecat. Nema. Ima li snimljeno usmeno naredjenje. Nema. Ima li zapisnik sa sjednice. Nema. Sta ima. Nema nista. Pa sta su onda odnijeli. Nista. Sta ce nda biti. Nista. pa sto se mi ovdje nerviramo za nista. Neznam. Mrs u PM.

ODGOVORITE
Name

Re Sonja

27.12.2017 11:11

Ko koga u zdrav mozak grebe ne znamo, ali ko koga grebe po sluzbenoj ministarskoj duznosti, e to znamo. Mozda si i ti jedna od tih, al to nevjesto krijes. Odveze ti se jezik sestro cim malo gucnes, pa te se ne moze ni zaustaviti ni smiriti. Osim parama i ooklonima. Necemo spominjati Mednu jer to ceskjaju nadlezni organi.

Name

Re-Ko je naredio

27.12.2017 12:43

Nema potpisa ni na zrnu. Zrno se nadje u predjelu ceonog reznja necijeg mozga al na njemu nema ni potpisa nit se zna ko ga je zaduzio ni razduzio , ni ko kroz cijev poslao. Bitno je eliminisati prepreku i smetnju. Znaci to je ono sto ti hoces da kazes. Legitimno je otkloniti prepreke i smetnje , pogotovo ako se ne moze dokazati da je zrno tvoje i da ti ga nedo bog ti poslao. Hmmm , oce li se to svidjeti ovoj vlasti . Sto manje zakon postuju i urusavaju institucije koje bi trebalo da ih brane to se vise blize gore pomenutom.

Name

Sonja

26.12.2017 20:28

Ko koga ovdje grebe u zdrav mozak. Policija Djokica i Komisiju ili oni njih. Ili i jedni i drugi nas. Koga ovi foliraju sa izuzimanjem dokumentacije. Da zadovolje Sukala, misleci da ce stvar leci i stvar se zaboraviti. Ustvari, oni se boje, ne Sukala, nego SIPE. Ako SIPA dobrabi dokumentaciju, onda bi mogla mnoge glava da zaboli. Od velikog Babe, do malog Misa Mekinjasa. A on pobjegao u Trebinje. U misju rupu. Nije njih strah Sukala nego SIPE. Zato su papiri sklonjeni na sigurno.

ODGOVORITE
Name

Glamočko, Nijemo

27.12.2017 18:07

Jesi li ti Sonja ili Slon. Slon je u Trebinju a ti ostade u Banja Luci. Što te ne povede, Jadnik. Ima dolje dobre janjetine, tzv. džabane. A i Grigor dobro vino pravi. Da ti se obrazi zacrvene od prvog gutljaja. Lucas handri Opićinu a Crvenoobrazić EP. Udružene janjeće brigade. A ti ??? Nađoše oni duge, mlađe.. Slađe. Ako koju konticu nisi ostavila na stranu, tuku tebe.

Name

Glamocko

27.12.2017 20:10

Dje je nadje. Pogodi u sridu. Affferim jarane.

Name

DJ Sonja

28.12.2017 12:27

Ovaj vlasnik svasta nesto naobecava i nama obicnim smrtnicima dok ne legose potpisi. Poslije toga ni na kafu da nas pozove. A cujem da su neki plaho dobro prosli.

ODGOVORITE
Name

Dje Ba

28.12.2017 13:59

Al Soki rastura. Grebe i rastura. Otiso joj sponzor u Trebinje pa sad ima puno vise vremena za trac partije.