Пеле: Добро је што је Нејмар промијенио средину!

"У Барселони се све врти око Месија, а сада у ПСЖ-у може да докаже оно што хоће да докаже - да је најбољи фудбалер на свету", сматра легендарни ас.

Фудбал 28.12.2017 | 11:00
Пеле: Добро је што је Нејмар промијенио средину!
Иако се многи сада не би сложили, након што фудбал већ више од века влада светским спортом да је Пеле најбољи који је икада обуо копачке и поиграо се са лоптом, он и даље носи тај епитет. Бразилац је и веома утицајан у свим сферама најважније споредне ствари на свету, а посебно као легенда у ФИФА-и где се његов глас веома поштује.

Бразилски ас који је, како сам каже дао 1.283 гола на мање од 1.400 мечева у каријери сматра да је његов сународник, Нејмар прешао у Пари Сен Жермен не би ли побегао одМесија, заправо система који се врти око омаленог Аргенинца, али и да би постао најбољи на свету.

"Добро је што је променио средину, тамо ће моћи да се оствари у потпуности. У Барселони се све врти око Месија, а сада Нејмар може да докаже оно што хоће да докаже - да је најбољи фудбалер на свету! Знам га добро, мој син Едињо му је био тренер, а када је напуштао Бразил његов отац се посаветовао самном око преласка у Барселону.", каже Едсон Арантес до Насименто  за "Раша тудеј".

Човек који је дизао трофеј Жила Римеа чак на три Светска купа, 1958, 1962. и 1970, верује да би управо његова репрезентација предвођена Нејмаром могла до титуле.

"Мноштво тимова има шансу да освоји Светски куп у Русји. Укључујући и Русију! Волео бих да Бог подари титулу Бразилу, или бар да стигнемо до финала. Ваљало би поменути и Немачку, она нас је понизила пре три године у полуфиналу СП, била је то национална трагедија. Не знам шта нам се тада догодило, што је најгоре био сам на стадиону... Поред Немачке, ту је Италија (није се пласирала на СП прим. ур.). Као и Француска, Шпанија. Очекујем Бразил и неку од европских селекција у финалу, али увек је тешко предвидети."

Пеле у разговору са руским медијима није успео да избегне и питање над питањима садашњег фудбалског трентука - Меси или Кристијано Роналдо.

"Волим их обојицу! Али ако већ морам да бирам, пошто имају различити стил, то је Меси".

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар