Pele: Dobro je što je Nejmar promijenio sredinu!

"U Barseloni se sve vrti oko Mesija, a sada u PSŽ-u može da dokaže ono što hoće da dokaže - da je najbolji fudbaler na svetu", smatra legendarni as.

Fudbal 28.12.2017 | 11:00
Pele: Dobro je što je Nejmar promijenio sredinu!
Iako se mnogi sada ne bi složili, nakon što fudbal već više od veka vlada svetskim sportom da je Pele najbolji koji je ikada obuo kopačke i poigrao se sa loptom, on i dalje nosi taj epitet. Brazilac je i veoma uticajan u svim sferama najvažnije sporedne stvari na svetu, a posebno kao legenda u FIFA-i gde se njegov glas veoma poštuje.

Brazilski as koji je, kako sam kaže dao 1.283 gola na manje od 1.400 mečeva u karijeri smatra da je njegov sunarodnik, Nejmar prešao u Pari Sen Žermen ne bi li pobegao odMesija, zapravo sistema koji se vrti oko omalenog Argeninca, ali i da bi postao najbolji na svetu.

"Dobro je što je promenio sredinu, tamo će moći da se ostvari u potpunosti. U Barseloni se sve vrti oko Mesija, a sada Nejmar može da dokaže ono što hoće da dokaže - da je najbolji fudbaler na svetu! Znam ga dobro, moj sin Edinjo mu je bio trener, a kada je napuštao Brazil njegov otac se posavetovao samnom oko prelaska u Barselonu.", kaže Edson Arantes do Nasimento  za "Raša tudej".

Čovek koji je dizao trofej Žila Rimea čak na tri Svetska kupa, 1958, 1962. i 1970, veruje da bi upravo njegova reprezentacija predvođena Nejmarom mogla do titule.

"Mnoštvo timova ima šansu da osvoji Svetski kup u Rusji. Uključujući i Rusiju! Voleo bih da Bog podari titulu Brazilu, ili bar da stignemo do finala. Valjalo bi pomenuti i Nemačku, ona nas je ponizila pre tri godine u polufinalu SP, bila je to nacionalna tragedija. Ne znam šta nam se tada dogodilo, što je najgore bio sam na stadionu... Pored Nemačke, tu je Italija (nije se plasirala na SP prim. ur.). Kao i Francuska, Španija. Očekujem Brazil i neku od evropskih selekcija u finalu, ali uvek je teško predvideti."

Pele u razgovoru sa ruskim medijima nije uspeo da izbegne i pitanje nad pitanjima sadašnjeg fudbalskog trentuka - Mesi ili Kristijano Ronaldo.

"Volim ih obojicu! Ali ako već moram da biram, pošto imaju različiti stil, to je Mesi".

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar