Zvezda obišla pola Zemlje da stigne do evro proljeća!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su ove sezone rekordan broj utakmica i od juna do decembra su preleteli više od pola Zemljine kugle.

Fudbal 28.12.2017 | 13:00
Zvezda obišla pola Zemlje da stigne do evro proljeća!
Od Florijane do Partizana, izašli su na teren čak 38 puta i preleteli skoro 26.000 kilometara što je više od polovine obima planete oko ekvatora.

Najveći deo mečeva igran je u domaćoj ligi i Kupu i još 14 u Ligi Evrope. Zvezda je počev od 29. juna išla na Maltu, u Kazahstan, Češku, Rusiju, Belorusiju, Nemačku i Englesku.

I u domaćoj ligi je bilo nekoliko daljih gostovanja (računaju se Surdulica, Čačak, Ivanjica, Kruševac, Niš, Bačka Palanka), ali su ona evropska trasirala fudbalere crveno-belih širom celog kontinenta. Fale jedino još Pirineji i Apenini.

Do Valete 1.100 kilometara u jednom smeru, posle čega je usledio mukotrpan i dug put do Pavlodara od 4.130 kilometara. Prvi deo dvomeča u Kazahstanu završen je 1:1, a igrači nisu bili zadovoljni urađenim poslom. Utisak je popravljen u Beogradu gde je obezbeđen novi dvomeč. Ovog puta sa praškom Spartom.

Fudbaleri su do prestonice Češke preleteli 740 kilometara, da bi udaljenost duplirali do Krasnodara (1.460) u kom je Zvezda završila s gostovanjima u kvalifikacijama za LE.

Grupna faza je počela u Beogradu, a "put pod noge" prvotimci su u grupnoj fazi LE uhvatili idući u Nemačku krajem septembra. Taj put će izabranici Vladana Milojevića pamtiti po lepom jer su pobedili Keln, vratili stari dug ali i prešli još 1.215 kilometara do tamo.

Još dalje (1.700) bio je London u kom niko od domaćih navijača očekivao toliko kvalitetnu i ofanzivnu igru Zvezde. Početak decembra doneo je let do Minska 1.140 kilometara. Sa Borisov arene prvotimci Zvezde su se vratili sa bodom, ali su onda posle toliko hiljada kilometara proleće i nove kilometre protiv CSKA obezbedili tamo gde im je od starta i bilo najdraže – kod kuće na "Marakani".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar