Висока цијена за слободу од ИСИЛ-а

За ослобађање Мосула од Исламске државе је плаћена висока цијена, број мртвих наставља да расте и недјељама послије протеривања џихадиста.

Свијет 25.12.2017 | 11:36
Висока цијена за слободу од ИСИЛ-а
Како пише Раша тудеј, сваког дана се извлаче тијела страдалих из рушевина града, скоро шест мјесеци од ослобађања града.

”То је резултат осмомјесечне борбе против џихадиста. Више од 11.000 људи је нестало током борби, вјерује се да је трећина страдала у нападима америчке коалиције и ирачких снага”, наводи се у тексту.



Локално медицинско особље сумња да је број мртвих далеко већи.

“Само у једном документу је уписано 7.000 страдалих. Имам четири или пет таквих докумената. Сваког дана извлачимо тијела. Сваког дана имамо нове погибије. Узроци могу да буду разни, заостале бомбе џихадиста, неексплодиране мине ирачких снага, ракете америчке коалиције…”, навео је неименовани љекар.



Спасиоци истичу да још нису успјели да уклоне све рушевине, тако да број мртвих није коначан.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рођо

25.12.2017 11:22

Да цијена ослобађања од терориста неби била висока,да негину невини ,гањајте терористе у њиховим јазбинама ..федерација,Косово,Албанија итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Костиц

25.12.2017 16:55

Па у Мосулу је погинуло само цца 30000 војника ирацке армије и њихових савезника.Толико су изгинули да су у једном тренутку прогласили крај некакве прве фазе,највисе због тих губитака.А онда су у ткз,другој фази ослободили град.Мосул град од 2 милиона становника,па ти сада замисли улицне борбе са великим бројем снајпера,ауто-бомби,...свака зграда практицно бункер.И Алепо је град од око 2 милиона становника.Вјероватно слицна прица.

ОДГОВОРИТЕ