Звезда обишла пола Земље да стигне до евро прољећа!

Фудбалери Црвене звезде одиграли су ове сезоне рекордан број утакмица и од јуна до децембра су прелетели више од пола Земљине кугле.

Фудбал 28.12.2017 | 13:00
Звезда обишла пола Земље да стигне до евро прољећа!
Од Флоријане до Партизана, изашли су на терен чак 38 пута и прелетели скоро 26.000 километара што је више од половине обима планете око екватора.

Највећи део мечева игран је у домаћој лиги и Купу и још 14 у Лиги Европе. Звезда је почев од 29. јуна ишла на Малту, у Казахстан, Чешку, Русију, Белорусију, Немачку и Енглеску.

И у домаћој лиги је било неколико даљих гостовања (рачунају се Сурдулица, Чачак, Ивањица, Крушевац, Ниш, Бачка Паланка), али су она европска трасирала фудбалере црвено-белих широм целог континента. Фале једино још Пиринеји и Апенини.

До Валете 1.100 километара у једном смеру, после чега је уследио мукотрпан и дуг пут до Павлодара од 4.130 километара. Први део двомеча у Казахстану завршен је 1:1, а играчи нису били задовољни урађеним послом. Утисак је поправљен у Београду где је обезбеђен нови двомеч. Овог пута са прашком Спартом.

Фудбалери су до престонице Чешке прелетели 740 километара, да би удаљеност дуплирали до Краснодара (1.460) у ком је Звезда завршила с гостовањима у квалификацијама за ЛЕ.

Групна фаза је почела у Београду, а "пут под ноге" првотимци су у групној фази ЛЕ ухватили идући у Немачку крајем септембра. Тај пут ће изабраници Владана Милојевића памтити по лепом јер су победили Келн, вратили стари дуг али и прешли још 1.215 километара до тамо.

Још даље (1.700) био је Лондон у ком нико од домаћих навијача очекивао толико квалитетну и офанзивну игру Звезде. Почетак децембра донео је лет до Минска 1.140 километара. Са Борисов арене првотимци Звезде су се вратили са бодом, али су онда после толико хиљада километара пролеће и нове километре против ЦСКА обезбедили тамо где им је од старта и било најдраже – код куће на "Маракани".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар