Ђумбир чудо од љековите биљке

При најгорој дијагнози треба потражити помоћ и у природним намирницама.

Занимљивости 24.12.2017 | 22:13
Ђумбир чудо од љековите биљке
Ђумбир је коријен који се најчешће користи у кувању и припреми колача, а нешто рјеђе за олакшавање здравствених тегоба. На примјер, он ублажава пробавне тегобе, смањује упале, има антибактеријска својства итд. Али, према истраживању Свеучилишта Георгиа из САД-а, одличан је и за лијечење рака.

Научници кажу како је учинковитији од хемотерапије и уништава само станице рака, за разлику од хемотерапије која уништава и здраве. Тврде да су захваљујући ђумбиру смањили величину тумора на простати за чак 54 посто. 

Према другој студији, један састојак ђумбира - 6-схогаол који настаје његовим сушењем или кухањем, показао се одличним у уништавања станица рака у дојци. Тумор у својем саставу има само 0,2 до један посто матичних станица, али врло их је тешко елиминисати, а у стању су стварати нове станице ако нису уништене. Матичне станице рака у стању су се самостално обнављати и константно настајати.

''То значи да су се матичне станице рака у стању самостално обнављати и стално настајати те су оне саме отпорне на конвенционална кемотерапијска средства. Уз то, способне су се раздвајати и стварати нове туморске колоније те се тако ширити тијелом. Једини начин за потпуно ослобађање тијела од рака је уништити матичне станице у тумору'', кажу стручњаци и додају да је то разлог зашто се рак појављује и након наизглед успјешног лијечења хемотерапијом, зрачењем или операцијом. Рак дојке побиједила ђумбиром Суммер Мартин имала је 19 година кад су је доктори послали на рутинску операцију уклањања квржице из дојке. 

Током свог кратког живота, Суммер је већ ишла на уклањање чак три фиброаденома. Премда бенигни, ови тумори који настају у дојкама, могу постати итекако злоћудни. Најчешће их имају младе жене, између 20. и 30. године живота. Доктори још нису знали о каквој се врсти тумора ради, но без икаквог ултразвука и детаљних претрага послали су је на операцију.

Оно што је требала бити 45-минутна операција, постало је четверосатни хорор, који је Суммер проживјела потпуно будна... Иако је прошла хорор, њеним патњама није било краја. Открили су јој још једну квржицу и поновно јој препоручили - одлазак под нож. Но, Суммер се с тим није могла помирити. Хтјела је пронаћи алтернативну методу, умјесто нових и непрестаних операција.

Након што су јој доктори саопштили да би опет морала на операцију, Суммер се посветила истраживању биља и природних лијекова, увјерена како мора постојати друго рјешење за њено здравље. Случајно је открила вегански штанд на којем су се продавали сокови на бази ђумбира. Бацила се на истраживања и остала затечена резултатима.

Иако су резултати били невјероватни, младој дјевојци доктори су рекли како је тумор могао нестати и сам од себе, односно, нису били увјерени у учинковитост ђумбира, без обзира на резултате претрага. Она и даље живи у страху од нових тумора, но увјерена је како ђумбир за њу чини чуда.

Већ три године откако га је почела редовно конзумирати није имала никаквих проблема. Доктори су свјесни позитивних учинака ђумбира, но увијек с резервом и опрезношћу сваком случају приступају на посебан начин.

Извор: СБ

Коментари / 0

Оставите коментар