Таксиста из Оџака постао милионер?!

Први пут сам играо. Гледао сам извлачење с кумом. Он је викнуо: „Човече, добио си седмицу“, а ја му рекох: „Цео живот живим без седмице, па ћу живети и даље“, каже Р. Ј. , који тврди да је баш он убо невјероватну премију, док његова супруга наводи да нема никаквих милиона!

Босна и Херцеговина 24.12.2017 | 18:29
Таксиста из Оџака постао милионер?!
Стегла зима. Није ова субота у Оџацима као претходне. Људи иду улицом и, што би се рекло, само шарају очима. И ми. Гледамо ко ће да склони поглед. Е, можда је баш тај претходне ноћи добио лото премију од 4.400.000 евра, па би сад да се сакрије!

А онда напрасно сазнајемо да се милионер сам разоткрио. И то на Фејсбуку. Написао човек да га срећа погледала и да је згрнуо силну лову, а онда брже-боље избрисао. Уплашио се или се само зезао... Нашли смо га. Вози туру мини-бусом за Словачку. Тврди да је он заиста добитник, он таксиста из Оџака. Нема шта да слави, каже, посао не може да чека. Ради као што је радио и кад није био богаташ. А богаташ је био непуних 12 сати када смо се почели да дописујемо с њим.



Радница трафике у којој је уплаћена добитна комбинација каже да не зна ко је добитник.

''Претходних дана било је много уплата. Овде већином уплаћују старије особе, али пошто је премија била огромна, појавило се много нових играча на срећу. Свашта се од јутрос нагађа, разна имена се помињу да би баш они могли бити добитници. Да ли се надам да ће ме частити? Кад добију неку већу суму, углавном донесу чоколаду или кафу. Ето, нек доведе музику'', каже кроз смијех М. С. код које је уплаћена добитна комбинација.

У близини Оџака су хрватски градови Винковци, Вуковар, Осијек, Ердут... Сума је била веома привлачна, па се спекулише да су многи одатле прелазили Дунав и уплаћивали лото у Србији.

''Није сигурно да је добитник из Оџака. Могуће је и да је неко из Хрватске. Није им далеко да дођу, а велики је новац у питању био. Сад су божићни празници, па има и доста људи који раде у иностранству''.



''Седео сам с кумом када је било извлачење. Први пут у свом животу сам уплатио лото. Нисам ништа очекивао. Кад су ме извукли, није било никакве посебне реакције. Кум ме је гурнуо и викнуо: „Ало, човече, добио си ‚седмицу‘, бре!“ Ја сам му само рекао: „Куме, то мени није потребно. Цео живот живим без ‚седмице‘, па ћу живети и даље.“ Одмах сам ујутру наставио да радим посао који волим, јер се не осећам као никакав милионер, то је чиста срећа'', прича Р. Ј., који још једном истиче да је баш његова уплатна комбинација извучена у петак увече.

Каже да жели да настави да ужива у својој породици, а не у новцу.

''Да могу тим парама да купим нови живот, вратио бих оца, који је настрадао у саобраћајној несрећи. А пошто то не може, онда ми новац није ни потребан'', додаје веома озбиљан, уз опаску да ће милионе дати у хуманитарне сврхе.



Лажу да сам добитник

Након што се у Оџацима проширила прича да је срећни добитник Небојша Дабижљевић, он у разговору за Курир каже да је уплашен за своју безбједност.

''Неко је пустио буву да сам ја добио „седмицу“ на лотоу. Цела општина бруји о томе, а ја сам данас ишао у полицију да се пожалим на то и да пријавим. Људи ме зову, шаљу поруке, заустављају ме на улици да честитају, а ја не могу да докажем да нисам ја добио милионе. Никад нисам у животу играо лото!'', узнемирен је Небојша.

''Плашим се, могу ми направити проблем. У страху сам да сутра изађем на улицу, да ме неко не нападне, киднапује, а можда моји немају ни 1.000 динара да ме извуку. Ко је први поменуо моје име, не знам, али озбиљан проблем ми могу направити. Не могу да се смирим!''

Пензионер: Знао сам ко је

Пензионер Богдан Дрекић (74) каже да се прича по Оџацима да је седмицу убо један сиромашни мјештанин.

''То је срећа за Оџаке, поносни смо сви. Прича се навелико, чуо сам у продавници да је добио један Оџачанин, помиње се једно име, ал‘ ја сам матор, па сам заборавио. Кажу да је сиромашан, тако да је од великог значаја то што је добио „седмицу“. Кажу и да је било весеље у неком кафићу, ал‘ не знам у ком. И то сам заборавио. Рекли ми јутрос кад сам био на пијаци''.

Помиње се још један добитник

У Оџацима се као добитник, поред таксисте, помиње и Небојша Дабижљевић.

''Нису ни један ни други. То су локалне шаљивџије. Неша је рекао да ће тужити сваког ко прича да је он добитник. Мислим да ће добитник то добро да крије, не верујем да ће рећи. Овде се мештани шале да је онај ко први буде купио „кока-колу“ од две литре добио седмицу на лотоу'', каже Никола Спасић, који ради у кафићу у близини мјеста гдје је уплаћен добитни листић.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xyx

24.12.2017 17:53

Никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Број Један

24.12.2017 18:17

Какав црни таксиста,нецете вјеровати сретни добитник је Боб Рок. Тамо људи не добијају зарадјене плате а неко це да ти да 4,5 мил.еура.Ви, наивне будале наставите да коцкате,само напред.

ОДГОВОРИТЕ